Nju Jorku sapo i Bëri më të Keqen çdo Qytetari Amerikan për Emigracionin Ilegal…

Është një pikë që është theksuar nga kritikët konservatorë dhe republikanë për dekada: Arsyeja që demokratët nuk do të bëjnë asgjë për të ndaluar imigracionin e paligjshëm është sepse ata shpresojnë të përfitojnë prej tij në kutinë e votimit.

Qyteti i Nju Jorkut ka bërë një hap të madh për të shfajësuar çdo vëzhgues politik inteligjent që ka bërë një argument të tillë duke lejuar mbi 800,000 joqytetarë të votojnë në zgjedhjet lokale.

“Unë besoj se njujorkezët duhet të kenë një fjalë në qeverinë e tyre, prandaj unë kam dhe do të vazhdoj ta mbështes këtë legjislacion të rëndësishëm,” tha Adams në një deklaratë të shtunën.

Kryebashkiaku Adams tha se ndërsa unë “kisha disa shqetësime për një aspekt të projektligjit, pata një dialog produktiv me kolegët e mi në qeveri që i qetësoi këto shqetësime”.

“Unë besoj se lejimi i miratimit të legjislacionit është zgjidhja më e mirë dhe pres me padurim të sjellë miliona të tjerë në procesin demokratik,” shtoi ai.

Axios raportoi për këtë zhvillim, ndërsa tregoi butësisht faktin se Adams kishte gënjyer gjatë fushatës së tij duke u paraqitur si “i moderuar”.

“Adams fillimisht shprehu shqetësim për legjislacionin, të cilin Këshilli Bashkiak e miratoi një muaj më parë, por guvernatori demokrat në fund e mbështeti masën dhe lejoi që të skadonte afati i tij 30-ditor për të vënë veton ndaj projektligjit,” raportoi Axios. “Nëse zbatimi nuk kufizohet nga një gjykatës, qyteti i Nju Jorkut do të bëhet qyteti i parë i madh në vend që do të zgjerojë të drejtat e votimit për joqytetarët, sipas AP.”

Pra, edhe Axios po tregohet i pandershëm në lidhje me gjuhën që rrethon “të drejtat e votës”, e cila tani me sa duket i përket çdo qenieje njerëzore në planet, pavarësisht nëse është apo jo qytetar amerikan.

Nuk është më një ‘teori konspiracioni’ nga ana e ekspertëve të krahut të djathtë që Partia Demokratike ka ndjekur politika të paligjshme dhe të pamatur për të përfituar nga politikat e imigracionit. Është një fakt. New York City sapo e vërtetoi këtë.

Çdo komb ka të drejtë të përcaktojë se kush i përket komunitetit të tij politik bazuar në normat qytetare dhe kërkesat ligjore. Partia Demokratike tregon se nuk i intereson sistemi i qeverisjes së kufizuar me Kushtetutë të SHBA-së, duke lejuar këdo që t’i përkasë sistemit zgjedhor, pavarësisht nëse ndajnë apo jo vlerat dhe besimet thelbësore të kombit.

Për sa kohë Partia Demokratike përfiton politikisht, kjo konsiderohet praktikë e pranueshme. Eshtë e panevojshme të thuhet se çdo mjet gjyqësor, elektoral dhe civil për të ndaluar këtë fyerje ndaj integritetit zgjedhor të Amerikës duhet të jetë në tryezë.

/PatriotikMedia/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous post VIDEO/Drejtoresha e CDC u përball “Më në fund”për të Raportuar mbi Vdekjet nga Covid-i …
Next post Shoqëria Shqiptare është duke Vajtuar Prag-Vdekjen e Opozitës …
error: Ky publikimet jane te mbrojtura