Demokratët festojnë Studimin FAKE që Tregon se Votuesit e Trump kanë më Shumë Gjasa të Vdesin nga Covidi…

Demokratët janë të lumtur nga një studim i ri që shpjegon se votuesit e Trump kanë më shumë gjasa të vdesin nga Covid-19 sesa votuesit e Joe Biden. Disa madje po mendojnë se kjo mund të ndikojë në zgjedhje.

Një ekspert shëndetësor i cili është shfaqur vazhdimisht në MSNBC dhe CNN gjatë gjithë pandemisë Covid-19, Dr. Peter Hotez nga Universiteti Baylor dhe spitali i Fëmijëve në Teksas, ndau studimin e tij në Twitter.

Dr. Hotez, e cila ka një histori mbresëlënëse në zhvillimin aktual të vaksinave, po reagonte ndaj pikëpamjeve të Sarah Palin, e cila kohët e fundit tha se do të merrte vaksinën e koronavirusit “mbi trupin tim të vdekur”.

“Në cilën pikë i përkufizojmë ne komente të tilla publike të bëra nga ish-zyrtarët e zgjedhur apo aktualë si gjuhë/retorikë urrejtjeje?” ai pyeti. “Që nga 1 qershori 2021, unë vlerësoj se 200,000 amerikanë të pavaksinuar humbën jetën nga Covid sepse ata refuzuan vaksinimet pavarësisht disponueshmërisë së tyre të gjerë.”

Nuk është e qartë se ku i merrte shifrat Dr. Hotez, pasi pothuajse po aq amerikanë kanë vdekur me Presidentin Biden sa edhe me ish-Presidentin Trump, pavarësisht nga disponueshmëria e gjerë e vaksinës dhe mbizotërimi i imunitetit natyror. Për më tepër, vdekshmëria e tepërt në vitin 2022 është afërsisht e njëjtë me atë të vitit 2021.

Por për të ndarë grafikun e ndarë nga Dr. Hotez, të cilin ai e vlerësoi për herë të parë nga Dr. Eric Feigl-Ding, duket se ka arsye për shqetësim.Grafiku duket se bazohet në kërkime që u vërtetuan nga NPR bazuar në të dhënat e CDC. Në mënyrë domethënëse, ajo zgjat deri më 6/12/2021.

“Që nga maji i vitit 2021, njerëzit që jetojnë në qarqe që votuan shumë për Donald Trump gjatë zgjedhjeve të fundit presidenciale kanë pasur gati tre herë më shumë gjasa të vdesin nga COVID-19 sesa ata që jetojnë në zonat që shkojnë për tani-Presidenti Biden.” NPR raportoi më 6 dhjetor. “Kjo është sipas një analize të re nga NPR që shqyrton se si polarizimi politik dhe keqinformimi po nxisin një pjesë të konsiderueshme të vdekjeve në pandemi.”

“NPR shikoi vdekjet për 100,000 njerëz në afërsisht 3,000 qarqe në të gjithë SHBA-në nga maji 2021, pika në të cilën vaksinat u bënë gjerësisht të disponueshme,” vazhdoi raporti. “Njerëzit që jetonin në qarqe që shkuan 60% ose më shumë për Trump në nëntor 2020 kishin 2.73 herë më shumë nivele të vdekjeve se ato që shkuan për Biden. Qarqet me një përqindje edhe më të lartë të votave për Trump panë norma më të larta të vdekshmërisë nga COVID-19.

“Në tetor, e dhjeta më e kuqe e vendit pa norma vdekjesh që ishin gjashtë herë më të larta se e dhjeta më e kaltër, sipas Charles Gaba, një analist i pavarur i kujdesit shëndetësor i cili ka ndjekur tendencat partiake gjatë pandemisë dhe ka ndihmuar në rishikimin e metodologjisë së NPR. raporti u shtua. “Këto shifra kanë rënë paksa në javët e fundit, thotë Gaba: “Është kthyer në rreth 5.5 herë më i lartë”.

“Tendenca ishte e fortë, edhe kur kontrollohej mosha, e cila është rreziku kryesor demografik i vdekshmërisë nga COVID-19,” vazhdoi NPR. “Të dhënat zbulojnë gjithashtu një faktor të madh kontribues në ndryshimin e shkallës së vdekshmërisë: Sa më i lartë të jetë përqindja e votave për Trump, aq më e ulët është shkalla e vaksinimit.”

“Analiza shikoi vetëm vendndodhjen gjeografike të vdekjeve nga COVID-19,” vazhdon ai. “Pikëpamjet e sakta politike të çdo personi të marrë nga sëmundja mbeten të panjohura. Por forca e shoqatës, e kombinuar me informacionin e sondazheve rreth vaksinimit, sugjeron fuqishëm se republikanët po preken në mënyrë disproporcionale.

CNN gjithashtu promovoi një studim në fillim të dhjetorit që tregoi se shtetet që votonin Trump kishin një rrezik 50% më të lartë për të vdekur nga COVID-19.

