Samiti i Ushqimit i OKB-së po Kryeson Rivendosjen e Madhe dhe Axhendën 2030 …

Nga Derrick Broze –

Kombet e Bashkuara mbajtën së fundmi Samitin e Sistemeve Ushqimore me fokus në transformimin e sistemeve globale të ushqimit, por aktivistët dhe fermerët po e ekspozojnë samitin si një përpjekje për kolonizimin e korporatave të furnizimit me ushqime.

Më 23 shtator, Kombet e Bashkuara mbajtën Samitin e Sistemeve Ushqimore (UNFSS) gjatë Asamblesë së Përgjithshme të OKB-së në Nju Jork, me fokus se si të transformohen sistemet ushqimore në mbarë botën. Ngjarja – e mbiquajtur “Samiti i Popullit” nga OKB – është përpjekja më e fundit për të përafruar politikën ndërkombëtare qeveritare me Objektivat e Zhvillimit të Qëndrueshëm të OKB-së (SDG) dhe Axhendën 2030.

Samiti i OKB-së për Sistemet Ushqimore u shpall nga Sekretari i Përgjithshëm i OKB-së Antonio Guterres si pjesë e Dekadës së Veprimit për arritjen e SDG-ve deri në vitin 2030. Samiti është promovuar si rezultat i dialogëve shumëvjeçarë midis palëve të interesuara në të gjitha nivelet në mënyrë që për të shfrytëzuar “ndërlidhjen e sistemeve ushqimore me sfidat globale si uria, ndryshimet klimatike, varfëria dhe pabarazia”.

Samiti i Sistemeve Ushqimore rezultoi në afro 300 angazhime nga njerëzit dhe institucionet për të përshpejtuar ndryshimet në sistemin ushqimor. OKB-ja tha se samiti rezultoi gjithashtu në “disa nisma të shumë palëve të udhëhequra nga shoqëria civile, fermerët, gratë, të rinjtë dhe grupet indigjene për të cilat Shtetet Anëtare angazhohen për të përmbushur prioritetet, nevojat dhe boshllëqet e identifikuara në rrugët kombëtare. ”

Sekretari i Përgjithshëm i OKB-së António Guterres lëshoi ​​një deklaratë duke e festuar Samitin si një sukses. Guterres e përshkroi fillimin e viteve 2020 si një kohë të rëndë ku “shumë nga sistemet ushqimore të botës ishin të brishta”, ku “uria ishte përsëri në rritje”. Guterres përshkruan pengesat me të cilat përballet njerëzimi, duke përfshirë kequshqyerjen, obezitetin, pasigurinë ushqimore, ekstremet klimatike dhe pabarazinë.

Ai vë në dukje se “pandemia e COVID-19 i vuri në tejkalim këto tendenca shqetësuese”. Sipas Guterres dhe OKB-së, Samiti i Sistemeve Ushqimore ishte një “Samit i Zgjidhjeve për t’i bërë efektet transformuese të sistemeve ushqimore një shtytës për arritjen e SDGs deri në vitin 2030”.

Sekretari i Përgjithshëm njoftoi gjithashtu se çdo dy vjet do të mblidhet një takim i “marrëveshjes” për të shqyrtuar progresin në zbatimin e objektivave të Samitit të Sistemeve Ushqimore si pjesë e Axhendës 2030.

Pra, cila është axhenda 2030?
SDG-të e OKB-së janë një koleksion prej 17 qëllimesh të ndërlidhura, të krijuara për të qenë një “projekt për të arritur një të ardhme më të mirë dhe më të qëndrueshme për të gjithë”.

SDG-të u vendosën në vitin 2015 nga Asambleja e Përgjithshme e Kombeve të Bashkuara me synimin për t’i arritur ato deri në vitin 2030. SDG-të ishin pjesë e një rezolute më të madhe të njohur si Axhenda 2030, ose Agjenda 2030, që synonte “luftimin” e ndryshimeve klimatike. [Gjë që në thelb mund të përkthehet si “njerëzit janë të këqij sepse prodhojnë CO2, kështu që ne duhet të zvogëlojmë numrin e tyre”].

