VIDEO/”Psikoza Masive” është një Trend në Twitter …

Koncepti i një ‘psikoze masive’, një forcë e panjohur që po ndikon njerëzimin në orën e tij më të errët, ka fituar tërheqje në mediat sociale.

Mund të ofrojë një mekanizëm të dobishëm për të shpjeguar se si kaq shumë njerëz mund të mashtrohen nga një pandemi e rreme, por a është në rrezik të lërë disa mbretër dhe të zellshëm narrativë të largohen?

Në “The Daily Wrap Up” të The Last American Vagabond, Ryan Cristián mbulon ekspozimin e fundit publik të Mass Formation Psychosis.

Ai thotë se përpjekja e medias për ta riformuluar këtë çështje si “ekstra e djathtë” po “i zgjon njerëzit me iluzionin e paradigmës së dy partive”. Ai shton se formimi masiv është një “pjesë e madhe” nëse jo “e tërë” e fenomenit Covid, por shton paralajmërimin se ka “shumë faktorë të tjerë të përfshirë”.

Cristián vazhdon të mbështesë dhe rifreskojë fakte të rëndësishme dhe vrimat e komplotit në rrëfimin e Covid-it që shpërbëhet me shpejtësi – informacion jetik për t’u mbajtur në ballë të mendjes sonë, ndërsa kursimi i fytyrës, retushimi dhe zbardhja po bëhen me shpejtësi.

Termi ‘formim masiv’ vjen nga puna e Prof. Mattias Desmet, një psikoanalist nga Universiteti i Gentit, teoritë e të cilit mbi Formimin Masiv, ose Formimin e Psikozës Masive, u shpjeguan kohët e fundit nga Dr Robert Malone në përvojën Joe Rogan.

Podkasti i Joe Rogan, i cili u transmetua më 1 janar dhe që atëherë është fshirë nga Youtube dhe Twitter, shfaqi Dr Malone duke folur për ndalimin e tij të fundit në Twitter për shkak të qëndrimit të tij ndaj vaksinimit kundër Covid. Miratimi i Dr Malone për idetë e Prof. Desmet mori shumë miliona shikime përpara se podkasti të hiqej dhe ka bërë që #MassPychosis të bëhet trend në Twitter.

Ju mund të shikoni podcast-in e Joe Rogan në Bitchute:

Dhe këtu është një intervistë shumë interesante nga gushti 2021 midis Prof. Mattias Desmet dhe Dr. Reiner Fuellmich:

Në zemër të ‘formimit masiv’, thotë Prof. Mattias, janë shumë faktorë kontribues, duke përfshirë mungesën e ‘bërjes së kuptimit’ në jetën tonë dhe ‘ankthin e lirë lundrues’ brenda shoqërisë. Kjo mund të rezultojë në një lloj hipnoze grupore brenda grupeve shoqërore, e cila mund të shihet në formën e saj më ekstreme në regjimet autoritare historike.

Për ata që e njohin Jung-un, kjo mund të lidhet me shumë nga idetë e tij. Për shembull, koncepti i tij për ‘Hijen’: Hija Personale (ana e errët e fshehur e një individi) dhe Hija Kolektive (ana e errët e fshehur e shoqërisë) dhe domosdoshmëria për të kuptuar të dyja për të qenë njerëz të shëndetshëm dhe të ekuilibruar/ shoqëritë, ose rrezikojnë të bien në kundërshtim me ndikimin negativ të hijes së papranuar.

“Të gjithë mbartin një hije, dhe sa më pak të mishërohet në jetën e ndërgjegjshme të individit, aq më e zezë dhe më e dendur është. Në të gjitha aspektet, ajo formon një pengesë të pavetëdijshme, duke penguar qëllimet tona më të qëllimshme.”

A mundet një diskutim i hapur i Psikozës së Formimit Masiv të hapë rrugën për t’u bërë më të vetëdijshëm për ‘hijen’ tonë personale dhe kolektive?

A mund të sigurojë një zbritje të këndshme për adhuruesit e zjarrtë të kultit të Covid-it dhe të përshpejtojë rrugën për të dalë nga kjo rrëmujë e të pavërtetave të bazuara në të pavërteta të bazuara në mite të bazuara në gënjeshtra? A do të na lejojë të vendosim gjykimin në njërën anë dhe të krijojmë një rrugë të re të bazuar në vetënjohjen, transparencën, përkushtimin ndaj së vërtetës, fakteve dhe shkencës aktuale?

Ose ndoshta, ndërsa narrativa e Covid-it lufton dukshëm, ne duhet të jemi të kujdesshëm ndaj alt-it me trend të shpejtë. narrativat që dalin në pah?

Ndërsa teoritë e Prof. Desmet janë me të vërtetë interesante dhe ofrojnë shumë njohuri të mundshme në shumë aspekte të fenomenit Covid (dhe neve), një hashtag me trend të shpejtë është një objektiv i mundshëm për t’u rrotulluar.

Çfarë mund të jetë ajo rrotullim?

Ndërsa vetë-shkatërrimi i rrëfimit pandemik, a mund të sigurojë psikoza masive një sallë morale pasqyrash? A mund të linte disa personazhe shumë fajtorë dhe të pakëndshëm me një lutje të lehtë për çmenduri të përkohshme në grup?

Nëse fajësohet shumë në këmbët e një fenomeni sociologjik, a mund të bëhemi të dehur nga falja e re dhe pajtimi me sy të keq me njerëzit tanë dhe të humbasim vigjilencën? A mund të kthehemi për të zbuluar se librat e historisë janë rishkruar në heshtje, se të vërtetat e liga janë fshirë dhe COVID është ngritur në vend të tyre dhe se një axhendë globaliste ka funksionuar fshehurazi prapa skenave?

Nëse mund t’i shmangim kurthet, ka potencialisht shumë për të fituar nga një kuptim më i madh i ‘formimit masiv’, i integruar në një kërkim më të gjerë të së vërtetës dhe drejtësisë.

/PatriotikMedia – Off-Guardian.org/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous post Sondazh: A mendoni se kjo betejë do fitohet ndaj pushtetit soroist qe ka pushtuar vendin?
Next post Thirrja e Aktivistes: Jo Dhunës në Shqipëri!
error: Ky publikimet jane te mbrojtura