Marrja Orwellian Trans: Ndalohet Përdorimi i fjalës “Nënë” …

Nga Chris Sweeney –

“Puna ime është të ndihmoj gratë të lindin, por më ndaluan të përdorja fjalën “nënë””.

Ndërsa gjuha neutrale gjinore po bëhet e detyrueshme për mamitë, RT flet me një shoqëruese të lindjes në shtëpi, e cila është mjaftuar nga “marrja e transit orwellian” dhe beson se është koha për t’u përballur me të.

Të shkëputesh nga trupi yt dhe të mohosh atë që është, dhe më pas ta inkuadrosh si një lloj gjendjeje të ndritur… është vërtet e shtrembëruar.”

Fjalë të forta që do të tingëllojnë me shumë nga shoqëruesja e lindjes në shtëpi, Isabella Malbin, e cila është një nga një numër në rritje i mamive, dolave ​​dhe infermiereve që flasin hapur për atë që ata e shohin si një përvetësim trans të botës së lindjes.

Një llogari Twitter me bazë në Mbretërinë e Bashkuar e lançuar së fundi, Infermieret dhe Mamitë e Seksit Jo Gjinor, ka ofruar një forum për të kuptuar mendimin e tyre. Por realiteti për shumë profesionistë të shëndetësisë është se të flasësh publikisht është e vështirë, për shkak të frikës se mos do të përjashtohen ose do të shkojnë kundër trajnimit të tyre.

Për të marrë një ide mbi presionet me të cilat përballen, RT foli me Isabella-n, e cila është një bindje e fortë se ideologjia trans duhet të kundërshtohet. Ironikisht, pikëpamjet e saj kanë pësuar një transformim mjaft të madh që kur ajo filloi stërvitjen e saj doula në vitin 2016 në qytetin e saj të lindjes, New York City.

Ajo tha, “Ashtu si shumica e grave që merren me punën e lindjes dhe shëndetin e grave, unë kam një dëshirë shumë të sinqertë për të përmirësuar jetën e grave, vajzave dhe fëmijëve. Askush nuk shkon në një hapësirë ​​kaq të politizuar ku ka kaq shumë punë që duhet bërë. Unë hyra në atë hapësirë ​​me qëllimin për të përmirësuar jetën e grave dhe fëmijëve, duke filluar nga lindja.”

Në moshën 24-vjeçare dhe e etur për të përqafuar modernitetin, Malbin nuk ishte i befasuar që pjesa e parë e trajnimit të saj nuk ishte e fokusuar në çështjet mjekësore, dhe përkundrazi u quajt “Kompetenca kulturore”. Kjo do të thoshte se ajo dhe kolegët e saj studentë u mësuan të fshinin fjalët “nënë” dhe “grua” nga fjalori i tyre profesional. Zëvendësimet ishin: ‘trupat lindorë’, ‘njerëzit që lindin’, ‘menstruacionet’, ‘njerëzit që rrjedhin gjak’ dhe ‘ushqyesit e gjoksit’.

Malbin reflektoi: “Unë jam nga New York City, kam shkuar në shkollën e artit… nuk duhej të thuash shumë më tepër; Unë isha në bord. Në atë kohë nuk mund ta kuptoja se si do të lëndonte dikë. Unë me të vërtetë nuk mund të gjeja ndonjë arsyetim apo shembull se pse do të më hiqte ndonjë gjë si grua apo gra [në përgjithësi] të përdorja atë gjuhë.”

Meqenëse ajo ishte aq e vendosur të përpiqej të ishte një doula sa më e mirë që të ishte e mundur, Malbin nuk i vuri në dyshim këto udhëzime. Në fakt, toni e bëri të qartë se si do të formoheshin kundërshtimet. “U dorëzua si: “nëse nuk jeni në bord, keni disa punë të brendshme për të bërë”, tha ajo. “Rreth asaj kohe disa mami të moshuara shkruan një letër për rrezikun e gjuhës neutrale ndaj gjinisë. Trajneri im e përmendi si këtë gjë të tmerrshme, të turpshme që kishte ndodhur në botën e lindjes, se ekzistonte ky grup mamish që kundërshtonin këtë “fjalim të ri”. Menjëherë mësova se çdo kundërshtim… ishte i neveritshëm.”