Ndërsa Kombet e Bashkuara shpesh cilësohen si një mjet për vendosjen e marrëdhënieve të shëndetshme shumëpalëshe midis kombeve, në të vërtetë, SDG-të e OKB-së dhe Axhenda 2030 bazohen në një axhendë më të thellë për të monitoruar, kontrolluar dhe drejtuar të gjithë jetën në planet.

Axhenda e vërtetë e WEF dhe Kombeve të Bashkuara është krijimi i një shteti teknokratik global ku ekspertët dhe teknologët e supozuar marrin vendime për shumicën dërrmuese të njerëzve në emër të shpëtimit të mjedisit.

Mediat e korporatave dhe klasa politike e linjës mund të promovojnë OKB-në si një mjet për ngritjen e shëndetit kolektiv të botës, por një publik që është bërë gjithnjë e më skeptik ndaj institucioneve të centralizuara ka filluar të vërë në dyshim rolin e Kombeve të Bashkuara dhe organizatave të tjera joqeveritare. siç është Forumi Ekonomik Botëror.

Z. Monsanto, AGRA, dhe kolonizimi i korporatave
Pavarësisht pretendimeve të Kombeve të Bashkuara për dëgjim nga të gjithë “aktorët”, Samiti i Sistemeve Ushqimore të OKB-së është kritikuar ashpër nga një numër organizatash dhe grupesh që OKB-ja pretendon se i përfaqëson.

Për shembull, disa kritikë kanë vënë re praninë e Sekretarit të Departamentit të Bujqësisë së SHBA-së, Tom Vilsack. Vilsack ka shërbyer më parë si Guvernator i Iowa-s dhe si president dhe CEO i Këshillit të Eksportit të Qumështit në SHBA që nga viti 2017. Sekretari Vilsack u emërua nga administrata e Biden pasi më parë kishte shërbyer si Sekretar i Bujqësisë gjatë administratës së Obamës.

Gjatë Samitit Vilsack deklaroi, “Ne duhet të përdorim fuqinë e zgjuarsisë për të përmirësuar sistemet ushqimore në mënyrë që ato të ofrojnë ushqim të sigurt, ushqyes, të përballueshëm dhe të arritshëm për të gjithë, duke ruajtur burimet natyrore dhe duke luftuar krizën klimatike”.

Ndërsa deklaratat e Vilsack në lidhje me përmirësimin e sistemeve ushqimore dhe sigurimin e ushqimit të ushqyeshëm për të gjithë krijojnë një kafshim të këndshëm, ato nuk pasqyrojnë historinë e tij. Vilsack shquhet për pseudonimin “Mr. Monsanto” në lidhje me punën e tij për të ndihmuar gjigantin bioteknologjik Monsanto Inc, tani në pronësi të Bayer.

Në fakt, në vitin 2001 Organizata e Inovacionit të Bioteknologjisë e emëroi Vilsack-un “Guvernator i Vitit BIO” për “mbështetjen e tij për rritjen ekonomike të industrisë dhe kërkimin e bioteknologjisë bujqësore” ndërsa shërbente si Guvernator i Iowa-s.

Në vitin 2016, Politico raportoi,

“Progresistët thonë se janë gjithashtu të zhgënjyer që gjatë mandatit shtatëvjeçar e gjysmë të Vilsack, Departamenti i Bujqësisë përshpejtoi miratimin e kulturave të diskutueshme OMGJ, mbështeti marrëveshjet tregtare që ata thonë se u kushtuan amerikanëve punët dhe pastruan ndryshimet për të lejuar policinë e ambienteve të therjes së shpendëve. vetë, në mesin e një sërë nismash që favorizojnë prodhuesit e mëdhenj.”

Shoqata e Konsumatorëve Organike raportoi gjithashtu për produktet e ndryshme ushqimore të modifikuara gjenetikisht të miratuara gjatë mandatit të tij. Sipas OCA-së, ndërsa Vilsack ishte Sekretar i USDA nga viti 2009 deri në 2017, ai miratoi më shumë organizma të rinj të modifikuar gjenetikisht (OMGJ) se çdo Sekretar para tij ose që nga ajo kohë. Këtu janë vetëm disa shembuj:

