CDC plas Bombën e Imunitetit Natyror: CNN Mundohet të Ngatërrojë Raportimin duke u Përpjekjur që të Fshejë faktet tek Shikuesit e saj.

Pas dy viteve të një pandemie Covid, Qendrat për Kontrollin e Sëmundjeve tronditën botën të mërkurën duke pranuar më në fund se ekziston imuniteti natyror nga infeksioni i mëparshëm.

Por është edhe më keq se kaq për narrativën kryesore të Covid: CDC pranon se imuniteti natyror nga infeksionet e mëparshme është më i lartë se vetëm imuniteti i vaksinuar.

Sidoqoftë, mos ia tregoni këtë ekipit të “lajmeve” të CNN, i cili ngatërroi raportimet për bombën e CDC në një përpjekje të kotë për t’i mbajtur faktet nga shikuesit e saj.

Shikoni videon:

“E dini, është shumë interesante,” tha korrespondentja mjekësore e CNN, Elizabeth Cohen përpara se të shtrihej nëpër dhëmbë. “CDC tregoi edhe një herë se vaksinimi është superior ndaj infeksionit të mëparshëm.”

Sigurisht, CNN do të bënte të pamundurën për të fshehur lajmet aktuale nga pak shikues të mbetur, si dhe nga ata që lexojnë faqen e internetit të burimit të lajmeve.

Raporti i CDC ishte absolutisht i qartë: Vaksinimi ishte “më i sigurti” – por vetëm nëse nuk keni pasur një infeksion të mëparshëm. Imuniteti natyror ishte treguesi më i rëndësishëm i rezultateve pozitive shëndetësore, qoftë të vaksinuar apo të pavaksinuar.

Pasi një individ kishte imunitet natyror, ai uli ndjeshëm rrezikun e shtrimit në spital dhe vdekjes, pavarësisht nga statusi i vaksinimit. CDC, saktë, vuri në dukje se nuk e bën atë një “strategji” të mençur për të kërkuar infeksionin Covid.

Por CNN po errëson qëllimisht faktet në studimin e CDC në mënyrë që të mashtrojë shikuesit e saj për t’u vaksinuar pavarësisht nga rreziqet dhe përfitimet.

CNN “raportoi” për lajmet më herët të mërkurën, dhe titulli i parë i tij ishte i gabuar. Ai raportoi të kundërtën e asaj që tha CDC.


CNN më pas e “redaktoi” historinë me një titull të ri… i cili ishte ende jashtëzakonisht mashtrues, siç do ta shohim me një përmbledhje të shkurtër të raportit të CDC më poshtë.

Krahasoni gjetjet siç janë raportuar saktë nga Agence France-Presse. “Imuniteti natyror më i fuqishëm se vaksinat gjatë Valës së Deltës së SHBA: studim,” lexon qartë titulli.

“Gjatë rritjes së fundit të koronavirusit në Amerikë, të nxitur nga varianti Delta, njerëzit që ishin të pavaksinuar, por i mbijetuan Covid-it ishin më të mbrojtur se ata që ishin vaksinuar dhe jo të infektuar më parë”, vuri në dukje AFP në lidhje me studimin e ri.

“Zbulimi është i fundit që ka peshuar në një debat mbi forcat relative të imunitetit natyror kundrejt atij të fituar nga vaksina kundër SARS-CoV-2, por vjen këtë herë me imprimaturën e Qendrave të SHBA për Kontrollin dhe Parandalimin e Sëmundjeve (CDC). ”, shtoi AFP.

Vetë studimi është analizuar shumë dhe argumenton se vaksinimi është ende strategjia më e mirë për të parandaluar shtrimet në spital dhe vdekjet nga Covid. Kjo mund të jetë e vërtetë – por vetëm për njerëzit që nuk kanë imunitet natyror nga infeksionet e mëparshme.

Gjatë periudhës maj-nëntor 2021, shkalla e rasteve dhe e shtrimit në spital ishte më e lartë tek personat që ishin të pavaksinuar pa një diagnozë të mëparshme. Përpara se Delta të bëhej varianti mbizotërues në qershor, përqindjet e rasteve ishin më të larta tek personat që i mbijetuan një infeksioni të mëparshëm se sa personat që ishin vaksinuar vetëm. Në fillim të tetorit, personat që i mbijetuan një infeksioni të mëparshëm kishin shkallë më të ulët të rasteve sesa personat që ishin vaksinuar vetëm.

