Paralajmërimi i Rremë/ Izraeli kryeson Simulimin e 10 vendeve për Sulmin e madh Kibernetik në Sistemin Financiar Global …

Një simulim u zhvillua më 9 dhjetor 2021 në Izrael. Bëhej fjalë për një sulm të madh të sigurisë kibernetike ndaj sistemeve financiare globale. Simulimi u zhvillua me 9 vende të tjera, Bankën Botërore, si dhe me Fondin Monetar Ndërkombëtar (FMN) dhe Ministrinë e Financave në Jerusalem.

(Në mars të këtij viti, Forumi Ekonomik Botëror zhvilloi gjithashtu një simulim të sulmit kibernetik financiar, i cili çoi në rivendosjen e madhe të ekonomisë globale. Historia na ka treguar se pikërisht kështu fuqitë që nuk duhet të stërviten dhe të përgatiten për flamujt e tyre të rremë të pafund.)

Ushtrimi simuloi disa skenarë, duke përfshirë të dhëna të ndjeshme që shfaqen në rrjetin e errët së bashku me lajmet e rreme [d.m.th. censurimi i së vërtetës pas etiketimit të saj “lajm i rremë”], duke çuar në kaos financiar global.

“Ushtrimi unik dhe novator i mbajtur sot tregoi rëndësinë e veprimit të koordinuar global nga qeveritë së bashku me bankat qendrore përballë kërcënimeve kibernetike financiare.” – Kryeekonomistja e Ministrisë së Financave të Izraelit, Shira Greenberg. Times of Israel.

A e kemi parë këtë më parë? Izraeli kohët e fundit njoftoi se ata ishin në prag të gjendjes së jashtëzakonshme për shkak të shfaqjes së variantit COVID Omicron. Ky njoftim erdhi vetëm dy javë pasi Izraeli zhvilloi stërvitjen e parë të lojërave luftarake në botë duke u përgatitur për shfaqjen e mundshme të një varianti vdekjeprurës të virusit COVID të quajtur “Omega”.

Vetëm dy muaj përpara se Kina të raportonte një shpërthim misterioz të pneumonisë në qytetin Wuhan, i cili shënoi fillimin e COVID-19, zyrtarë qeveritarë dhe drejtues biznesi u takuan në Nju Jork për të simuluar një shfaqje të re të koronavirusit në Brazil që vrau 65 milionë brenda 18 muajve. Ngjarja u quajt “Ngjarja 201” dhe u organizua nga Qendra për Sigurinë Shëndetësore Johns Hopkins, së bashku me Forumin Ekonomik Botëror dhe Fondacionin Bill & Melinda Gates.

[Një bombë që shumë pak njerëz e dinë në të vërtetë është kjo: Qeveria Kineze kreu GJITHASHTU një stërvitje për Coronavirus përpara Plandemisë dhe ajo u mbajt në Wuhan – Pikërisht aty ku filloi shpërthimi aktual. Kjo është një rastësi, nëse besoni në rastësi.]

Sipas qeverisë izraelite, kërcënimet e sigurisë kibernetike janë të mundshme veçanërisht në vazhdën e sulmeve të shumta kibernetike ndaj kompanive të mëdha dhe mënyra e vetme për të frenuar ndonjë dëm është përmes bashkëpunimit global.

Drejtoria Kombëtare Kibernetike në Izrael lëshoi ​​një paralajmërim për bizneset izraelite në lidhje me sulmet e mundshme kibernetike tetorin e kaluar. Mesatarisht, një në çdo 60 organizata izraelite vihet në shënjestër çdo javë me sulme ransomware. Kjo është një rritje prej 30 për qind mbi normën në vitin 2020. Norma ndodh të jetë në rritje në të gjithë planetin.

A ishte gjë Rastësi?

Ngjarja 201 dhe ‘stërvitja e lojës së luftës’ që përfshin një variant të ri të COVID-it u mbajtën pikërisht përpara se të ndodhnin këto ngjarje. Ngjarja 201 bëri që shumë njerëz të besonin se shpërthimi i COVID ishte një ngjarje e planifikuar nga fuqitë që nuk duhet të ishin. Mediat kryesore dhe “kontrolluesit e fakteve” pretenduan se ky ishte një lajm i rremë dhe një “teori konspiracioni”.

Sigurisht, nuk ka asnjë mënyrë për të përcaktuar nëse COVID ishte apo jo një ngjarje e planifikuar e përdorur si një mjet për motive të fshehta, por çdo diskutim se kjo mund të ishte një mundësi nuk u bë brenda dialogut të zakonshëm.

