Rusia zbulon Ilaçin e ri Aerosol “Paqe-19” që Lufton të Gjitha llojet e Covid-it …

Ministria ruse e Shëndetësisë ka regjistruar një ilaç të ri aerosol antiviral të quajtur “Mir-19”. Sipas zhvilluesve të tij, ilaçi është i aftë të shtypë të gjitha variantet e njohura të Covid-19, përfshirë këtu dhe Omicron.

Emri rus i ilaçit mund të përkthehet si “Paqe-19”. Thuhet se ai ndikon drejtpërdrejt mbi virusin duke shtypur ARN-në e tij bazë dhe duke e parandaluar atë të riprodhohet në trupin e njeriut.

E gjithë kjo thuhet se arrihet pa ndërhyrë në gjenomin apo imunitetin e një personi, sipas kreut të Agjencisë Federale Mjekësore dhe Biologjike Ruse (FMBA), Veronika Skvortsova.

Duke folur me gazetarët të mërkurën, Skvortsova lavdëroi aerosolin e zhvilluar nga FMBA si “nuk shkakton efekte anësore të pakëndshme”, ndërsa sugjeroi se mund të përdoret kundër të gjitha varianteve të njohura të virusit SARS-CoV-2.

Mekanizmi i “Mir-19” përdor atë që njihet si ARN-ja e vogël ndërhyrëse specifike për virusin (siRNA), e referuar gjithashtu si ARN “heshtëse”. Molekulat e ilaçit po ndërhyjnë me gjenet specifike të virusit për të degraduar përfundimisht gjenomën e virusit, sipas Musa Khaitov, kreu i Institutit të Imunologjisë FMBA.

Ajo që supozohet se e bën dizajnin të qëndrueshëm ndaj mutacioneve është se ai synon pjesën e gjenomit të virusit që ka mbetur e njëjtë në të gjitha variantet dhe që është jetike për riprodhimin e tij, shpjegoi FMBA në një deklaratë:

“Ne kemi përcaktuar se “Mir-19″ përputhet plotësisht me objektivin e gjenomit të virusit në të gjitha variantet e njohura të virusit, duke përfshirë Omicron… Kjo e bën ilaçin universal kundër të gjitha varianteve të ndryshme SARS-CoV-2.”

Skvortsova shtoi se specialistët e FMBA analizuan gjithsej 800 shtame virale, duke filluar nga varianti origjinal deri te Omicron.

Ilaçi prodhohet në formën e një aerosoli që duhet të thithet përmes një nebulizatori të veçantë dhe është krijuar për t’u përdorur në spitale. Ka kaluar me sukses provat klinike në “zonat e kuqe” të spitaleve ruse, ku trajtohen pacientët me Covid-19. Reduktimi i ngarkesës virale thuhet të jetë “i dukshëm” vetëm pas një procedure inhalimi, tha Skvortsova.

Rusia zbuloi fillimisht se po zhvillonte një ilaç siRNA në dhjetor 2020. Në atë kohë, FMBA tha se ai demonstroi një efektivitet 99% gjatë sprovave para-klinike. Një artikull i bashkautorizuar nga Khaitov dhe i titulluar “Heshtja e SARS-CoV-2 me formulim të modifikuar siRNA-peptid dendrimer” është botuar që atëherë në PubMed.

Ilaçi thuhet se është testuar te pacientët me raste të moderuara të Covid-19, tek të cilët thuhet se ka parandaluar zhvillimin e mëtejshëm të sëmundjes së rëndë.

Në rast se efektiviteti i aerosolit konfirmohet më tej, FMBA planifikon të zhvillojë dy forma të tjera të ilaçit në një formë sprej. Ata shpresojnë se mund të përdoret potencialisht si një profilaktik, për të parandaluar zhvillimin e sëmundjes nga një person që ishte në kontakt me një pacient Covid-19.

/PatriotikMedia – RT.com/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous post VIDEO/Drejtori i OBSH-së thotë se Vaksinat e Covid-it po Përdoren për “Vrasjen e fëmijëve” gjatë Konferencës për Shtyp – Rrëshqitje Frojdiane?
Next post Profesori i Harvardit Dënohet për Lidhjet e Kinës dhe Universitetit Wuhan …
error: Ky publikimet jane te mbrojtura