CDC në mënyrë të befasishme u bëri thirrje të gjithë amerikanëve që të vaksinohen, pavarësisht nga infeksionet e mëparshme. Kjo është në përputhje me pozicionet e mëparshme të agjencisë.

Megjithëse epidemiologjia e COVID-19 mund të ndryshojë me shfaqjen e varianteve të reja, vaksinimi mbetet strategjia më e sigurt për të shmangur infeksionet e ardhshme SARS-CoV-2, shtrimet në spital, pasojat afatgjata dhe vdekjen. Vaksinimi primar, doza shtesë dhe doza përforcuese rekomandohen për të gjithë personat e kualifikuar. Rekomandime shtesë në të ardhmen për dozat e vaksinave mund të garantohen pasi virusi dhe nivelet e imunitetit ndryshojnë.

Por nëse gërmoni më tej në lëshim, ju merrni një pamje më të qartë se si grumbullohen imuniteti i vaksinuar dhe imuniteti natyror.

Gjatë gjithë periudhës së studimit, personat me imunitet të rrjedhur nga vaksinat dhe infeksionet kishin shkallë shumë më të ulët të shtrimit në spital krahasuar me ata të personave të pavaksinuar. Këto rezultate sugjerojnë se vaksinimi mbron kundër COVID-19 dhe shtrimin në spital të lidhur me të dhe se mbijetesa e një infeksioni të mëparshëm mbron nga një riinfeksion. E rëndësishmja, mbrojtja e rrjedhur nga infeksioni ishte më e madhe pasi varianti Delta shumë i transmetueshëm u bë mbizotërues, duke përkuar me rënien e hershme të imunitetit të shkaktuar nga vaksina në shumë persona (5). Të dhëna të ngjashme që llogariten për dozat përforcuese dhe pasi variantet e reja, duke përfshirë Omicron, do të qarkullojnë do të duhet të vlerësohen.

Agjencia e shëndetit publik ka lejuar popullin amerikan të besojë në argumentin e rremë se imuniteti natyror nuk funksionon kundër Covid. Por kur zbërtheni numrat, shihni se imuniteti natyror nga infeksioni i mëparshëm, si në popullatën e vaksinuar ashtu edhe në atë të pavaksinuar, është një mbrojtje e fuqishme kundër Covid.

Dikush mund të argumentojë se imuniteti natyror nga infeksioni i mëparshëm në të vërtetë po bën shumë peshë mes popullatës së vaksinuar, siç do të shihet më poshtë.

Deklarata për shtyp e CDC-së i referohet veçanërisht Kalifornisë dhe Nju Jorkut. Por është një rast tjetër – Rhode Island – që ofron një nga ilustrimet më të mira se si shpërbëhen të dhënat.

Dr. Andrew Bostom, një epidemiolog, hulumtoi në të dhënat dhe ofroi ndarjen statistikore që na ndihmon të kuptojmë plotësisht se çfarë po ndodh:

Kishte ~6X rrezik më të ulët të shtrimit në spital nga Covid-19 dhe ~28X rrezik më të ulët të vdekjes nga Covid-19, duke krahasuar ata me imunitet natyror me Covid-19, pavarësisht nga statusi i vaksinimit, me ata të vaksinuar plotësisht…

Të dhëna të papërpunuara të Rhode Island për infeksionet me Covid-19 nga vaksinimi dhe statusi i mëparshëm i infeksionit, dhjetor, 2021

Nëse merrni këto numra bazë, të cilët vijnë nga faqja e internetit e Departamentit të Shëndetësisë në Rhode Island, arrini në disa përfundime befasuese. Pas verifikimit të të dhënave dhe metodologjisë së epidemiologut (Dr. Bostom ndryshon disa nga kushtet e Departamentit të Shëndetit të Rhode Island dhe bën disa llogaritje të thjeshta përpara se të ekzekutojë statistikat), mund të shihni se rastet, shtrimet në spital dhe vdekjet reduktohen shumë nga imuniteti natyror.

Rezultati më i fortë është në lidhje me vdekjet. Edhe kur korrigjohej për shkallën, mbijetesa e një infeksioni të mëparshëm ishte parashikuesi më i madh për të mbijetuar një infeksion tjetër Covid.


