VIDEO/Fed po Përgatitet që të Rrëzojë Sistemet Globale të Financave për të Zbatuar Rivendosjen e Madhe …

Rezerva Federale po përgatitet që të rrëzojë sistemin financiar në mes të një pandemie globale që ka shkatërruar botën që nga viti 2020.

Në një raport të botuar në Global Research, autori F. William Engdahl vë në dukje se Fed, së bashku me fuqitë e tjera globaliste, është e vendosur që të rrëzojë tregun financiar të SHBA-së duke përdorur rritjen e kostove të inflacionit si justifikim. Kjo do të bëjë që flluska më e madhe financiare në histori të rrëzohet, duke i hapur rrugën “Rivendosjes së Madhe”.

Themelet për rrëzimin dhe rivendosjen e madhe tashmë janë hedhur: në SHBA, administrata e Biden po afrohet më shumë drejt nxitjes së një rruge tjetër të madhe duke e udhëhequr Organizatën e Traktatit të Atlantikut të Veriut në derdhjen e armëve dhe këshilltarëve në Ukrainë – një vend aktualisht në konflikt me Rusia.

Ndërkohë, SHBA-të janë në mes të grindjes midis Kinës dhe Tajvanit – ndërkohë që po zhvillojnë luftëra përfaqësuese kundër Kinës në Etiopi dhe pjesë të tjera të Afrikës.

Trilion dollarë në shpenzime emergjente nga Donald Trump dhe Joe Biden, plus vazhdimi i politikave të interesit pothuajse zero të Rezervës Federale kanë vendosur terrenin për një kolaps të afërt të tregut. Blerjet e aktiveve prej miliarda dollarësh në obligacione për të mbajtur flluskën të fryrë dëshmuan se kolapsi është i qëllimshëm dhe i menaxhuar.

Inflacioni në SHBA po përkeqësohet nga ndërprerjet e zinxhirit të furnizimit nga Azia në të gjithë Amerikën e Veriut. Inflacioni, i cili është më i keqi në katër dekada, hapi terrenin që bankat qendrore të rrëzojnë sistemin e fryrë nga borxhi dhe të përgatisin Rivendosjen e Madhe të sistemit financiar të botës.

Ekonomitë e vendeve të mëdha industriale do të vetëshkatërrohen për shkak të Marrëveshjes së Re të Gjelbër në Bashkimin Evropian dhe Shtetet e Bashkuara. Rënia e sistemit të dollarit do të rrëzojë pjesën më të madhe të botës për shkak të lidhjeve të saj të borxhit.

Rrjeti elektrik në Bashkimin Evropian është në prag të ndërprerjeve të mëdha të energjisë këtë dimër, jo falë politikave me zero karbon për të hequr qafe qymyrin, naftën, gazin dhe madje edhe ato bërthamore. Rrjeti varet nga energjia jo e besueshme e erës dhe diellit.

Qeveria më e re e gjelbër e Gjermanisë duhej të mbyllte tre centrale bërthamore më 31 dhjetor. Uzinat bërthamore prodhojnë energjinë elektrike që përdoret nga Danimarka. Era dhe dielli nuk mund të mbushin boshllëkun.

Projektet e Bidenit çuan në rekord të lartë në kostot e karburantit
Ndërtimi më i mirë i Biden-it çoi në një rekord të lartë në kostot e karburantit dhe është një supozim i arsimuar se rritja e normave të interesit do të shkatërrojë të gjithë botën.

Një konsulent dhe pedagog i rrezikut strategjik, Engdahl, i diplomuar në Universitetin Princeton, vuri në dukje se Fed ka përdorur “inflacionin bazë” për të hequr qafe të dhënat mujore të dëmtimit politik të inflacionit të konsumatorit që tregonin rritje të çmimeve të naftës dhe grurit. Inflacioni bazë do të thotë se çmimi i konsumit rritet minus energjinë dhe ushqimin. Presidenti i turpëruar Richard Nixon e përdori termin në 1975 për të falsifikuar të dhënat.

“Inflacioni bazë është një mashtrim sepse konsumatorët amerikanë duhej të paguanin shumë më tepër për benzinë ​​dhe bukë. Shumë pak njerëz të vërtetë mund të jetojnë pa energji apo ushqim”, theksoi Engdahl.

Aktualisht, Indeksi i Çmimeve të Konsumit në SHBA nuk përfshin koston e blerjes dhe financimit të shtëpive, si dhe taksat e pronës ose mirëmbajtjen dhe përmirësimin e shtëpive, të cilat kanë qenë në rritje.