Malbin fitoi kualifikimin e saj dhe filloi të ofronte seanca trajnimi për çiftet që prisnin fëmijë, duke përdorur gjuhën që i ishte thënë të përdorte. Faqja e saj në internet dhe materialet profesionale nuk përmbanin fjalët “nënë” ose “grua”.

Tani ajo reflekton mbi atë që klientët e saj duhet të kenë ndier ndërsa i shmangu ato fjalë në klasa. “Unë do të isha në një dhomë me 12 çifte që vinin tek unë për edukimin e lindjes dhe asnjë grua e vetme në dhomë nuk mendonte se ishte burrë – megjithatë do të vazhdoja të përdorja një gjuhë si ‘njerëz që lindin’. Ishte vërtet e pabesueshme dhe e bëra këtë për tre vjet,” shpjegoi ajo.

“Nëse ata mendonin se ishte e çuditshme – siç jam i sigurt se shumica prej tyre e bënë – askush nuk më tha kurrë asgjë. Unë imagjinoj nëse ata menduan se kjo ishte e çuditshme, ata nuk donin të më ofendonin ose të krijonin një mosmarrëveshje brenda marrëdhënies.”

Më në fund, pati një çarje në digë dhe Malbin vuri në dyshim politikën gjuhësore kur një prerje cezariane u referua si “lindje barku”.

Ajo tha: “Është Orwelliane dhe nuk ka kuptim; Të gjithë e dinë se një prerje cezariane nuk është thjesht një lindje barku. Kë po përpiqemi të mbrojmë këtu? Kjo është një gjë marketingu që shoh se përfiton vetëm spitalet që shesin këto lindje të barkut.”

“Çdo grua që ka bërë një seksion cezarian e di se është një operacion i madh abdominal, dhe çdo grua që ka shkuar për të bërë një lindje vaginale pas një seksioni cezarian e di se nuk është e njëjta. Pra, pse po pretendojmë se ata janë? Kujt i shërben të bëjë vazhdimisht këto lëshime me gjuhën tonë?”.

Që atëherë, Malbin vendosi të rikthehej në përdorimin e gjuhës që ajo personalisht e ndjente se ishte e drejtë dhe braktisi ‘Kompetencën Kulturore’ të trajnimit të saj. Kjo ka pasur një kosto, pasi në një kurs trajnimi të mëvonshëm ajo u përjashtua për refuzimin e injorimit të termave ‘nënë’ dhe ‘grua’, pavarësisht se ajo shpjegonte se pranonte nëse studentët e tjerë ndiheshin ndryshe.

Ajo tha, “Unë u raportova si ‘i pasigurt’ te drejtuesi i një programi që bëri thirrje për një forum gjinor. [Pastaj] Një psikolog bëri një lojë me role të një burri që mendon se është një grua duke më lutur që ta lejoj në rrethin tim të grave.

“I thashë, ‘Më vjen vërtet keq që po merresh me të gjitha këto gjëra, por ti nuk je grua dhe kjo është një hapësirë ​​‘vetëm për gratë’, kështu që merr ndihmën që të nevojitet, por nuk je i mirëpritur këtu. . Kjo tingëllon shumë e ashpër për shumë njerëz dhe është çmenduri që është kështu.”

Sipas Malbin, kjo është një situatë e zakonshme – ku femrat profesioniste shëndetësore të përfshira në lindje nuk mund të shprehin një mendim që nuk pajtohet me ideologjinë trans. Kolegët dhe të tjerët në internet e përshkruajnë atë si të mos kesh ku të kthehesh.

“Ata nuk janë të lirë të flasin, nuk u jepet një forum i hapur, ata hiqen më shpejt se sa mund të thuash ‘ideologji trans'”, tha Malbin.

“Marr mesazhe dhe emaile nga gra në të gjithë botën që më thonë rregullisht se nuk mund të flasin ose janë përjashtuar. Nuk ka asnjë lloj hapësire demokratike apo hapësirë ​​të nuancuar ku gratë mund të flasin për këto çështje. Kjo ideologji është autoritare dhe nëse vini në dyshim një pjesë, ju konsideroheni menjëherë transfobik.”

