Trump Media Group publikon datën e lançimit të medias Sociale “THE Truth Social” me 21 Shkurt në Ditën Kombëtare të Presidentëve

Rrjeti social i nisur nga ish-presidenti Trump ka shpallur datën 21 shkurt si datën zyrtare të publikimit të aplikacionit të tij.

Platforma, e cila quhet TRUTH Social, do të bëhet e disponueshme në Ditën e Presidentëve, sipas renditjes së saj në App Store, ku aktualisht është e disponueshme për para-porosi.

Grupi i Teknologjisë dhe Medias Trump njoftoi lançimin në tetor dhe e ka quajtur platformën një mënyrë për të “qëndruar ndaj tiranisë së Big Tech”.

Disa nga veçoritë e tij do të përfshijnë një “Furnizimi i së Vërtetës”, përveç të njëjtave njoftime dhe funksione të tjera të disponueshme në pothuajse të gjitha aplikacionet e mediave sociale.

Themeluesit e aplikacionit thonë se duan të marrin një qasje “Big Tent” që do të bashkojë përdoruesit me këndvështrime që ndryshojnë për të nxitur një shkëmbim argëtues dhe produktiv të ideve.

Përtej përdorimeve të tij kryesore, aplikacioni ka për qëllim të shërbejë si një përgjigje ndaj censurës së Big Tech nga platforma si Twitter dhe Facebook, të cilat de-platformuan Presidentin e atëhershëm Trump pas shkeljes së Kapitolit më 6 janar.

Degë të ndryshme të organizatave politike republikane po përdorin tashmë aplikacionin. Komiteti Kombëtar i Senatorit Republikan ka krijuar një marrëveshje në të cilën emrat e përdoruesve mund të rezervohen në platformë në këmbim të donacioneve.

Trump Media & Technology Group ishte në gjendje të mblidhte 1 miliard dollarë investime në nëntor dhe gjithashtu ka zgjedhur ish-kongresmenin Devin Nunes (R-Kaliforni) si CEO të kompanisë. Së fundmi ai u largua nga Kongresi për të marrë detyrën.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous post Thirrja e Aktivistes: Jo Dhunës në Shqipëri!
Next post Gjyqtarët konservatorë të Gjykatës së Lartë janë kundër rregullave të vaksinës COVID të administratës të Biden në vendin e punës
error: Ky publikimet jane te mbrojtura