Irlanda Rrëzon Pothuajse të Gjitha Rregullat e Covid-19 …

Irlanda e përballoi “stuhinë Omicron”, thotë kryeministri Micheál Martin. Rregulli 3G po zbatohet për hyrjen.

Irlanda heq pothuajse të gjitha rregullat e Koronës. Që nga kjo e shtunë, pijet, restorantet dhe diskotekat lejohen të rihapen pa kërkuar prova të vaksinimit ose pa respektuar rregullat e distancës, tha kryeministri Micheál Martin në Dublin të premten në mbrëmje. Kufizimet për pjesëmarrësit në këtë ngjarje nuk janë më të zbatueshme, siç janë rregulloret për takimet private. Të hënën e ardhshme përfundon edhe detyrimi për të punuar nga shtëpia.

Për udhëtimet ndërkombëtare, megjithatë, rregullat 3G ende po zbatohen, siç tha Martin. Kushdo që rezulton pozitiv me koronavirus duhet të vazhdojë të izolohet. Kërkesa për maska ​​do të qëndrojë gjithashtu në fuqi të paktën deri në fund të shkurtit.

“Kam qëndruar këtu në shumë ditë të errëta, por sot është një ditë e mirë,” tha Martin. Qeveria nuk do të kufizojë më liritë personale nëse kjo nuk është e nevojshme. Irlanda e përballoi “stuhinë Omicron”, tha Martin.

“Prandaj, shumica e masave të shëndetit publik do të hiqen nga ora 6 e mëngjesit të nesërm”.

Komisioni përgjegjës i shëndetësisë kishte dhënë më parë dritën jeshile. Nëse nuk ka më arsye shëndetësore për kufizime, nuk ka më nevojë politike, tha zëvendëskryeministri Leo Varadkar.

/PatriotikMedia – DiePresse/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous post CDC plas Bombën e Imunitetit Natyror: CNN Mundohet të Ngatërrojë Raportimin duke u Përpjekjur që të Fshejë faktet tek Shikuesit e saj.
Next post Zaçe Islami: Nga kush Pret RINIA Shqiptare të Çlirohet prej Anakondës Komuniste? Nga ne 75 – 85 Vjeçarët?
error: Ky publikimet jane te mbrojtura