Krahas mamive, doulave dhe shoqëruesve të lindjes në shtëpi, nënat (dhe baballarët) ndikohen gjithashtu nga përdorimi i gjuhës neutrale ndaj gjinisë. Shumica mbërrijnë në spitale ose qendra lindjeje të lumtur për të marrë drejtimin e tyre nga profesionistët. Pra, ka të ngjarë të shkaktojë një problem nëse ata goditen duke u referuar si “menstruator” ose “ushqyes gjoksi”.

“Kam pasur gra që kanë ardhur tek unë dhe kanë thënë: ‘Nuk ndjej lidhje me maminë time, sepse ajo beson në këtë ideologji’, tha Malbin.

“Ajo me të cilën kemi të bëjmë tashmë në lindje është një përvojë shumë e çindividualizuar ku gruaja është një nga shumë. Është si një rrip transportieri… ajo hyn, ajo del. Atëherë nuk jeni në gjendje të emërtoni pjesët tuaja ose të ndiheni në siklet ose hezitoni të pretendoni trupin tuaj si një grua nga frika se mos shkaktoni dikë.”

Miliarderët pas Axhendës LGBTQ dhe transgjinor: George Soros, Peter Buffett, Tim Gill dhe Dinastia Stryker kanë dhuruar QINDRA Miliona për Kauzën.

Ekziston edhe realiteti që disa gra mund të ndihen të pakëndshme duke u ekzaminuar nga një burrë. Ata mund të habiten kur dikush me një emër femër vjen pranë shtratit të tyre, por në fakt është një burrë që identifikohet si grua.

Malbin vazhdoi, “Unë gjithashtu mendoj se është një çështje që të ketë profesionistë mjekësorë që janë meshkuj që pretendojnë se janë gra, duke e futur veten fjalë për fjalë në brendësi të trupit të grave.

“Tashmë kam problem me gjinekologët meshkuj dhe meshkuj që e quajnë veten mami dhe doula, por mbi të, nëse shtoni një burrë që është i bindur se është grua dhe ka implante gjoksi dhe ka marrë estrogjen për 10 vjet, është një nivel krejt tjetër.

“Kam pasur gra që janë paraqitur në takimet gjinekologjike dhe obstetrike duke menduar se do të shohin një grua dhe është një burrë. Imagjinoni të jeni në një dhomë vetëm me këtë burrë, dhe nuk doni të ofendoni, dhe tashmë i keni hequr pantallonat. Kjo po ndodh.”

Momenti është padyshim me ata që pajtohen me ideologjinë trans. Dhe Malbin beson se kjo është një shqetësim për çdo mami ose doula të ardhshme, pasi ato duhet të gëlltisin çdo pikëpamje personale të kundërt ose potencialisht të gjejnë një karrierë të re.

Ajo tha: “Nëse doni të mësoni nga një kolegj mamish dhe ato pretendojnë se nuk e dinë se çfarë është një grua, a është vërtet dikush nga i cili dëshironi të mësoni? Çfarë tjetër po promovojnë? Shanset janë që ata gjithashtu po promovojnë të folurit e dyfishtë në mënyra të tjera.

“Pyesni veten: A dëshironi të jeni pjesë e një organizate që po ngacmohet? Pavarësisht nëse ata besojnë në atë që po bëjnë apo jo, a dëshironi të udhëhiqeni nga dikush që i është dorëzuar ngacmimit nga turma? Ka disa programe ende atje që kanë qëndruar të fortë dhe kanë refuzuar të pajtohen me këtë marrëzi, por ato janë shumë të pakta.

/PatriotikMedia -RT.com/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous post Sulmet Terroriste në 2017 në Spanjë: Ish-oficeri i Lartë i Policisë hodhi një Bombë që ishte e Orkestruar nga Shërbimet Sekrete …
Next post VIDEO/Komploti i Elitës Teknokrate: Qeveritë Botërore Planifikojnë të Mikroçipojnë Botën …
error: Ky publikimet jane te mbrojtura