McConnell Paralajmëron Brandon të mos e Politizojë Gjyqësorin …

Mitch McConnell sigurisht që nuk është një konservator me brinjë. Ai është tërhequr herë pas here nga e majta, duke arritur shpesh të heqë humbjen nga nofullat e fitores duke refuzuar të qëndrojë i palëkundur dhe të ushtrojë pushtetin në mënyrën reale-politike që e përdor e majta.

Megjithatë, edhe pse kjo është përgjithësisht e vërtetë, ka një çështje për të cilën McConnell ka bërë në të vërtetë një punë të mirë, një çështje që ishte aq e madhe edhe ai i rriti shtyllën kurrizore dhe mësoi të luftonte. Kjo çështje është gjyqtarët, një çështje që e bëri atë (potencialisht) të ripërtërijë shtyllën kurrizore dhe të kthehet në ato ditë të guximshme ku ai refuzoi të emëronte Merrick Garland dhe përballoi stuhinë e kritikave të majta, duke shtyrë një votim për çdo zgjedhje të SCOTUS-it derisa Trump të ishte i vendosur. zyrë.

Kur Trump ishte në detyrë, McConnell, për fat të keq, nuk shtyu shumë legjislacion, gjë që ishte një humbje. Pjesa më e madhe e asaj që Trump përfundoi duke bërë falë Mitch-it që e quajti dorëheqjen u bë përmes urdhrit ekzekutiv, i cili e bëri atë lehtësisht të kthyeshëm pasi Brandon përfundoi disi në Shtëpinë e Bardhë.

Megjithatë, pika e ndritshme ishte se Mitch vërtetoi një numër të madh gjyqtarësh në gjykatë. 234, për të qenë të saktë, tre prej të cilëve tani janë në Gjykatën e Lartë. Pak janë aq konservatorë sa mund të jenë idealë, por ata janë ende shumë më të mirë se kushdo që do të vendoste e majta. Megjithëse Mitch normalisht nuk ka një shtyllë kurrizore, ai e bëri për këtë çështje.

Tani mund të rritet përsëri pasi çështja e gjyqtarit kthehet në lojë me daljen në pension të shpallur së fundmi të Justice Breyer. Brandon ka njoftuar tashmë se ai do të zëvendësojë Breyer, diçka që Tucker e shau në mënyrë gazmore në një segment të fundit.

Mitch McConnell, megjithatë, nuk është një adhurues i atij plani haptazi racist dhe seksist dhe tha aq shumë në një deklaratë. Duke diskutuar çështjen në një deklaratë dhe duke lëshuar një paralajmërim për Brandon, ai tha:

“Unë e përgëzoj gjyqtarin Breyer për gati tre dekada shërbim të zhytur në mendime dhe me pasoja në Gjykatën e Lartë, duke kufizuar mbi dyzet vjet shërbim total në stolin federal. Angazhimi i drejtësisë Breyer për rëndësinë e një gjyqësori jopartiak dhe të papolitizuar ka qenë veçanërisht i admirueshëm. Edhe përballë kritikave të panevojshme nga e majta moderne politike, Justice Breyer ka mbetur një zë parimor kundër propozimeve destruktive, si p.sh. paketimet partiake të gjykatave që do të shkatërronin besimin e publikut në sundimin e ligjit.

Duke parë përpara – populli amerikan zgjodhi një Senat që është i ndarë në mënyrë të barabartë në 50-50. Në masën që Presidenti Biden mori një mandat, ishte të qeveriste nga mesi, të drejtonte institucionet tona dhe të bashkonte Amerikën. Presidenti nuk duhet ta transferojë këtë vendim të rëndësishëm tek e majta radikale. Populli amerikan meriton një kandidat me nderim të demonstruar për tekstin e shkruar të ligjeve dhe Kushtetutës sonë.”

Ai ka të drejtë. Brandon është shumë i përbuzur dhe nuk ka asnjë mandat. Edhe nëse ai do të kishte një formë mandati apo një tjetër, nuk do të ishte ta kthente gjyqësorin në një program veprimi afirmativ të bazuar në racë, ku çështjet më të mëdha të kombit rregullohen nga një hak partizan vetëm atje për shkak të kromozomeve dhe melaninës së saj. .

/PatriotikMedia/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous post Projekt-ligji në Karolinë: Quhet Vepër Penale nëse Pyesni këdo për Statusin e tyre të Vaksinimit Kundër Covid …
Next post Masat e Pavlefshme Drakoniane në Izrael bën që Izraeli të jetë Shteti numri 1 në Botë për Rastet e Covid për frymë …
error: Ky publikimet jane te mbrojtura