I nominuari për Kreun e FDA-së të Brandon ka Lidhje me Big Pharma …

Administrata Brandon, tashmë e njohur për zgjedhjet e veçanta të zyrtarëve të dyshuar për korrupsion dhe punë të dyshimta, ka shtuar dhe një tjetër emër në listën e personazheve të dyshuar.

Dhe ky është Dr. Robert Califf i nominuari i Brandon për të kryesuar FDA-në. Çfarë nuk po shkon me të? Epo, siç raportohet në American Thinker, Califf është në shtrateg me Big Pharma:

Dr. Califf ka lidhje më të thella me industrinë farmaceutike se çdo komisioner i FDA-së nga ngjarjet e fundit, dhe atij i mungon një sfond i shëndetit publik.

Dr. Califf themeloi Institutin e Kërkimeve Klinike Duke, i cili po kryen prova kërkimore për kompanitë farmaceutike që aktualisht sot ka më shumë se 1200 punonjës.

Në Duke, Dr. Califf kërkoi në mënyrë aktive fonde nga Big Pharma ku nuk ekziston asnjë regjistrim që Dr. Califf i kishte thënë ndonjëherë “jo” ndonjë kompanie farmaceutike që i ofroi para. Amerika ka nevojë për një komisioner të paanshëm, të bazuar në shkencë, pa këto konflikte, dhe dikë që mund të përballet me Big Pharma dhe të thotë “jo”. Disa nga kompanitë e barnave nga të cilat ai pranoi para kanë shkelje të FDA-së dhe sjellje të dyshimta apo edhe shqetësuese kur bëhet fjalë për pretendimet e tyre dhe kur bëhet fjalë për sigurinë/regjistrat e tyre rregullator.

Por kjo nuk është e gjitha. Ai ishte gjithashtu me një konsulent me pagesë për firma të shumta Big Pharma, ka përfshirë kompani si Merck, Johnson dhe Johnson dhe AstraZeneca.

Dhe sikur të mos mjaftonte kjo, ai me sa duket nuk u nominua për të qenë Komisioner i FDA në 2009 për shkak të lidhjeve të tij në Big Pharma.

Dr. Califf mund të jetë një mjek i mirë dhe përndryshe një zgjedhje e mirë për pozicionin e FDA; ai me siguri ka shumë dokumente kërkimore të nevojshme për të treguar se i kupton barnat dhe miratimet e barnave.

Por lidhjet e tij me Big Pharma janë shqetësuese dhe tregojnë se zgjedhja e tij është i gabuar në këtë pozicion.

Në një kohë kur amerikanët kanë nevojë për këshillën më të mirë mjekësore të mundshme, ata kanë nevojë dhe për dikë që mund të mbetet i paanshëm të përballë presionit, veçanërisht nga gjigantët farmaceutikë.

/PatriotikMedia/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous post Gjykata e Lartë ka rënë Dakort që të dëgjoj Argumentet mbi Mandatet e Bidenit për Vaksinën Kundër Covid …
Next post Kardiologu kryesor: Ekziston një Komplot Mbarëbotëror për të Shtypur Trajtimet e Hershme të Covid …
error: Ky publikimet jane te mbrojtura