Pavarësisht se u etiketuan si një komplot, shumë akademikë në fillim të pandemisë po ndanin këto ndjenja. Për shembull, Francis Boyle, një profesor i drejtësisë i cili hartoi Aktin kundër Terrorizmit për Armët Biologjike, ndau mendimet e tij për këtë herët.

[Skenari që COVID-19 u lëshua gjatë Lojërave Ushtarake në Wuhan të Kinës është shumë solid. Ne kemi një sinjalizues të besueshëm kinez që deklaroi pikërisht këtë, një mjek kinez që dezertoi Kinën dhe lëshoi ​​dokumente që tregojnë se COVID-19 ishte projektuar nga ushtria kineze dhe u vendos si një armë biologjike, një sinjalizues i Ushtrisë Kanadeze që deklaroi se COVID-19 ishte sjellë në Kanada nga ushtarët që ktheheshin në shtëpi nga Lojërat Ushtarake në Wuhan, si dhe nga shumë atletë që gjithashtu u kthyen në shtëpi nga Wuhani të infektuar dhe u sëmurën me insektin (shumë prej të cilëve në fakt vdiqën)].

Pavarësisht nëse këto ngjarje të mëdha globale janë planifikuar apo jo, ka dy tema të përbashkëta që ato ndajnë të gjitha: fitimi dhe kontrolli. Korporatat e mëdha duket se përfitojnë në mënyrë eksponenciale ndërkohë që pasuria zhveshet nga masat.

10 përqindëshi më i pasur në botë zotërojnë afërsisht 90 përqind të pasurisë botërore dhe të pasurit janë bërë më të pasur gjatë pandemisë.

Vetë qeveritë duket se përfitojnë jashtëzakonisht shumë edhe nga krizat globale, duke fituar më shumë pushtet dhe kontroll mbi qytetarinë. Ne e pamë këtë me 11 shtatorin dhe një rritje në vijim të gjendjes së mbikëqyrjes.

A po shohim të njëjtën gjë me COVID? Të drejtat dhe liritë tona janë kufizuar jashtëzakonisht gjatë ngjarjes, me precedentë të vendosur që mund të përdoren në çdo kohë në të ardhmen.

“Ndërsa autoritarizmi përhapet, ndërsa ligjet e emergjencës shtohen, ndërsa ne sakrifikojmë të drejtat tona, ne sakrifikojmë gjithashtu aftësinë tonë për të ndaluar rrëshqitjen në një botë më pak liberale dhe më pak të lirë. A besoni vërtet se kur vala e parë, kjo valë e dytë, vala e 16-të e koronavirusit është një kujtim i harruar prej kohësh, se këto aftësi nuk do të mbahen?” – Denoncuesi i NSA-së, Edward Snowden. VICE.

Të gjitha masat e marra për të luftuar krizat si 11 shtatori dhe COVID kanë shkaktuar një dëm të jashtëzakonshëm. Merrni për shembull bllokimet, shkenca dhe provat që shpjegojnë se si bllokimet kanë shkaktuar më shumë dëm sesa vetë COVID-i janë plotësisht të papranuara. Ka mbi 400 studime mbi dështimin e ndërhyrjeve të detyrueshme për COVID, por studimet që tregojnë sukses janë të vetmet që pranohen brenda rrjedhës kryesore.

Si mund të dijë publiku se çfarë të mbështesë nëse informacioni nuk u jepet hapur dhe sinqerisht në mënyrë transparente?

Ne po jetojmë në një epokë ku çdo provë apo opinion që është kritik ndaj masave që marrin qeveritë i nënshtrohet censurës dhe talljes.

Pse u kemi dhënë qeverive fuqinë për të kontrolluar qytetarët nën maskën e vullnetit të mirë në situata “emergjente”? A do të shohim të njëjtën gjë në të ardhmen me sulme të mëdha të sigurisë kibernetike ndaj sistemeve financiare globale?

Duhet një rrugë tjetër përpara. Një ku në vend që qytetarët të presin që qeveritë t’u tregojnë se çfarë të bëjnë, qytetarët angazhohen në krijimin e lëvizjeve bazë dhe bëhen përgjegjës për gjendjen e perceptimit dhe dialogut publik. Kjo mund të ndodhë kur njerëzit zgjedhin të ndryshojnë gjendjen e bisedës, kuptimin dhe gjendjen e tyre të përgjithshme të qenies.

/PatriotikMedia – ThePulse.one/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous post VIDEO/Kardinali i lartë i Vatikanit,Paralajmëron: Elitat po Përdorin Pandeminë për të Krijuar një “Shtet Mbikëqyrës që të ketë Kontrollin e plotë”
Next post Zbulimi i Gazetarit: Dera e Zyrës Lul Bashës në PD …
error: Ky publikimet jane te mbrojtura