Profesori i Harvardit Dënohet për Lidhjet e Kinës dhe Universitetit Wuhan …

Profesori Charles Lieber, 62 vjeç, u shpall fajtor të martën për bërjen e deklaratave të rreme tek autoritetet, dështimin për të zbuluar një llogari bankare kineze dhe evazion fiskal në lidhje me rolin e tij anësor si shkencëtar strategjik në Institutin e Teknologjisë Wuhan të Kinës.

Lieber ndihmoi gjithashtu Planin e Mijë talenteve të Kinës, i cili rekruton ekspertë të huaj, ndërsa punonte për Universitetin e Harvardit – një nga universitetet më prestigjioze në SHBA.

Megjithëse puna e tij me Kinën nuk ishte një krim, vendimi i Lieber për të fshehur informacionin për përfshirjen e tij shkeli disa ligje.

Lieber pranoi se ai “nuk ishte plotësisht transparent me hetuesit e DoD me asnjë shtrirje të imagjinatës”. Megjithatë, avokati i tij Marc Mukasey e quajti dënimin “një lojë goca” që mbështetej në prova të paqarta.

Profesori u arrestua në janar 2020 nën “Iniciativën e Kinës” të ish-Presidentit Donald Trump, e cila u nis nga Departamenti i Drejtësisë për të identifikuar “kërcënimet e sigurisë kombëtare kineze” dhe për të ndjekur penalisht “ata të përfshirë në vjedhje të sekreteve tregtare, hakerime dhe spiunazh ekonomik”.

Meqenëse Lieber kishte marrë miliona dollarë fonde nga organet e qeverisë amerikane si Instituti Kombëtar i Shëndetësisë (NIH) dhe Departamenti i Mbrojtjes (DoD), profesorit i kërkohej me ligj që të zbulonte çdo “konflikt të rëndësishëm financiar të huaj të interesit, duke përfshirë mbështetje nga qeveri të huaja ose subjekte të huaja.”

/PatriotikMedia – RT.com/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous post Rusia zbulon Ilaçin e ri Aerosol “Paqe-19” që Lufton të Gjitha llojet e Covid-it …
Next post Dr. John Coleman e Publikoi këtë në vitin 1993: Të paktën 4 Miliardë “Ngrënës të Padobishëm” do të Vriten deri në Vitin 2050 …
error: Ky publikimet jane te mbrojtura