Analiza: Lënia e një Sistemi të Vjetëruar pas …

Nga Kingsley L. Dennis

Nuk ka dyshim se njerëzimi ka hyrë në një fazë të re përgjatë rrugëtimit të tij zhvillimor. Tani po vëzhgojmë një ristrukturim madhështor të shoqërisë njerëzore dhe sistemeve të saj të shumta: financiare, teknologjike, politike, kulturore etj.

Unë kam folur tashmë se si kjo po krijon siklet dhe disonancë të madhe për shumë njerëz. Kjo është e pashmangshme, sepse përmbysjet e mëdha janë rrallë të qetë ose pa shqetësime dhe valëzime.

Një fazë e re po shfaqet pasi faza aktuale po copëzohet; dhe si dy gurë të hedhur në një pellg, ata krijojnë secili valë ndërhyrje që përplasen. Pika e rëndësishme këtu është se ku një person zgjedh të pozicionohet. Një mënyrë e re jetese mund të krijohet, por ajo duhet të lindë nga brenda asaj aktuale ndërsa shpërbëhet.

Për një kohë, të dy botët do të bashkëjetojnë në të njëjtën hapësirë ​​fizike, megjithëse ato do të zënë një hapësirë ​​të ndryshme energjike. Aty ku një person mund të pozicionohet është të jetë në botën që po shfaqet, por jo nga bota që është në rrugëdalje.

Edhe pse një fazë ka përfunduar, ka nga ato grupe/agjenci që kanë interesa në ruajtjen e kësaj bote dhe po përpiqen me dëshpërim ta rimodelojnë atë me një ndryshim të ri – si teknokraci.

Do të ketë një përpjekje të fshehtë për një ndryshim, për të paraqitur “të ardhmen e re” në termat e një të ardhmeje artificiale, sintetike. Megjithatë, kjo nuk është një e ardhme evolucionare për njerëzimin.

Bota e re në zhvillim do të mbetet organike, natyrore dhe në ekuilibër biologjik. Ky është modeli që do të dalë – jo një e ardhme e rreme në metal me shkëlqim.

Ne duhet të kemi parasysh fjalët e mençura të Buckminster Fuller:

“Nuk i ndryshoni kurrë gjërat duke luftuar realitetin ekzistues. Për të ndryshuar diçka, ndërto një model të ri që e bën modelin ekzistues të vjetëruar.”

Ne jemi këtu tani për të ndërtuar një model të ri ndërkohë që ekziston brenda atij aktual që po vjetërohet shpejt. Fuqia që sistemi i vjetëruar dhe sundimtarët e tij kanë mbi ne varet nga gjendja jonë e qenies (niveli i frekuencës) – domethënë, të tjerët mund ta ‘zotërojnë’ mbi ne vetëm nëse ne ekzistojmë energjikisht (aka, vibruese) në to. niveli.

Sistemi i vjetëruar dëshiron që të gjithë të funksionojnë (gjendja energjike) në gjendjen e tij vibruese të nivelit më të ulët. Ne thjesht nuk shkojmë atje. Ne duhet të sigurojmë dhe mbrojmë gjënë më të vlefshme për ne – vetëdijen tonë.

Për t’u përgatitur më mirë për t’u angazhuar me botën në ndryshim, unë sugjeroj pesë aspektet e mëposhtme: i) Ndërgjegjësimi i ndërgjegjshëm; ii) Lidhja; iii) Komunikimi; iv) Krijimi; v) Të kuptuarit.

I) Ndërgjegjësimi i ndërgjegjshëm: të jesh i vetëdijshëm për atë që po ndodh në botë, duke përfshirë aspektet e papëlqyeshme, por jo të tërhiqesh apo të ngatërrohesh me këto ngjarje. Ndërgjegjësimi është i nevojshëm, por vetëm si një mjet për njohjen e vetvetes – jo për të marrë më shumë bagazhe nga bota.

II) Lidhja: për të gjetur dhe zbuluar njerëz të tjerë që janë në të njëjtën gjatësi vale dhe që mendojnë dhe perceptojnë si ju. Shtrihuni, lidheni me të tjerët, edhe nëse nuk jeni takuar kurrë më parë. Dërgojini atyre një mesazh në internet. Ndani mendimet tuaja – forconi gjendjet energjetike të njëri-tjetrit. Asnjëherë mos u ndjeni se jeni vetëm. Ka gjithmonë njerëz të tjerë atje që mendojnë dhe ndihen njësoj si ju. Aleancat e vjetra sociale do të prishen. Miqësitë dhe lidhjet e vjetra ose ekzistuese do të shpërbëhen. Kjo është në rregull – gjeni të reja. Rivendosni aleancat tuaja sociale sipas gjendjes suaj të re të perceptimit.

