VIDEO/Drejtoresha e CDC u përball “Më në fund”për të Raportuar mbi Vdekjet nga Covid-i …

Drejtoresha e CDC Rochelle Walensky së fundmi la të kuptohet në një konferencë për shtyp se ajo do të paraqitet më shumë në media. Ajo e mori atë mundësi të dielën, kur u fut në zjarr në Fox News.

Bret Baier më në fund e pyeti për një nga misteret më të mëdha të pandemisë Covid. Juve ju deshën vetëm dy vjet, por drejtoresha e CDC më në fund u përball me raportimin e dyshimtë të vdekjeve të lidhura me Covid, të cilat shpeshherë janë përdorur për të justifikuar politikat drakoniane dhe të paligjshme të tyre.

“A e dini, sa nga 836,000 vdekjet në SHBA të lidhura me COVID janë nga COVID-i ose sa janë me COVID, por ata kishin edhe sëmundje të tjera shoqëruese. A e keni këtë defekt?” pyeti Baier.

“Hëm, po, sigurisht, me Omicron ne po e ndjekim me shumë kujdes,” tha ajo. “Regjistri ynë i vdekjeve, natyrisht, kërkon disa javë… për t’u mbledhur. Dhe sigurisht, Omicron ka qenë me ne për disa javë, por këto të dhëna do të jenë të afërta.”

Siç u raportua kohët e fundit në Becker News, llogaritja e “vdekjeve të lidhura me Covid” nga CDC ka ngritur probleme serioze. Përhapja e shpejtë duke përhapur variantet “përgjithësisht të butë” të Omicron e kanë ekspozuar këtë problem në një mënyrë shumë më të theksuar se në të kaluarën.

Diga shpërtheu kur disa zyrtarë të shëndetit publik, si Dr. Anthony Fauci, më në fund bënë dallimin midis shtrimeve të fëmijëve me Covid dhe shtrimeve në spital për Covid. Ky shtrim “i rastësishëm” i Covid-it siguroi prova të mëtejshme se të dhënat që i raportoheshin publikut për pandeminë ishin qëllimisht konfuze dhe ngatërrimi i variablave ishte krijuar për të nxitur histerinë në publik.

Dr. David Samadi komentoi mbi këtë ngjarje në Twitter:

“CDC do të fillojë të japë të dhëna se sa nga 836,000 vdekjet në SHBA të infektuar me Covid janë nga Covidi dhe sa janë me Covid”, tha ai. “Unë e kam sinjalizuar këtë që nga dita e parë pasi do të kishte ndryshuar e gjithë këndvështrimin mbi përgjigjen. Më vjen mirë që më në fund kjo po ndodh.”

Megjithatë, mbetet për t’u parë nëse të dhënat do të jenë të besueshme. Një nga parimet kryesore në raportimin statistikor është që variablat të jenë reciprokisht ekskluzive – të paktën në masën më të madhe të mundshme në shkencat sociale. Sidoqoftë, raportimi i vdekjeve nga Covid është dëmtuar që nga fillimi me praninë e sëmundjeve shoqëruese – shumë prej pacientëve me sëmundje të shumta shoqëruese – midis 95% të atyre që vdiqën.

Të bësh dallimin mes atyre që vdiqën me Covid nuk është një detyrë e lakmueshme dhe kjo është padyshim komplekse. Duhet një ekzaminues mjekësor me përvojë që të jetë në gjendje të formulojë vlerësimin më të mirë për atë që ndoshta ka ndodhur me pacientin e vdekur. Kur përballemi me qindra mijëra vdekje të shumta në mes të një pandemie, mund të jetë joshëse që thjesht t’i quash pothuajse të gjitha vdekjet e tepërta nga të gjitha shkaqet që janë “të lidhura me Covid”.

Në SHBA, pothuajse e gjithë vdekshmëria e tepërt nga të gjitha shkaqet i është atribuar në një mënyrë ose në një tjetër Covid-it. Këtu është një tabelë nga CDC që tregon vdekjet e tepërta nga të gjitha shkaqet.

Këto tabela duken pothuajse identike. Kjo për shkak se CDC pranon se ata llogaritin vdekjet e tyre Covid-19 bazuar në një model që rrjedh nga normat e pashpjegueshme të vdekshmërisë nga të gjitha shkaqet.

“Vdekjet nga COVID-19 vlerësohen duke përdorur një model statistikor për të llogaritur numrin e vdekjeve nga COVID-19 që nuk njiheshin dhe ato që nuk u regjistruan në certifikatat e vdekjes dhe, si rezultat, nuk u raportuan kurrë si vdekje të lidhura me COVID-19. ”, thotë CDC.

APLIKO QË TË BËHESH PJESË E PORTALIT TONË:

“Për të vlerësuar këto vdekje të panjohura COVID-19, vdekjet për të gjitha shkaqet merren nga Qendra Kombëtare e Statistikave Shëndetësore,” vazhdon CDC. “Përpara aplikimit të modelit statistikor, vdekjet e raportuara nga COVID-19 zbriten sipas moshës, gjendjes dhe javës nga vdekjet me të gjitha shkaqet, në mënyrë që këto vdekje të raportuara nga COVID-19 të mos përfshihen në llogaritjen e vdekjeve të pritshme për modelin statistikor. ”

“Më pas, për të kuptuar se sa vdekje mund të mos jenë njohur si të lidhura me COVID-19, CDC përdor një model statistikor për të vlerësuar numrin e vdekjeve të pritshme nga të gjitha shkaqet duke supozuar se nuk kishte qarkullim të COVID-19 (d.m.th. ato vdekje që priten në mungesë të ndonjë sëmundjeje COVID-19). Studiuesit më pas përdorin modelin për të parashikuar numrin e vdekjeve nga të gjitha shkaqet që do të kishin ndodhur duke marrë parasysh informacionin mbi qarkullimin e COVID-19.[sic].