Panxhari i sheqerit i gatshëm i Monsanto-s Roundup: Një gjykatës vendosi se ndotja e pashmangshme do të shkaktonte “eliminimin e mundshëm të zgjedhjes së fermerit për të kultivuar kultura jo të modifikuara gjenetikisht, ose zgjedhjen e një konsumatori për të ngrënë ushqim jo të modifikuar gjenetikisht”.
Jonxha e gatshme e Monsanto-s Roundup: Kultura e parë shumëvjeçare e modifikuar gjenetikisht. Deri në fund të administratës së Obamës, ajo ishte bërë e egër, duke u kushtuar kultivuesve dhe eksportuesve amerikanë të jonxhës miliona dollarë të ardhura të humbura.
Shqetësimet për ndikimin e korporatave në Samitin e Sistemeve Ushqimore të OKB-së nuk janë të kufizuara në “Z. Monsanto”. Ka një numër në rritje të organizatave dhe individëve që flasin në lidhje me mungesën e përfaqësimit të fermerëve vendas dhe të vegjël. Të paktën që nga marsi 2020, Samiti i Sistemeve Ushqimore të OKB-së është përballur me kritika nga grupet indigjene dhe aktivistët mjedisorë.

Në atë kohë, Olivier De Schutter, ish-raportuesi special i OKB-së për të drejtën e ushqimit, i tha The Guardian se grupet e sigurisë ushqimore në mbarë botën kishin “shprehur dyshime për samitin e sistemeve ushqimore të OKB-së”.

“Ekziston një rrezik i madh që samiti të kapet nga aktorët e korporatave që e shohin atë si një mundësi për të promovuar zgjidhjet e tyre”, tha De Schutter për The Guardian. De Schutter deklaroi gjithashtu se Samiti i Ushqimit ishte rezultat i “marrëveshjeve me dyer të mbyllura” në Forumin Ekonomik Botëror në Davos.

Pati gjithashtu kundërshtim të zëshëm ndaj njoftimit të OKB-së se Agnes Kalibata, ish-ministre e Ruandës për bujqësinë, do të drejtonte samitin. Kritikët e kundërshtojnë përfshirjen e Kalibata sepse ajo ka shërbyer gjithashtu si presidente e Aleancës për një Revolucion të Gjelbër në Afrikë (AGRA), një organizatë e cila ka marrë kritika për premtimet e saj të rreme në kontinentin afrikan.

Në shkurt 2020, 176 organizata nga 83 vende nënshkruan një letër drejtuar sekretarit të përgjithshëm të OKB-së, António Guterres, duke thënë se emërimi i Kalibata ishte “një përpjekje e qëllimshme për të mbyllur gojën fermerët e botës” dhe sinjalizonte “drejtimin që do të merrte samiti”. Letra gjithashtu akuzonte AGRA si “kukulla të korporatave agro-industriale dhe aksionerëve të tyre”.

AGRA financohet pjesërisht nga Fondacioni Bill & Melinda Gates dhe Fondacioni Rockefeller.

Këto shqetësime rreth ndikimit të korporatave dhe OJQ-ve mbi samitin u rritën vetëm me afrimin e ngjarjes. Një ditë para fillimit të samitit, Michael Fakhri, raportuesi special i OKB-së për të drejtat e ushqimit, tha për The Guardian se samiti po “udhëhiqej nga shkencëtarë dhe institute kërkimore që janë pro sektorit të korporatave”.

Fakhri tha se samiti ishte elitar dhe pretendoi se ndërsa korporatat nuk kanë një rol në “operacionet e përditshme” të samitit, “udhëheqja e zgjedhur vjen nga organizata që besojnë se korporatat janë pjesë e zgjidhjes”.

Me fillimin e Samitit të Ushqimit, Mekanizmi i Shoqërisë Civile dhe Popujve Indigjenë – një grup prej më shumë se 500 grupesh të shoqërisë civile me më shumë se 300 milionë anëtarë – bojkotoi takimin dhe ngriti veprimtarinë e tyre paralele. Në një deklaratë të KKS-së thuhet:

“Në një përmbledhje politikash të botuar sot, Reagimi Autonom i Popullit dhe më shumë se 300 organizata pjesëmarrëse të prodhuesve të ushqimit në shkallë të vogël, popujve indigjenë, OJQ-ve dhe akademisë, argumentojnë se Samiti dhe procesi që çon në të nuk po trajtojnë çështjet më të rëndësishme. nxitësit e urisë botërore dhe krizës klimatike, veçanërisht COVID-19, bujqësia industriale dhe përqendrimi i korporatave në sistemet ushqimore. Në vend të kësaj, është një shpërqendrim i rrezikshëm, i cili, duke ngushtuar fokusin tek financat, teknologjia dhe inovacioni si zgjidhje, vetëm sa do të përkeqësojë pasigurinë ushqimore dhe pabarazinë.”

