Projekt-ligji në Karolinë: Quhet Vepër Penale nëse Pyesni këdo për Statusin e tyre të Vaksinimit Kundër Covid …

Projektligji i propozuar do ta bënte vepër penale të pyesësh dikë për statusin e tyre të vaksinimit kundër Covid…

Republikanët e Karolinës së Jugut po prezantojnë një projekt-ligj që do të quhej vepër penale nëse pyesni këdo për statusin e tyre të vaksinimit kundër Covid. H. 4848, projektligji në shqyrtim, është paraqitur më 20 janar.

“Çdo punonjës, oficer, agjent ose përfaqësues tjetër i një enti publik, jofitimprurës ose privat që pyet për statusin e vaksinimit kundër COVID-19 të çdo studenti, punonjësi, anëtari ose kujtdo tjetër që kërkon pranim në ambientet e njësisë ekonomike është fajtor për një kundërvajtje”, thuhet në tekstin e projektligjit.

Kërkimi që dikush të sigurojë statusin e tij të vaksinimit Covid do të dënohet me gjobë deri në 14,000 dollarë gjobë ose deri në një vit burg, ose të dyja.

Projektligji po udhëhiqet nga përfaqësuesi i Karolinës së Jugut, Mike Burns, me përfaqësuesit Patrick Haddon, Steven Wayne Lond dhe William Chumley si sponsorë të tij.

“Ky projekt-ligj është kryesisht për të mbrojtur punën, shtëpinë, sigurimin shëndetësor, makinën, të ardhmen”, tha Burns për Newsweek.

“Ata nuk mund t’ju pyesin nëse jeni shtatzënë ose keni ndërmend të mbeteni shtatzënë, apo statusin e HIV-it. Por ata nuk do të të pushojnë kur të zbulosh se nuk po e merr vaksinën?” ai shtoi. “Kush mendon se e gjithë kjo është një ide e mrekullueshme?”

Burns tha më herët për Fox News se kompanitë e sigurimeve po planifikonin të ngarkonin prime më të larta për njerëzit e “pavaksinuar”.

“Ata po paguajnë deri në 100 dollarë shtesë në javë më shumë se njerëzit e vaksinuar,” tha ai. “Është absolutisht çmenduri të bësh këtë lloj gjëje.”

Shumë shtete kanë ndaluar pasaportat Covid, duke përfshirë Idaho, Utah, Arizona, Arkansas, Montana, Wyoming, North Dakota, South Dakota, Kansas, Oklahoma, Texas, Iowa, Missouri, Alaska, Mississippi, Indiana, Tennessee, Alabama, Georgia, Florida, dhe Karolinën e Jugut.

Një numër shtetesh, duke përfshirë Florida, Montana, Utah, Teksas, Michigan, Indiana, Arkansas, Tennessee dhe Georgia, kanë gjithashtu një ndalim të mandatit të vaksinës për punonjësit shtetërorë. Këto shtete gjithashtu ndalojnë mandatet e shkollës.

/PatriotikMedia/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous post Politikat e Gabuara detyrojnë Katër Shtete Evropiane të Shpallin fundin e Kufizimeve të Covid …
Next post McConnell Paralajmëron Brandon të mos e Politizojë Gjyqësorin …
error: Ky publikimet jane te mbrojtura