“Për të marrë numrin e vdekjeve të panjohura nga COVID-19, numri i vdekjeve të pritshme nga të gjitha shkaqet (pa qarkullim të COVID-19) zbritet nga numri i vdekjeve të parashikuara për të gjitha shkaqet (me qarkullimin e COVID-19). Modeli përdoret për të llogaritur vlerësimet sipas shtetit dhe moshës (për gjashtë grupmosha: 0-17, 18-49, 50-64, 65-74, 75-84 dhe ≥85 vjeç),” shton CDC.

“Sapo hetuesit vlerësojnë vdekjet e panjohura të COVID-19, ata shtojnë vdekjet e dokumentuara nga COVID-19 vdekjeve të panjohura për të marrë një vlerësim të numrit total të vdekjeve që i atribuohen COVID-19”, thotë CDC.

CDC mund të jetë duke varrosur dëmin e mundshëm të politikave të reagimit ndaj Covid nën këtë rubrikë, e cila e vendos vdekshmërinë e tepërt të pacaktuar nga të gjitha shkaqet në kategorinë e vdekshmërisë së tepërt të lidhur me Covid. Kjo e bën të vështirë për politikëbërësit aktualë të dallojnë nëse politikat e reagimit ndaj Covid po ndihmojnë ose dëmtojnë shoqërinë në përgjithësi.

CDC shpjegon pse ka përdorur një metodologji të tillë, për të cilën ndihet e detyruar të theksojë se është “shqyrtuar nga kolegët” nga The Lancet.

“Për shkak se sistemet aktuale të mbikëqyrjes nuk kapin të gjitha rastet ose vdekjet e COVID-19 që ndodhin në Shtetet e Bashkuara, CDC ofron këto vlerësime për të pasqyruar më mirë barrën më të madhe të COVID-19. CDC përdor këto lloje vlerësimesh për të informuar vendimet e politikave dhe mesazhet publike.

Pra, “politika shëndetësore” dhe “mesazhet” kanë qenë udhëzues për analizën statistikore të CDC. Eshtë e panevojshme të thuhet, kjo nuk është në të vërtetë puna e CDC. Ai duhet të raportojë raporte të qarta dhe të sakta të të dhënave në mënyrë që politikëbërësit aktualë të mund t’i interpretojnë ato dhe të zbatojnë politika që bëjnë kompromiset e nevojshme të përgjithshme që çojnë në të mirën e përgjithshme më të mirë publike.

Gjithmonë ka ngjallur dyshime për raportimin se ka një mbivendosje të madhe midis vdekjeve të lidhura me Covid dhe kushteve serioze shëndetësore themelore. Në të vërtetë, 95% e të gjitha vdekjeve të lidhura me Covid kanë të paktën një “komorbiditet” dhe numri mesatar i sëmundjeve shoqëruese të lidhura me Covid është 4.0.

Kushtet serioze themelore shëndetësore rrisin në mënyrë eksponenciale rrezikun e vdekjes nga Covid-19. Kjo është diçka që drejtori i CDC-së e tha së fundmi publikisht. Për më tepër, në vitin 2020 u përcaktua se mosha mesatare e vdekshmërisë për vdekjet e lidhura me Covid-19 (77 vjeç) ishte rreth asaj të jetëgjatësisë (78 vjeç). Kjo ngre flamuj të kuq se si po kodohen këto vdekje.

Mund të ketë pasur një kohë kur në interes të tregimit të një bollëk kujdesi dhe për shkak të shqetësimit për sigurinë e mjekëve, si dhe duke pranuar tendosjen në sistemin shëndetësor që do të rezultonte nga të qenit i plotë, raportimi i CDC ishte i kuptueshëm. , edhe pse jo plotësisht e mbrojtur nga pikëpamja shkencore.

Dy vjet pas pandemisë, megjithatë, padyshim që do të ketë dhjetëra mijëra njerëz që do të vdesin nga një virus “përgjithësisht i butë” si varianti Omicron. Nuk është më e pranueshme të raportohet vdekshmëria e lidhur me Covid në një mënyrë të tillë.

Më në fund, ne pamë Drejtorin e CDC-së të shtypur për një çështje kaq jetike. Përgjigja e saj, në kundërshtim me vlerësimet mashtruese të “kontrolluesve të fakteve”, e pranon çështjen, duke dëshmuar kështu se kjo ishte një linjë e vlefshme e pyetjeve gjatë gjithë kohës.

Ja se si duket gazetaria: Të mbajë përgjegjës zyrtarët e zgjedhur dhe politikëbërësit. Ku është duke e përsëritur në mënyrë jokritike udhëzimet e CDC-së pa u ndalur për të vënë në dyshim arsyetimin ose motivet pas tij.

/PatriotikMedia – TrendingPolitics/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous post Analiza: 8 Janari që duan ta Deformojnë!
Next post Nju Jorku sapo i Bëri më të Keqen çdo Qytetari Amerikan për Emigracionin Ilegal…
error: Ky publikimet jane te mbrojtura