Një ditë përpara nisjes së Samitit të Ushqimit, Përgjigjja Autonome Popullore ndaj UNFSS publikoi një analizë të re duke pretenduar se pjesëmarrësit jo-korporata janë lënë mënjanë “në favor të korporatave të mëdha të përfaqësuara dhe aleate me shoqatat e biznesit, grupet jofitimprurëse dhe filantropike. .”

Raporti vë në dukje se samiti është i ndarë në pesë zona të njohura si “pista veprimi”.

Një nga pistat e aksionit supozohet të fokusohet në zgjidhjet për të “rritur prodhimin pozitiv të natyrës” dhe përfshin 26 korporata private si Nestlé, Tyson, Bayer dhe International Fertilizer Association, ndërsa vetëm 1 grup indigjen është i përfshirë.

Kjo përkundër faktit se shumica e sistemeve ushqimore dhe bujqësisë në botë përfshin fermerë vendas dhe në shkallë të vogël.

Analiza zbuloi se shoqatat e biznesit, grupet e mendimit dhe filantropitë që përfaqësojnë interesat e korporatave në sektorë si bujqësia, shitja me pakicë dhe financat, iu dhanë role të rëndësishme drejtuese.

Për shembull, Fondacioni Bill & Melinda Gates është një avokat i fortë për përdorimin e zgjidhjeve bioteknologjike për pasigurinë ushqimore. Fondacioni Gates ka lidhje financiare me disa nga pjesëmarrësit e korporatës dhe ka ndihmuar në financimin e AGRA.

Për më tepër, Koalicioni Popullor për Sigurinë Ushqimore i shkroi OKB-së për t’i kërkuar që të ndërpresë “partneritetin strategjik” me Forumin Ekonomik Botëror, “organizata ndërkombëtare për partneritete publike-private” e cila thërret një takim vjetor të elitistëve nga sektorë të ndryshëm në Davos. , Zvicër. WEF është gjithashtu institucioni kryesor prapa shtytjes për një “Rivendosje të Madhe”.

“WEF do të shfrytëzojë samitin për të përmirësuar globalizimin neoliberal. Kjo do të thotë se pabarazia globale dhe monopoli i korporatave do të mënjanohen në vend që të përballen si shkaku kryesor i urisë dhe varfërisë ekstreme,” tha koalicioni.

Partneriteti midis OKB-së dhe WEF u nënshkrua në një takim të qershorit 2019 të mbajtur në selinë e OKB-së midis Sekretarit të Përgjithshëm të OKB-së António Guterres dhe themeluesit dhe kryetarit ekzekutiv të WEF Klaus Schwab. Qëllimi i deklaruar i partneritetit ishte “përshpejtimi i zbatimit të Agjendës 2030 për Zhvillim të Qëndrueshëm”.

Koalicioni Popullor për Sigurinë Ushqimore kishte të drejtë që i fokusoi përpjekjet e tij në përfundimin e këtij partneriteti midis WEF dhe OKB-së. WEF po përdor pasurinë dhe rrjetin e tyre të madh për të nxitur axhendën e Rivendosjes së Madhe, duke ribërë sistemet e botës në emër të “përfshirjes” dhe “diversitetit”, ndërsa në realitet rivendos sistemet në dobi të mëtejshme të korporatave, miqve të tyre në qeveria, dhe Klasa Predator pas tyre.

Fatkeqësisht, shumë nga kritikat e vlefshme të Samitit të OKB-së për Sistemet Ushqimore e humbasin tablonë më të gjerë. Ndërsa aktivistët kanë të drejtë të ekspozojnë lidhjet midis Kombeve të Bashkuara, korporatave bioteknike, Fondacionit Gates dhe WEF, shumë aktivistë duket se ende besojnë se Kombet e Bashkuara janë përgjithësisht një institucion pozitiv.

