Administrata e Sigurisë dhe Shëndetit në Punë (OSHA) do t’i përfundojë zyrtarisht mandatet e vaksinimit të punonjësve privatë ndaj Mandatit të Covid-19 nga nesër!

Administrata e Sigurisë dhe Shëndetit në Punë (OSHA) do t’i përfundojë zyrtarisht mandatet e vaksinimit të punonjësve privatë ndaj Mandatit të Covid-19 të Joe Biden, pasi ato u shpallën jokushtetuese nga Gjykata e Lartë e SHBA.

Mandatet e administratës Biden do të tërhiqen zyrtarisht nga OSHA të mërkurën, 26 janar.

E RE: Mandati i vaksinës ose testit të administratës Biden për bizneset e mëdha do të tërhiqet nga OSHA të mërkurën, 26 janar.

“Pas vlerësimit të vendimit të Gjykatës, OSHA po tërheq ETS-në e vaksinimit dhe testimit si një standard i përkohshëm emergjent i zbatueshëm.”


“Pas vlerësimit të vendimit të Gjykatës, OSHA po tërheq ETS-në e vaksinimit dhe testimit si një standard i përkohshëm i detyrueshëm emergjent”, tha Douglas Parker, Ndihmës Sekretari i Punës për OSHA.

“Ky veprim i agjencisë hyn në fuqi menjëherë, si për shkak se ka një arsye të mirë dhe sepse veprimi heq një kërkesë për komunitetin e rregulluar,” tha Parker.

Tërheqja e OSHA vjen pasi Gjykata e Lartë e SHBA vendosi 6-3 se agjencia nuk kishte autoritetin të lëshonte mandatet e vaksinimit të punëdhënësve privatë.

“Akti fuqizon Sekretarin [Shëndetësisë dhe Shërbimeve Njerëzore] për të vendosur standarde të sigurisë në vendin e punës, jo masa të gjera të shëndetit publik,” shkroi Gjykata e Lartë në opinionin e tyre.

Mandatet e Biden dhe OSHA, të lëshuara në nëntor, kërkonin që bizneset private me 100 ose më shumë punonjës të shikonin që të gjithë punëtorët të vaksinoheshin ose të mbanin maska ​​​​për fytyrën dhe t’i nënshtroheshin testimit javor për Covid-19.

Administrata Biden kërcënoi se do t’i gjobiste dhe do t’i pushonte njerëzit nga punët e tyre nëse nuk do të zbatonin urdhrat.

Shumica e Gjykatës së Lartë pohoi se autoriteti për t’iu përgjigjur pandemisë, vazhduan ata, “u takon Shteteve dhe Kongresit, jo OSHA”.

Megjithatë gjyqtarët vendosën që mandatet e vaksinave të administratës Biden për punonjësit e kujdesit shëndetësor mund të qëndrojnë ende.

Gjyqtarët konservatorë John Roberts dhe Bret Kavanaugh u bashkuan me tre gjyqtarët liberalë për të formuar një shumicë.

Ndërsa mandatet e vaksinave u dërguan përsëri në Gjykatën e 6-të të Apelit të Rrethit të SHBA për një sfidë të mundshme nga Departamenti i Punës, tërheqja e OSHA sinjalizon se nuk do të ketë asnjë sfidë.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous post Hello world!
Next post VIDEO/Simpoziumi: Mjekët e Censuruar Dënojnë Veprimet e Pandemisë në Amerikës në një Seancën Dëgjimore në Capitol Hill për Covid …
error: Ky publikimet jane te mbrojtura