VIDEO/Fauci: FDA të Autorizojë Vaksinën Pfizer dhe BioNTech për Fëmijët 4 vjeç në Muajin e Ardhshëm …

Duke u paraqitur gjatë një konference shtypi në Shtëpinë e Bardhë të mërkurën, Anthony Fauci dekretoi që fëmijët nën moshën katër vjeç përfundimisht do t’i nënshtrohen një “regjimi me tre doza” të vaksinave për COVID.

“Doza dhe regjimi për fëmijët 6 muaj deri në 24 muaj funksionuan mirë, por doli që grupi tjetër nga 24 muaj deri në 4 vjeç nuk e ka arritur ende nivelin e joinferioritetit, kështu që studimet vazhdojnë,” vuri në dukje Fauci.

Ai shtoi, “Duket se do të jetë një regjim me tre doza. Nuk mendoj se mund të parashikojmë se kur do të shohim një EUA [Autorizimi i Përdorimit Emergjent] me këtë.”

Ai u tha gazetarëve se nuk mund të jepte një orar të saktë se kur do të ndodhte kjo, por ishte i bindur se do të ndodhte.

“Ne duhet të jemi të durueshëm,” tha ai, duke shtuar “Kjo është arsyeja pse sistemi funksionon. FDA është shumë skrupuloze në aftësinë e tyre dhe në përpjekjen e tyre për t’u siguruar që, përpara se diçka të miratohet për çdo moshë, dhe veçanërisht me fëmijët … se ata do të jenë të sigurt dhe se do të jenë efektivë.

Fauci thotë se shpreson që FDA të autorizojë vaksinën Covid të Pfizer për fëmijët nën 5 vjeç në muajin e ardhshëm

Javën e kaluar, Fauci sugjeroi që ai dëshironte të shihte FDA-në të autorizonte goditjet për të vegjlit brenda një muaji.

“Shpresoj se do të jetë brenda muajit të ardhshëm dhe jo shumë më vonë se kaq, por nuk mund ta garantoj këtë,” tha Fauci gjatë një interviste.

“Nuk mund ta hamendësoj FDA-në. Do të më duhet t’ua lë atë atyre, “shtoi ai.

Sidoqoftë, pas intervistës, Fauci i dërgoi CNBC një deklaratë “duke sqaruar se ai nuk është i përfshirë në procesin e vendimmarrjes në FDA dhe nuk e dinte se kur agjencia do të pastrojë të shtënat”.

“Unë nuk kam dashur të nënkuptoj se autorizimi do të vinte brenda një muaji,” tha Fauci, duke shtuar “Unë doja të thoja që ne nuk e dimë … Unë nuk jam i përfshirë në atë vendim.”

Të dhënat e CDC kanë treguar se fëmijët përbëjnë më pak se 0.1 për qind të vdekjeve nga Covid që nga fillimi i pandemisë në mars 2020.

Deri më sot, 259 nga rreth 860,000 vdekje të regjistruara nga Covid në SHBA kanë qenë në mesin e fëmijëve nën moshën pesë vjeç.

Një studim nga Universiteti i Jutës tetorin e kaluar (përpara Omicron) zbuloi se saktësisht 50 për qind e fëmijëve që kontraktojnë virusin kanë raste asimptomatike.

Shkencëtari kryesor i Organizatës Botërore të Shëndetësisë, Soumya Swaminathan tha më parë se trupi nuk e sheh si të nevojshme që fëmijët e shëndetshëm të marrin vaksina përforcuese Covid.

“Qëllimi është të mbrohen më të cenuarit, të mbrohen ata me rrezikun më të lartë të sëmundjeve të rënda dhe të vdesin, ata janë popullata jonë e moshuar, e imunokompromentuar me kushtet themelore dhe gjithashtu punonjësit e kujdesit shëndetësor”, tha Swaminathan javën e kaluar.
/PatriotikMedia/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous post Masat e Pavlefshme Drakoniane në Izrael bën që Izraeli të jetë Shteti numri 1 në Botë për Rastet e Covid për frymë …
Next post Ibsen Elezi: Doktor, unë Mendoj se Dje nuk të “Mundën” dot, por Munde Veten …
error: Ky publikimet jane te mbrojtura