Megjithatë, e vërteta është se OKB-ja ka qenë gjithmonë një mjet për të kapur qeveritë dhe për të shtyrë drejt skemave të qeverisjes globale në emër të unitetit dhe barazisë.

Kombet e Bashkuara-WEF Rivendosja e Madhe e Sistemeve Ndërkombëtare të Ushqimit.

Partneriteti midis Kombeve të Bashkuara dhe Forumit Ekonomik Botëror u vulos në qershor 2019, rreth 9 muaj përpara se “COVID-19” të bëhej një emër i njohur dhe saktësisht një vit përpara se WEF të shpallte nismën e Rivendosjes së Madhe. Për të kuptuar vërtetë natyrën e keqe të partneritetit midis OKB-së, WEF-së dhe palëve të tjera të interesuara si Bill Gates, duhet të kuptoni Rivendosjen e Madhe.

Nisja e The Great Reset u mbështet nga Klaus Schwab, themeluesi dhe kryetar ekzekutiv i Forumit Ekonomik Botëror; Princi Charles i Anglisë; Antonio Guterres, Sekretar i Përgjithshëm i OKB-së; dhe Kristalina Georgieva e Fondit Monetar Ndërkombëtar.

Fillimi ishte një ngjarje ndërkombëtare me pjesëmarrjen e Ma Jun, kryetar i Komitetit të Financave të Gjelbër në Shoqërinë Kineze për Financa dhe Banka dhe një anëtar i Komitetit të Politikës Monetare të Bankës Popullore të Kinës. Veprimtaria u mbështet gjithashtu nga Bernard Looney, CEO i BP; Ajay Banga, CEO i Mastercard; dhe Bradford Smith, president i Microsoft.

Klaus Schwab dhe WEF kanë bërë thirrje për përdorimin e inovacioneve të “Revolucionit të Katërt Industrial” për të mbështetur të mirën publike. 4IR është një tjetër projekt për kafshët shtëpiake i Schwab i cili u shpall për herë të parë në dhjetor 2015. Për ta thënë thjesht, 4IR është panoptikoni dixhital i së ardhmes, ku mbikëqyrja dixhitale është e gjithëpranishme dhe njerëzimi përdor teknologjinë dixhitale për të ndryshuar dhe, shpresojmë, për të përmirësuar jetën tonë . Ndonjëherë i njohur si “Interneti i Gjërave”, kjo botë do të mundësohet nga teknologjia 5G dhe 6G.

“Superkompjuteri i kudondodhur, celular. Robotët inteligjentë. Makina vetëdrejtuese. Përmirësimet neuro-teknologjike të trurit. Redaktimi gjenetik. Dëshmia e ndryshimit dramatik është kudo rreth nesh dhe po ndodh me shpejtësi eksponenciale, “shkroi Schwab për njoftimin e 4IR.

Natyrisht, për Schwab-in dhe teknokratët e tjerë, 4IR është gjithashtu i përshtatshëm për planifikim më qendror dhe kontroll nga lart-poshtë. Qëllimi është një shoqëri gjurmimi dhe gjurmimi ku të gjitha transaksionet regjistrohen, çdo person ka një ID dixhitale që mund të gjurmohet dhe keqpërdorimet sociale mbyllen jashtë shoqërisë nëpërmjet rezultateve të kredisë sociale.

Si lidhet Rivendosja e Madhe me Samitin e Sistemeve Ushqimore të OKB-së dhe Axhendën 2030?

Forumi Ekonomik Botëror e bën të qartë se Rivendosja e Madhe ka të bëjë me kapitalizimin e krizës COVID-19 dhe përdorimin e saj si një mundësi për të përshpejtuar Axhendën 2030 dhe SDG-të e Kombeve të Bashkuara. Me WEF dhe OKB që tani punojnë krah për krah, është bërë e qartë se Samiti i Sistemeve Ushqimore të OKB-së është një mjet tjetër që teknokratët në kontrollin e këtyre organizatave mund të përdorin për të zbatuar Rivendosjen e Madhe.

