Gjyqtarët konservatorë të Gjykatës së Lartë janë kundër rregullave të vaksinës COVID të administratës të Biden në vendin e punës

Gjykata e Lartë të premten dëgjoi argumentet gojore mbi dy përpjekjet kryesore të administratës Biden për të rritur shkallën e vaksinimit të vendit kundër COVID-19 – duke filluar me mandatin që kërkon që punëdhënësit në shkallë të gjerë të kërkojnë që punëtorët të vaksinohen ose të testohen.

Në rastin e parë, Federata Kombëtare e Biznesit të Pavarur, et al., Aplikantët kundër Departamentit të Punës, Administratës së Sigurisë dhe Shëndetit në Punë, etj.

OSHA më konkretisht kërkon që bizneset me 100 ose më shumë punëtorë ose të kërkojnë që ata të vaksinohen ose të testohen çdo javë dhe të mbajnë maska ​​gjatë punës, me përjashtime për ata që punojnë jashtë.

në argumentet, disa në shumicën konservatore të gjykatës prej nëntë anëtarësh shprehën skepticizëm për rregullin e punëdhënësit, sipas Associated Press.

Gjyqtari Neil Gorsuch dhe shefi i drejtësisë John Roberts sugjeruan se qeveria federale kishte tejkaluar autoritetin e saj.

Roberts tha se është “e vështirë të argumentohet” se zyrtarëve federalë iu është dhënë fuqia për të vepruar nga Kongresi. Gjyqtarja e emëruar nga Trump, Amy Coney Barrett sugjeroi se një problem me rregullin ishte shtrirja e tij e gjerë, gjithashtu sipas shërbimit celular.

Megjithatë, tre gjyqtarët liberalë të gjykatës dukej se mbështesin rregullin e punëdhënësit.

Drejtuesja Elena Kagan tha se zyrtarët kanë treguar “mjaft qartë se asnjë politikë tjetër nuk do të parandalojë sëmundjen dhe vdekjen askund si shkalla që do të bëjë kjo,” raporton gjithashtu shërbimi i televizionit.

Gjykatat më të ulëta kanë dëgjuar tashmë sfidat ligjore për mandatet, por opinionet e shumicës së gjykatës së lartë do të përcaktojnë nëse kërkesat e vaksinës do të ndikojnë mbi 80 milionë njerëz në Shtetet e Bashkuara, raporton Associated Press.

Rregulli OSHA do të hyjë në fuqi të hënën. Megjithatë, agjencia po thotë se nuk do të vendosë gjoba për bizneset që nuk respektojnë para fundit të shkurtit.

Të dyja rastet kanë ardhur në gjykatën e lartë në mënyrë urgjente. Gjyqtarët në përgjigje caktojnë argumente në vend që të vendosin thjesht për dokumentet e paraqitura nga palët. Ndryshe nga rastet e tjera që shqyrton gjykata e lartë, vendimi i gjyqtarëve pritet pas javësh, nëse jo ditësh.

Rasti i dytë është Joseph R. Biden Jr., President i Shteteve të Bashkuara, et al., Applicants kundër Missouri, et al. dhe lidhet me kërkesat e vaksinimit për punonjësit e kujdesit shëndetësor.

Sfiduesit argumentojnë se rregullat e vaksinës në secilin rast tejkalojnë autoritetin e administratës, por avokatja e përgjithshme Elizabeth Prelogar, avokatja kryesore e Gjykatës së Lartë të administratës, shkroi se të dyja janë të nevojshme për të shmangur shtrimet e panevojshme në spital dhe vdekjet.

Mbajtja në pritje e mandatit të vaksinës për punonjësit e kujdesit shëndetësor “ka të ngjarë të rezultojë në qindra ose mijëra vdekje dhe sëmundje të rënda nga COVID-19 që përndryshe mund të parandaloheshin.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous post Trump Media Group publikon datën e lançimit të medias Sociale “THE Truth Social” me 21 Shkurt në Ditën Kombëtare të Presidentëve
Next post Anthony Blinken dhe Yuri Kim do të mbahen mend gjatë në historinë diplomatike të Shqipërisë dhe ShBA-ve.
error: Ky publikimet jane te mbrojtura