Hajde Besoji “Shkencës”: Prodhuesi më i Madh i Kimikateve Tërheqë të gjitha Produktet e Kujdesit Personal të Lidhura me Kancerin …

Procter & Gamble, një nga prodhuesit më të mëdhenj kimikë të produkteve të kujdesit personal në botë, ka tërhequr 32 markat të cilat përdoreshin gjerësisht nga njerëzit,arsyeja e tërheqjes është për shkak të pranisë së zbuluar të benzenit kimik të lidhur me kancerin.

Tërheqja vullnetare ndikoi në shumë produkte të njohura, si: Pantene, Herbal Essence, Aussie dhe Old Spice. Lista e plotë është në dispozicion në faqen e internetit të FDA. Kompania ka bërë një njoftim ku shpjegon arsyen e tërheqjes.

Kompania Procter & Gamble (NYSE: PG) ​​kreu tërheqjen vullnetare të produkteve me spërkatje të kondicionerit të thatë aerosol dhe produkteve spërkatës të shampove të thata aerosol nga Pantene, Aussie, Herbal Essences dhe Waterless të prodhuara në Shtetet e Bashkuara.Këto janë disa produkte,si shampo të thata me aerosol të ndaluara më parë nga Old Spice dhe Hair Food, për shkak të pranisë së benzenit të zbuluar tek disa produkte, “tha kompania.

Ai dha një arsye në një “deklaratë të rrezikshme” për praninë e zbuluar të benzenit në këto produkte.

Benzeni klasifikohet si kancerogjen për njerëzit,” tha kompania. “Ekspozimi ndaj benzenit mund të ndodhë tek frymëmarrja, nga goja dhe përmes lëkurës dhe mund të rezultojë në kancere, duke përfshirë leuçeminë dhe kancerin e gjakut të palcës së eshtrave dhe ç’rregullime të gjakut të cilat mund të jenë kërcënuese për jetën.”

“Bazuar në modelimin e ekspozimit dhe vlerësimet e rrezikut të kancerit të publikuara nga Agjencia për Mbrojtjen e Mjedisit (EPA) (baza e të dhënave IRIS) si dhe ekspozimi ditor ndaj benzenit tek produktet e tërhequra në nivelet e zbuluara në një testim tonin nuk do të pritet të shkaktojë pasoja të pafavorshme shëndetësore. shtoi kompania. “Benzeni është i kudondodhur në mjedis. Njerëzit në mbarë botën kanë ekspozime të përditshme ndaj tij brenda dhe jashtë nga burime të shumta. Deri më sot, The Procter & Gamble Company nuk ka marrë asnjë raport për ngjarje të padëshiruara në lidhje me këtë tërheqje dhe po e kryen këtë tërheqje me një kujdes i madh.”

Tërheqja e Procter & Gamble është një kujtesë se “ekspertët” vazhdimisht bëjnë gabime dhe e vënë shëndetin e njerëzve në rrezik, edhe pse ata pretendojnë autoritetin e vetëm mbi “shkencën”.

Në shtator, pas miratimit nga FDA të terapisë profilaktike të Pfizer-BioNTech mRNA për Covid-19 (i referuar gjerësisht si “vaksinë”), Pfizer kujtoi një nga ilaçet e saj të lidhur me kancerin: Ndihma kundër duhanit Chantix.

“Pfizer po i tërheq vullnetarisht të gjitha sasitë e tabletave Chantix 0,5 mg dhe 1 mg në nivelin e pacientit (konsumator/përdorues) për shkak të pranisë së një nitrosamine, N-nitroso-varenicline, mbi kufirin e përkohshëm të pranueshëm të marrjes nga FDA,” tha prodhuesi në një deklaratë. “Meqenëse furnizuesit alternativë janë miratuar në Shtetet e Bashkuara, Pfizer po ndërmerren këto masa paraprake.”

“Gëlltitja afatgjatë e N-nitroso-vareniklinës mund të shoqërohet me një rritje të mundshme teorike të rrezikut të kancerit tek njerëzit, por nuk ka asnjë rrezik të menjëhershëm për pacientët që marrin këtë ilaç”, vazhdoi deklarata. “Përfitimet shëndetësore të ndalimit të pirjes së duhanit tejkalojnë rrezikun teorik të mundshëm të kancerit nga papastërtia e nitrozaminës në vareniklin.”

Në dhjetor, FDA lëshoi ​​disa paralajmërime për një produkt tjetër të Pfizer: Një klasë trajtimesh anti-inflamatore të quajtura frenues JAK.

Rregullatori shëndetësor i SHBA-së ka shtuar paralajmërimin e tij më të rreptë në etiketat e barnave nga Pfizer, Eli Lilly dhe AbbVie që i përkasin një klase trajtimesh anti-inflamatore të quajtura frenues JAK, duke përmendur rrezikun e problemeve serioze shëndetësore dhe vdekjes të pacientëve 50 vjeç e lart. Reuters raportoi të premten, duke cituar prodhuesit e drogës.

Pavarësisht se vaksinat mRNA janë të mandatuara nga qeveria federale dhe në disa shtete, është një fakt i verifikueshëm që efektet anësore janë raportuar shumë më pak përmes sistemit VAERS.

/PatriotikMedia/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous post Arianit Shllamniku : Diskutimet e shtuara Kohëve të fundit!
Next post VIDEO/Deklaratë e fortë e Dr. Reiner Füllmich: Nuk kemi Pandemi! Por kemi Pandemi të Testit PCR!!! …
error: Ky publikimet jane te mbrojtura