VIDEO/Pasi Qeveria fiton një Fuqi, nuk e lë Kurrë të shkojë Vullnetarisht …

Ne shpesh mendojmë ndërsa nisim një vit të ri se çdo vit do të jetë i ngjashëm me vitin e kaluar dhe ne bëjmë planet tona në përputhje me rrethanat. Natyrisht, dy vitet e fundit na kanë mësuar se kjo nuk është gjithmonë e vërtetë dhe megjithatë ne themi me vete pas zgjedhjeve të 2022 dhe 2024 se do të kthehemi në rrugën e duhur. Do ne? A do të kthehemi në normalitet dhe a nuk do të pengohen liritë tona? Ne besojmë se Kushtetuta jonë dhe traditat amerikane të besimit dhe lirisë do të na shpëtojnë. Ndoshta është koha për të parë prapa në histori për një thirrje zgjimi.

Sir John Glubb ishte një autor dhe lektor britanik dhe një oficer i dekoruar në ushtrinë britanike. Eseja e tij e famshme dhe e përmbledhur, “Fati i perandorive dhe kërkimi i mbijetesës” shikon jetëgjatësinë e perandorive nga origjina e tyre deri në rënien e tyre eventuale. Glubb vlerëson se shumica e perandorive nuk zgjasin më shumë se afërsisht 250 vjet, me shumë prej tyre që zgjasin shumë më pak. periudhat kohore.

Për shembull Persia sundoi nga 538-330 p.e.s. për vetëm 208 vjet. Greqia 231 vjet (Aleksandri dhe pasardhësit e tij) nga 331-100 p.e.s. Republika Romake ishte 233 vjet dhe Perandoria Romake 207 vjet. Së fundmi Britania sundoi nga 1700 deri në 1950 dhe përfundoi pas 250 vjetësh. Amerika nga viti 1776 deri më sot është 246 vjet dhe nga shumë tregues jemi pranë fundit të perandorisë dhe liderit të botës së lirë.

Shumë historianë duke përfshirë Gibbon (Rënia dhe Rënia e Perandorisë Romake) dhe të tjerë na kanë dhënë fazat nëpër të cilat kalon një perandori nga fillimi në fund. Alexander Tyler i Universitetit të Edinburgut vuri në dukje tetë faza që artikulojnë mirë atë që zbulon historia.

1) Nga robëria në rritjen shpirtërore

2) Nga rritja shpirtërore te guximi i madh

3) Nga guximi në liri

4) Nga liria në bollëk

5) Nga bollëku në vetëkënaqësi

6) Nga vetëkënaqësia në apati

7) Nga apatia në varësi

8) Nga varësia në skllavëri.

Njerëzit në robëri nuk kanë më virtytet e nevojshme për të luftuar.

Shpesh mendojmë se ky është një proces i ngadaltë ndër dekada, i cili ka një element të së vërtetës, por kur fillon rrënimi i lirisë mund të ndodhë shpejt.

Përvoja jonë që nga marsi i vitit 2020 është një thirrje zgjimi për të gjithë ne. Studimi i ngritjes së Hitlerit është jashtëzakonisht i ngjashëm me situatën tonë. Duke parashikuar një zgjedhje në mars 1933 që e dinte se nuk mund t’i fitonte, ai zgjodhi të krijonte një krizë.

Më 27 shkurt 1933, ndërtesa e Reichstag (kryeqyteti) ishte në flakë. Hitleri fajësoi zjarrvënien në një komplot komunist dhe e shtyu Paul von Hindenburg (presidentin e moshuar gjerman) të nënshkruante një dekret që pezullonte liritë individuale.

Nacional-socialistët (nazistët) mund të kontrollonin shtëpitë pa urdhër, të konfiskonin pronat dhe të shpallnin jashtë ligjit mbledhjet e grupeve që mund t’i kundërshtonin. Sa e ngjashme është situata ku është më e lehtë të bindesh sesa të pranosh rreziqet e lirisë.

Një shembull më i fundit është Venezuela që në vitin 2001 ishte vendi i tretë më i pasur në hemisferën perëndimore dhe lider në botë në rezervat e naftës.

Në vitin 2001 njerëzit votuan për një President socialist për të trajtuar “pabarazinë në të ardhura”. Në vitin 2012, Bernie Sanders tha se “Venezuelasit po e jetojnë ëndrrën amerikane më mirë se amerikanët”.

Tani ekonomia është në rrënim, qytetarët mbledhin mbeturina në kërkim të mbetjeve ushqimore, ilaçet jetike janë në mungesë dhe më shumë se tre milionë njerëz kanë ikur nga destinacioni socialist i politikave të Chavez.

Monedha ka rënë dhe tani importojnë naftë. Sa shpejt një komb mund të kalojë nga liria në tirani.

Vendi dhe liria jonë janë padyshim nën sulm dhe megjithatë ne shquhemi si një fener dhe një shpëtimtar i qytetërimit perëndimor në krahasim me Evropën, Kanadanë, Australinë dhe Zelandën e Re. Është nëse këto vende janë çmendur në sulmet e tyre ndaj fjalës së lirë, lirisë së fesë dhe autonomisë sonë.

Rod Dreher shkroi një libër depërtues disa vite më parë me titull Live Not By Lies që është kaq i rëndësishëm në kulturën tonë sot.

Së fundmi Rod realizoi një video pesë minutëshe për Universitetin Prager me titull “Totalitarizmi: A mund të ndodhë në Amerikë?”. Kjo është një video e rëndësishme për ta parë të gjithë. (ANP: Videoja e parë në fund të kësaj historie!)

Francis Schaeffer në librin e tij historik Si do të jetojmë atëherë? tha: “Rreziku në lidhje me ngritjen e qeverisë autoritare është se të krishterët do të qëndrojnë të qetë për sa kohë që aktivitetet e tyre fetare, ungjillëzimi dhe mënyra e jetesës nuk shqetësohen.

Ne nuk jemi të justifikuar të flasim, vetëm sepse kultura dhe shoqëria nuk mbështeten më aq sa dikur në mendimin e krishterë.

Për më tepër, të krishterët nuk kanë nevojë të jenë në shumicë për të ndikuar në shoqëri.” A do të flasin kishat dhe të krishterët?

Do ta mbyll këtë rubrikë me një citim nga Robert F. Kennedy, Jr.:

1.) Pasi qeveria fiton një pushtet, ajo kurrë nuk e lë atë të shkojë vullnetarisht.

2.) Çdo pushtet që merr qeveria, duke përdorur këtë pandemi si një pretencë, në fund do të abuzojë me efektin maksimal të mundshëm. Ky është një rregull po aq i sigurt sa graviteti.

3.) Askush nuk e ka arritur kurrë rrugën e tij për të dalë nga totalitarizmi. Sa herë që përmbushni kërkesat do të bëhen gjithnjë e më të mëdha.

Klikoni mbi linkun per të ndjekur videon:

Robert Kennedy JR: “Askush nuk e ka përpiluar kurrë rrugën e tij për të dalë nga totalitarizmi”

https://www.brighteon.com/6922191d-8bce-411c-84f7-8d8bc9e0fe3f

/PatriotikMedia/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous post Dehumanizimi Dixhital i Njerëzimit …
Next post VIDEO/Reiner Fuellmich jep një Përmbledhje mbi Atë që po Ndodh me Gjyqin e Nurembergu 2 …
error: Ky publikimet jane te mbrojtura