Për shembull, UNFSS përshkruan një numër propozimesh për zgjidhjen e ndryshimeve klimatike, secila prej të cilave bie nën 15 fusha veprimi. Këto zona synohen të jenë “pika fillestare e koalicioneve të veprimit” midis qeverive kombëtare dhe “aktorëve të shumtë” për të adoptuar dhe transformuar botën drejt “sistemeve ushqimore më të qëndrueshme”. Ndërsa OKB-ja pretendon se këto janë propozime vullnetare për momentin, ne duhet të jemi ende skeptikë kur teknokratët miliarderë dhe krerët e shteteve partnerë së bashku për t’i treguar botës se si të hajë në mënyrë të qëndrueshme.

Nën Veprimin 3, seksioni 2 ne shohim titullin “Menaxhoni sistemet ekzistuese të prodhimit të ushqimit në mënyrë të qëndrueshme” i cili i kushtohet krijimit të zgjidhjeve “pozitive për natyrën”.

Ky seksion diskuton pikat e përbashkëta të bisedimeve të OKB-së, duke përfshirë “nevojën për një tranzicion global larg prodhimit të kafshëve të industrializuara për të siguruar shëndetin e njeriut dhe planetar dhe për të mbështetur jetesën”.

Lëvizja nga bujqësia e kafshëve drejt një diete të alternativave të mishit të modifikuar gjenetikisht, të printuara 3D është një qëllim i promovuar nga OKB, WEF dhe Bill Gates.

Seksione të tjera diskutojnë krijimin e sistemeve ushqimore “rigjeneruese”, “të qëndrueshme”, “të ndryshme”, “përfshirëse” të cilat “udhëhiqen nga popujt indigjenë bazuar në njohuritë e tyre”. Megjithatë, siç u përmend më lart, OKB-ja është më e mirë në përdorimin e fjalëve të reja të modës sesa të përfshijë në fakt zërat e popujve të margjinalizuar.

Një shembull i fundit i ndërlidhjes midis OKB-së, WEF, Fondacionit Gates dhe “aktorëve” të tjerë vjen nga një njoftim i bërë në Samitin e Sistemeve Ushqimore. Gjatë samitit, Aleanca Globale për Ushqyerjen e Përmirësuar (GAIN) njoftoi një angazhim për të “transformuar sistemet ushqimore”.

GAIN pretendon se ata janë një aleancë “e drejtuar nga vizioni i një bote pa kequshqyerje”. Ata janë të listuar si partnerë me WEF dhe kanë punuar me WEF për dy vitet e fundit në përgatitje për Samitin e Ushqimit. Kur gërmojmë më tej në GAIN, mësojmë se organizata zhvilloi diçka të njohur si Indeksi i Aksesit në të Ushqyerit në 2009. Indeksi gjoja “gjurmon se sa mirë industria e ushqimit dhe pijeve ofron produkte ushqyese për konsumatorët”. Mjeti fillimisht u zhvillua dhe u financua nga GAIN, me ndihmën e Fondacionit Bill & Melinda Gates dhe Wellcome Trust.

Ndërsa GAIN mund të pretendojë publikisht se parashikon një botë pa kequshqyerje urie, zgjedhja e tyre e partnerëve e bën të qartë se, edhe një herë, teknokratët po përdorin paratë dhe ndikimin e tyre për të udhëhequr politikën globale të ushqimit.

Kjo është e njëjta metodë e provuar dhe e vërtetë që ka lejuar pushtetin e pazgjedhur të kapë sistemin arsimor, median dhe sistemet aktuale të ushqimit.

A është e mundur të parandalohet që historia të mos përsëritet?
Ndërsa shumë fokus i është kushtuar WEF-së, Fondacionit Gates, Wellcome Trust-it dhe lojtarëve të tjerë të rëndësishëm në Axhendën e Rivendosjes së Madhe/2030, nuk do të ishte e lirë të mos përmendnim veçanërisht familjen dhe Fondacionin Rockefeller.

Paradigma aktuale e ushqimit, me praktikat e saj toksike të përdorimit masiv të pesticideve, operacionet e dhunshme dhe të pista të ushqyerjes së kafshëve të koncentruara (CAFO) dhe biznesin e monopolizuar, lindi nga i ashtuquajturi “Revolucioni i Gjelbër” i viteve 1950 dhe 60.

Presidenti meksikan Manuel Ávila Camacho ftoi Fondacionin Rockefeller në vend për të ndihmuar në studimin dhe modernizimin e bujqësisë së Meksikës.