Megjithatë, nëse dikush nuk ka pasur një infeksion të mëparshëm (ose nuk e di nëse ka pasur një infeksion të mëparshëm), mund të argumentohet se vaksinimi duket se ofron strategjinë më të mirë për të mbijetuar. (Është e rëndësishme të theksohet se komuniteti i vaksinuar në Rhode Island është shumë më i madh se komuniteti i pavaksinuar; është rreth dy herë më i madh, prandaj shkalla e incidencës për vdekjet e pavaksinuara është rreth tre herë më e lartë).

Megjithatë, edhe pse CDC vlerësoi se që nga shtatori kishte 146.6 milionë amerikanë me infeksione të mëparshme, ndarja shtet pas shtet, duke përfshirë Rhode Island, rezulton të jetë dukshëm më e lartë pas rritjes së Omicron, siç kishte parashikuar më parë Becker News. rasti.

Përqindja e Rhode Island e infeksioneve të mëparshme: 92 përqind.

Këtu është Nju Jorku, për kontekstin në njoftimin e fundit për shtyp të CDC. Bëhet fjalë për rreth 88 për qind infeksione të mëparshme.Këtu është Kalifornia. Rreth 78 për qind.


Vetëm për kontekst të mëtejshëm, këtu është Florida. Rreth 87 për qind.

Për perspektivë, Klinika Mayo dikur konsideronte 200 milionë amerikanë me imunitet të vaksinuar ose natyror si të mjaftueshëm për të pretenduar “imunitetin e tufës”. Numrat e fundit të Omicron, bazuar në vlerësimet e barrës së Covid të CDC, na bëjnë të vlerësojmë se mund të ketë deri në 250 milionë amerikanë me infeksione të mëparshme. (Megjithatë, rastet mund të numërohen më shumë se një herë.)

Modeli i imunitetit natyror të Rhode Island, duke qenë parashikuesi më i mirë i rezultateve pozitive shëndetësore, qëndron kur bëhet fjalë për shtrimet në spital.

Siç mund të shihet, të dyja grupet e vaksinuara dhe të pavaksinuara me infeksione të mëparshme kishin rezultate shumë më të mira shëndetësore. Për më tepër, rezultatet shëndetësore për grupin e pavaksinuar me imunitet natyror ishin shumë më të larta se grupi i vaksinuar pa imunitet natyror.

Për më tepër, imuniteti natyror rezultoi të ishte një pengesë shumë më e lartë kundër riinfeksionit Covid sesa vetëm vaksinat.

Lëshimi i CDC dhe të dhënat në nivel shtetëror tregojnë se imuniteti natyror ka qenë një mbrojtje e fuqishme kundër Covid-19. Dy vjet pas pandemisë, deri më tani është dashur që agjencia e shëndetit publik ta pranojë atë.

Sidoqoftë, është edhe më keq se kaq, siç tregojnë të dhënat. Vaksinat janë vetëm me dobi margjinale, në rastin më të mirë, për ata që kanë pasur infeksione të mëparshme me SARS-CoV-2. Dhe siç tregojnë studimet e fundit, edhe pse vaksinat dhe deri në dy “injeksione përforcuese” nuk arrijnë të ndalojnë përhapjen dhe infeksionet, Omicron duket se u jep imunitet natyral varianteve të tjera, si Delta.

“Infeksioni i mëparshëm me SARS-CoV-2 ka treguar se shkakton imunitet efektiv dhe mbrojtje kundër riinfeksioneve në shumicën e individëve,” tha studimi i European Journal of Immunology.

Megjithatë, mediat kryesore janë përpjekur vazhdimisht të bindin popullin amerikan se imuniteti natyror është ose një mit ose është i paefektshëm kundër Covid.

Raportimi i CNN mbi raportin e CDC është një tjetër demonstrim i keqpërdorimit gazetaresk, nëse jo propagandë e drejtpërdrejtë. Vlerësimet tregojnë se në këtë pikë, askush nuk është i befasuar.

/PatriotikMedia/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous post VIDEO/Qeveria Gjermane “e Shqetësuar” për Protestat Masive të Kufizimit Kundër Covid…
Next post Irlanda Rrëzon Pothuajse të Gjitha Rregullat e Covid-19 …
error: Ky publikimet jane te mbrojtura