III) Komunikimi: Ndani mendimet dhe idetë tuaja me të tjerët. Tregoni të vërtetat tuaja. Lërini të tjerët të dinë se çfarë pozicioni keni marrë. Mos u zhyt në heshtje apo anonimitet. Lejojini të tjerët gjithashtu t’ju gjejnë duke i bërë të ditur pozicionin dhe ndjenjat tuaja. Mos jini me zë të lartë ose mos shkoni përreth duke bërtitur pikëpamjet tuaja; ose, akoma më keq, duke u përpjekur të bindni të tjerët të marrin pozicionin tuaj. Vetëm jini të sigurt për të shprehur idetë tuaja kur ju kërkohet dhe për të përfaqësuar dhe komunikuar të vërtetat tuaja kur është e nevojshme. Duke komunikuar pozicionin tuaj me botën jashtë jush, ju gjithashtu do të forconi besimin në veten tuaj.

IV) Krijimi: jini krijues! Mos lejoni që ngjarjet e botës t’ju qetësojnë ose anulojnë. Mos jini të pafuqishëm ndaj potencialeve tuaja vetëm për shkak të pasigurive të jashtme. Pikërisht në momente të tilla shpërbërjeje dhe rinovimi, krijimtaria është më e nevojshme. Të jesh krijues nuk nënkupton vetëm nga pikëpamja artistike. Jo të gjithë mund të jenë piktor ose muzikant, etj. Por krijimtaria e vërtetë ka të bëjë me të qenit elastik dhe të gjesh mënyra të reja për t’i bërë gjërat. Modele të reja të stilit të jetesës; hobi të ndryshëm; të mësuarit e aftësive të reja; duke u përgatitur fizikisht, mendërisht dhe emocionalisht. Të jesh krijues do të thotë të jesh i adaptueshëm gjatë momenteve të ndryshimit.

V) Të kuptuarit: jini të kuptueshëm për këtë ndryshim dhe se si ai po ndikon tek të tjerët. Pranoni se do të ketë shumë pikëpamje dhe opinione kontradiktore. Pranoni se shumë njerëz jo vetëm që do të zgjedhin të mos pajtohen me ju, por edhe mund të sulmojnë pikëpamjet tuaja. Mos lejoni që kjo t’ju ndikojë nga kuptimi juaj dhe besimi dhe besimi juaj në veten tuaj. Kuptoni shtrirjen e plotë të implikimeve më të gjera dhe lejoni të tjerët të kenë pikëpamjet e tyre për sa kohë që kjo nuk cenon apo shkel mbi tuajat. Dhe nëse më vonë disa njerëz dëshirojnë të kalojnë në mënyrën tuaj të të kuptuarit, jini të mëshirshëm ndaj tyre dhe jo gjykues. Të gjithë po mësojmë me ritmin tonë.

Ndoshta këto pesë “Mënyra C” do të ndihmojnë ndërsa secili prej nesh ecim përpara në shtigjet që kemi zgjedhur në këtë kohë. Nuk është e nevojshme të kemi një pasqyrë të plotë apo të dimë saktësisht se si do të jenë vitet e ardhshme.

Për momentin, mjafton të imagjinoni se jeni tashmë në botën që dëshironi të jeni, vetëm se ajo ende nuk është ndërtuar. Ju jeni aty, energjikisht – më vonë do të vijnë strukturat fizike. Imagjinoni se ka dy varka mbi ujë, një e vjetër që fundoset dhe një e re.

Vendoseni veten në të renë dhe dijeni që jeni tashmë atje, edhe pse duket bosh dhe pa një ekuipazh të plotë. Sepse nëse besoni se jeni duke mbetur në varkën e vjetër, që po fundoset, do të shpenzoni shumë nga energjitë tuaja duke u shqetësuar se si po fundoset dhe si po vrapon, duke kërkuar dëshpërimisht disa zgjidhje të panjohura.

Megjithatë, duke e ditur se tashmë jeni në varkën e re – Arkën e re – do të ndiheni më të ekuilibruar dhe energjikë, gati për lundrim kur ujërat të bëhen më të qarta.

Tashmë jeni aty ku dëshironi të jeni – vetëm se strukturat e reja nuk janë konkretizuar ende. Por energjikisht – nga ana vibruese – tashmë jeni në linjë me fazën e re të rrugës njerëzore që keni zgjedhur.

Siç tha edhe Buckminster Fuller: “Ne jemi thirrur të jemi arkitektë të së ardhmes, jo viktima të saj”. Varka e re nuk ka vend për viktima, por shumë hapësirë ​​për ata me një vizion të ri për të ardhmen.

/PatriotikMedia/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous post Aktivisti dhe Patrioti Sllamniku: Kanë filluar të Lajmërohen Zërat e Arsyes!
Next post VIDEO/Mbërritja e 1,000 Kamionëve në Otavio futin në Vetëizolim Kryeministrin Trudeau me Covid …
error: Ky publikimet jane te mbrojtura