Fed duhet të lëshojë një deklaratë duke pranuar se inflacioni është më alarmues nga sa mendonin. Kjo situatë kërkon rritje agresive të normave për të “shtrydhur inflacionin jashtë sistemit”.

I ndihmuar nga normat pothuajse zero të Fed-it dhe blerjet mujore prej 120 miliardë dollarësh nga Fed-i i obligacioneve, Wall Street me aksione në nivelet më të larta historike mund të nisë një dalje paniku nga stoqet për të dalë jashtë.

Kjo, natyrisht, do të shkaktojë shitje paniku dhe një kolaps tregu me topa bore, gjë që do ta bëjë kolapsin e pasurive të paluajtshme dhe të aksioneve të Evergrande të vogël.

Engdahl vuri në dukje se Rezerva Federale dhe bankat e mëdha si BQE në BE dhe Banka e Japonisë dhanë norma interesi zero dhe “lehtësim sasior” të blerjeve të obligacioneve për të shpëtuar institucionet kryesore financiare dhe Wall Street dhe bankat e BE-së në shpërfillje të plotë të shëndetit. të ekonomisë reale.

Ndihma më e madhe në historinë e bankave dhe fondeve financiare të vdekura nga truri rezultoi në inflacionin artificial të flluskës më të madhe spekulative të aksioneve në histori.

Si biznesmen i zgjuar, Donald Trump e dinte se rritja e rekordit të ri në aksionet S&P 500 si provë e ekonomisë në lulëzim, ishte një gënjeshtër për shkak të politikës së normës zero të interesit të Fed.

Mbytja e Ekonomisë Amerikane
Me mungesa masive të fuqisë punëtore, bllokime dhe probleme të zinxhirit të furnizimit që vijnë nga Kina, ekonomia e SHBA po fundoset dhe ligji i rremë i “infrastrukturës” i Biden do të bëjë pak për të rindërtuar infrastrukturën jetike ekonomike të autostradave, shirave, impianteve të trajtimit të ujit dhe rrjeteve elektrike.

Fed po përgatitet për rrëzimin e aksioneve në vitin 2022, të cilin do ta përdorë për të sjellë në një Depresion të Madh të vërtetë, do të jetë më keq se sa ndodhi në vitet 1930, sepse kursimet e amerikanëve të zakonshëm do të fshihen.

Taksa e Bidenit për blerjet e aksioneve të korporatave rezultoi që kompanitë S&P 500 të blejnë 742 miliardë dollarë të aksioneve të tyre. Nëse Fed do të reduktojë blerjen e letrave me vlerë të thesarit, si dhe obligacionet e hipotekave për shtëpi.

Histeria pandemike COVID-19 çoi në blerje të mëdha dhe zotërimet e Rezervës Federale të letrave me vlerë janë më shumë se dyfishuar nga 3.8 trilion dollarë në 8 trilion dollarë në fund të tetorit 2021.

SHBA manipuloi gjithashtu të dhënat e punësimit dhe shifrat e inflacionit. Kjo ndodhi gjatë epokës së Luftës së Vietnamit nën Lyndon Johnson. Aktualisht, ekonomisti privat John Williams nga Shadow Government Statistics, vlerësoi se shkalla aktuale e papunësisë në SHBA është mbi 24.8 për qind që është shumë larg nga 4.2 për qind e raportuar për nëntorin.

Sistemi financiar i brishtë i SHBA-së dhe ai global do të shembet nëse do të rriten normat. Qytetarët mund të kërkojnë ndihmë urgjente në formën e parave dixhitale dhe një Rivendosje të Madhe.

Instituti i Financave Ndërkombëtare me bazë në Uashington në shtator vlerësoi se nivelet globale të borxhit, të cilat përfshijnë borxhin e qeverisë, familjeve, korporatave dhe bankave, u rritën me 4.8 trilion dollarë në 296 trilionë dollarë në fund të qershorit, 36 trilionë dollarë mbi nivelet para pandemisë. Tregjet në zhvillim si Turqia, Kina, India dhe Pakistani i detyrohen së bashku 92 trilion dollarë.

/PatriotikMedia/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous post Av.Goxhaj: Hajdeni Nesër në 12:00 në Sheshin Nënë Tereza sa nuk i kanë nxjerrë Qentë Akoma..Sepse ende Shumica e Shqiptarëve nuk janë shpuar …
Next post VIDEO/Termi “Psikozë e formimit Masiv” tani është i Ndaluar nga Google pas Intervistës Bombë të Dr. Malone …
error: Ky publikimet jane te mbrojtura