Në vitin 1943, Norman Borlaug, një gjenetist i bimëve, dhe ekipi i tij i studiuesve udhëtuan në Meksikë dhe filluan të ashtuquajturin Revolucioni i Gjelbër. Borlaug u financua nga Fondacioni Rockefeller dhe Fondacioni Ford, me të dyja organizatat që kishin interes në vendosjen e standardeve ndërkombëtare të bujqësisë që përfitonin nga llogaritë e tyre bankare.

Ndërsa Revolucioni i Gjelbër shpesh cilësohet si një sukses për shkak të rritjes së rendimenteve të të korrave dhe një rënie të dukshme të vdekshmërisë foshnjore, ka gjithashtu një numër në rritje të provave që tregojnë se përdorimi i bollshëm i pesticideve ka shkaktuar një rritje të efekteve negative shëndetësore, duke përfshirë kancerin. .

Ç’është më famëkeqja, herbicidi më i përdorur në botë, glyphosate – një produkt i gjigantit Agri Monsanto, tani në pronësi të Bayer – ka qenë i lidhur me një numër rastesh të kancerit dhe ka rezultuar në pagesa të shumta miliarda dollarësh kundër kompanisë.

Tani, Fondacioni Rockefeller, Fondacioni Gates, WEF dhe OKB po i kërkojnë publikut t’u besojë atyre ndërsa përpiqen të rindërtojnë edhe një herë sistemet ushqimore në botë. Një nga iniciativat e fundit të Rockefeller quhet “Rivendos tryezën”. Ashtu si WEF, Fondacioni Rockefeller po pretendon se COVID-19 dhe humbjet ekonomike nga bllokimet kanë “i bërë më keq dhe më të dukshme pasojat negative të sistemit ushqimor”. Fondacioni vëren se COVID-19 ka paraqitur momentin për të “transformuar sistemin ushqimor të SHBA”.

Dokumenti Rockefeller, i titulluar Rivendos tabelën: Takimi i momentit për të transformuar sistemin ushqimor të SHBA-së, përshkruan se si Fondacioni Rockefeller mund të përdorë edhe një herë paratë dhe ndikimin e tij për të formuar drejtimin e një industrie të madhe, këtë herë, vetë furnizimin me ushqime.

Ironikisht, dokumenti Reset the Table vë në dukje gjithashtu se Fondacioni Rockefeller “luajti një rol në mbjelljen dhe shkallëzimin” e Revolucionit të Gjelbër, duke vënë në dukje gjithashtu se Revolucioni i Gjelbër Rockefeller la një trashëgimi të “mbitheksimit të drithërave bazë në kurriz të më shumë lëndëve ushqyese- ushqime të pasura”, dhe një “mbështetje në plehrat kimikë që varfërojnë tokën dhe përdorimin e tepruar të ujit”.

Pa asnjë aluzion turpi, Rokfelerët dhe të ngjashmit e tyre do ta prezantojnë veten si zgjidhje për problemet për të cilat ata kontribuan më parë ose i krijuan plotësisht. Kjo është pikërisht ajo që po shohim me Samitin e Sistemeve Ushqimore të OKB-së, Axhendën 2030 dhe Rivendosjen e Madhe.

Njerëzit e botës – veçanërisht ata që me të vërtetë kujdesen për sistemet ushqimore dhe zinxhirët e furnizimit të shëndetshëm dhe të qëndrueshëm – do të ishin të mençur që të mos e linin fatin e ushqimit tonë në duart e teknokratëve të pazgjedhur, maniakë.

Nëse ecim verbërisht në botën e Rivendosjes së Madhe, do të shohim një përsëritje të dështimeve të “Revolucionit të Parë të Gjelbër” dhe një humbje të mëtejshme të të ushqyerit, biodiversitetit dhe autonomisë mbi ushqimin tonë.

/PatriotikMedia – TheLastAmericanVagabond.com/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous post VIDEO/Miliarderët po Vjedhin Miliona Hektarë Tokë duke Përdorur “Ndryshimin Klimatik” si Justifikim të tyre …
Next post Shkatërrohet një Rrjet Masiv i Trafikimit të Seksit të fëmijëve i Mbrojtur nga Policia për Dekada në Këmbim të Seksit me Viktimat …
error: Ky publikimet jane te mbrojtura