Qeveria e Mbretërisë së Bashkuar Punëson Agjenci Reklamash për të Bindur Publikun se nuk Kanë Nevojë për Privatësi …

Nga Didi Rankovic –

Mbretëria e Bashkuar po rrit “luftën e saj kundër kriptimit”, thonë raportet, dhe si në çdo luftë të mirë apo të vjetër, propaganda vjen e para për të “përgatitur terrenin”. Dhe një fushatë e re pritet të nisë në fillim të këtij muaji.

Në këtë rast, ata e quajnë atë publicitet, me Ministrinë e Brendshme që qëndron pas kësaj, qëllimi i së cilës është të ndikojë opinionin publik në favor të cenimit të privatësisë të vetë anëtarëve të atij publiku – duke përdorur paratë e tyre nga fondet publike, ku vlera kap shifrën mbi gjysmë milioni paund.

Ndërkohë “arma me qira” është agjencia e reklamave M&C Saatchi. The Rolling Stone tha se kishte një shans për të shqyrtuar dokumentet falë një kërkese për Lirinë e Informacionit dhe se ajo që zbuloi ishin “disa taktika tronditëse manipuluese”.

Objektivi kryesor duket të jetë aplikacioni Messenger në Facebook, konkretisht, lëvizja e kompanisë gjigante për të koduar më mirë komunikimet e përdoruesve të saj.

Narrativa e qeverisë është e vjetër – “mendoni për fëmijët” – mënyra se si shumë politikanë përpiqen të shtyjnë politikat e kufizimeve më të thella dhe më të gjera që përfundimisht përfundojnë duke i dëmtuar të gjithë.

Por qeveria e Mbretërisë së Bashkuar duket se dëshiron ta mbështjellë këtë mesazh “klasik” me një shkëlqim të ri reklamues – pasi ajo po e nis atë që Rolling Stone e quan “një fushatë publiciteti” për të minuar privatësinë e bisedave të njerëzve.

“Ne kemi angazhuar M&C Saatchi për të bashkuar shumë organizata që ndajnë shqetësimet tona në lidhje me ndikimin që do të kishte kriptimi nga fundi në fund në aftësinë tonë për t’i mbajtur fëmijët të sigurt”, thuhet në një deklaratë nga Home Office.

Agjencia e reklamave thuhet se ka përdorur vizualizimin e kriptimit nga fundi në fund – i cili mbron sigurinë dhe privatësinë e njerëzve në internet dhe mban jashtë aktorët e këqij – si diçka të keqe dhe të errët.

Raporti thotë se kjo bëhet duke vendosur dy aktorë, një i rritur dhe një fëmijë, që të dy duket se janë në telefon, në një kuti xhami të instaluar në një hapësirë ​​publike, e cila gradualisht bëhet e zezë.

Ideja këtu është se lejimi i zbatimit të ligjit pranë aksesit të papenguar në komunikimet e njerëzve do të përfaqësonte xhamin e pastër, ndërsa kriptimi e zbeh atë derisa ngjarjet brenda kutisë të bëhen të padukshme.

Dokumentet, një prezantim për të marrë organizatat jofitimprurëse, përmbajnë gjithashtu një rrëshqitje që thotë se duke qenë se “shumica e publikut” është injorant në lidhje me enkriptimin nga fundi në fund, ato mund të preken lehtësisht, ndërsa rekomandimi është të mos lejohet fushata. për t’u kthyer në “një debat privatësi kundër sigurisë”.

Por kjo është pikërisht ajo që është, sugjerojnë avokatët.

“Fushata frikësuese e Home Office është sa e pasinqertë aq edhe e rrezikshme. Pa kriptim të fortë, fëmijët janë më të prekshëm në internet se kurrë. Kriptimi mbron sigurinë personale dhe sigurinë kombëtare… ajo që qeveria po propozon i vë të gjithë në rrezik,” tha Robin Wilton, drejtor i Shoqërisë së Internetit.

/PatriotikMedia – ReclaimTheNet.org/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous post Pandemia: Ndërsa Fauci fitonte 1.7 Milionë Dollarë,ju mbyllnit Bizneset tuaja Familjare duke Besuar Gënjeshtrat e tij …
Next post Ata po Vijnë për Fëmijët tuaj: MSM bën Thirrje për “Heqjen e Prindërimit” – Duke i detyruar Prindërit t’i Dorëzojnë Fëmijët në Shtet …
error: Ky publikimet jane te mbrojtura