“Kjo është sipas një analize të re të CNN që me të dhënat nga Universiteti Johns Hopkins, e cila tregon një paralele të drejtpërdrejtë midis niveleve të ulëta të vaksinimit dhe niveleve më të larta të vdekjeve në shtete individuale,” raportoi CNN/WKRC. “Shtetet e kuqe pro-Trump kishin një mesatare 52% më të lartë të vdekjeve nga COVID-19 për frymë sesa shtetet blu, zbuluan studiuesit.”

Në të vërtetë, kjo është e mjaftueshme për t’i trajtuar deklaratat e fundit të Donald Trump për vaksinën në një këndvështrim tjetër, edhe pse si Trump ashtu edhe votuesit e tij janë të vendosur kundër “mandateve” të paligjshme të vaksinës.

Nuk ka asnjë arsye të fortë për të dyshuar në vlefshmërinë e rezultateve të studimit, edhe kur merret parasysh fakti se votuesit e moshuar priren të votojnë më republikanë. Por është e rëndësishme të theksohet se që kur u publikuan rezultatet e studimit, shtetet blu si Nju Jorku, Nju Xhersi dhe Miçigani janë ngjitur në renditjen e vdekshmërisë së lidhur me Covid-in për 100,000. Në fillim, shtetet blu Nju Jorku dhe Nju Xhersi ishin ndër liderët, duke sugjeruar se dendësia e popullsisë, si dhe faktorët rajonalë dhe sezonalë, ndikojnë në këto shifra në çdo moment të caktuar kohor.Dr. Hotez dha një intervistë kohët e fundit në CNN ku deklaroi se edhe njerëzit që janë të vaksinuar dhe të përforcuar mund të kenë “përparim” simptomatik mbi Covidin.

“Dhe edhe nëse jeni të vaksinuar, ju duhet të përballeni me mundësinë që mund të merrni një sëmundje të re simptomatike duke kaluar nëpër aeroporte dhe duke shkuar në Ubers”, tha ai. “Pra, nëse jeni imunokompromentuar, do të mendoja dy herë për të udhëtuar në këtë pikë, me shpresën se ky kulm mund të mos zgjasë aq gjatë sa ato të mëparshme.”

Ata që reaguan ndaj postimit të Dr. Hotez në Twitter u kapën mbi informacionin për të bërë komente të ashpra, ndërsa disa ishin ‘optimistë’ se rezultatet mund të ndikojnë në zgjedhjet e 2022.

“Epo të paktën diçka rreth këtij virusi është e parashikueshme,” mendoi njëri. “Nuk mund të them se ata nuk ishin paralajmëruar.”

“Nuk mund të mos pyes veten nëse kjo është e përmasave të mjaftueshme për të ndikuar në zgjedhjet afatmesme. Dikush atje di statistika të mjaftueshme për të na thënë?” pyeti një person, i cili e përshkroi veten si “doktore”.

“Ne do ta dimë kur të shohim pjesëmarrjen relative të R dhe D në zgjedhjet e tyre primare përkatëse,” u përgjigj një përdorues. “Kjo do të jetë tregimi. Askush nuk do të flasë për këtë me zë të lartë, por konsulentët e zgjedhjeve do të jenë të gjithë të kujdesshëm.”

“Me sasinë e kufizimeve të votuesve që po vendosen në të gjithë SHBA-në,” mendoi një përdorues tjetër. “Unë nuk mendoj se pjesëmarrja do të ketë më rëndësi. Ndryshimet që ligjvënësit e shtetit republikanë po bëjnë tani janë të tmerrshme.”

Por një përdorues u përpoq të hidhte ujë të ftohtë mbi shkakun për optimizëm: “Një person shtesë për 100,000 është vetëm 10 në një milion. Nuk mjafton për të lëvizur shumë zgjedhje.”

Vërtet. Ky është ‘lajmi i keq’ për çdo votues demokrat që beson se Covid mund të zvogëlojë ndikimin politik të shteteve që votojnë Trump.

Edhe pse variantet e kaluara të Covid – duke përfshirë variantin “të egër” dhe Delta – mund të kenë shkatërruar disa komunitete të moshuara, të rrezikuara në mbarë Amerikën, dhe vaksinat mund të kenë luajtur një rol të rëndësishëm në shpëtimin e jetëve të atyre që janë në rrezik, ne jemi duke u përballur me një situatë krejtësisht të ndryshme me Omicron. Normat e vdekjeve në shumicën e shteteve gjatë shtatë ditëve të fundit janë vetëm një pjesë e vogël e atyre që janë parë gjatë rrjedhës së pandemisë: ato variojnë nga një e treta në një të qindtën e niveleve të përgjithshme të vdekshmërisë të lidhura me Covid.

Kjo duhet të jetë zhgënjyese për individët e shtrembëruar që shpresonin se Covid mund të ndihmonte demokratët të fitonin në zgjedhjet afatmesme të 2022.

/PatriotikMedia – TrendingPolitics/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous post Legjislacioni i Shtetit të Nju Jorkut Propozon: Kampe dhe Burg me afat të Pacaktuar për të Pavaksinuarit…
Next post VIDEO/Shoqëria Civile Protestuan tek Nënë Tereza Kundër Detyrimit të Qytetarëve për t’u Vaksinuar …
error: Ky publikimet jane te mbrojtura