Fletët e Votimit me Postë Jokushtetuese u Gjetën nga Gjykata e Pensilvanisë, Shteti u Urdhërua të Zbatonte Ligjin Zgjedhor …

Një gjykatë në Pensilvani ka vendosur se fletëvotimet masive me postë që luajtën një rol kryesor në kaosin zgjedhor të vitit 2020 janë jokushtetuese.

Gjykata e Commonwealth-it vendosi se Akti 77, i cili u lejonte banorëve të votonin pa arsyetim në mungesë me postë në Pensilvani, shkel nenin VII, seksioni 1 i kushtetutës së Pensilvanisë.

Ushtruesi i detyrës së Sekretarit për Departamentin e Shtetit të Pensilvanisë iu refuzua kërkesa për lehtësim të përmbledhur. Vendimin e plotë mund ta lexoni më poshtë:

Vendimi i Gjykatës së Pensilvanisë për fletëvotimet me postë nga Becker News në Scribd

Presidentja e Gjykatës së Commonwealth, gjykatësja Mary Hannah Leavitt, e cila kryesoi një trup gjykues prej pesë personash, shkroi: “Nëse i paraqitet njerëzve, ka të ngjarë të miratohet një amendament kushtetues për t’i dhënë fund Nenit VII, Seksioni 1, kërkesa e votimit personal. Por një amendament kushtetues duhet t’i paraqitet njerëzve dhe të miratohet në ligjin tonë themelor përpara se legjislacioni që lejon votimin pa justifikim me postë të “vendoset në librat tanë të statutit”.

Është e paqartë pse gjyqtarja po bënte vlerësime politike në dosjen e saj, por megjithatë qëndron se ndryshimet në ligj shkelnin kushtetutën e Pensilvanisë.

Siç thuhet në vendim: “Akti 77, ndër të tjera, krijoi mundësinë për të gjithë zgjedhësit e Pensilvanisë që të votojnë me postë pa pasur nevojë të demonstrojnë një arsye të vlefshme për mungesë nga vendi i tyre i votimit në ditën e zgjedhjeve, dmth, një arsye e parashikuar në Kushtetutën e Pensilvanisë. ”

“Pyetja qendrore e paraqitur në këtë çështje është nëse Akti 77 përputhet me nenin VII të Kushtetutës së Pensilvanisë, i cili nen rregullon zgjedhjet,” thuhet në vendim. “Në zgjidhjen e kësaj çështjeje, ne pranojmë se ‘aktet e miratuara nga Asambleja e Përgjithshme supozohen fuqimisht si kushtetuese’ dhe se ne nuk do ta shpallim një statut jokushtetues ‘përveç nëse ai shkel qartë, dukshëm dhe qartësisht Kushtetutën. Nëse ka ndonjë dyshim se një sfidues nuk ka arritur të arrijë këtë barrë të lartë, atëherë ky dyshim duhet të zgjidhet në favor të gjetjes së statutit kushtetues.”

Siç është bërë e zakonshme në politikën shtetërore, vendimet u hodhën sipas linjave partiake. Tre gjyqtarët republikanë vendosën sipas kushtetutës dhe dy demokratët në panel vendosën sipas përshtatshmërisë politike.

Vendimi i një paneli prej pesë gjyqtarësh të Gjykatës së Komonuelthit mund të pezullohet menjëherë për shkak të një apeli nga guvernatori Tom Wolf.

Departamenti i Shtetit i Pensilvanisë tha në një deklaratë për Forbes se “nuk pajtohet me vendimin e sotëm dhe po punon për të paraqitur një apel të menjëhershëm në Gjykatën e Lartë të Pensilvanisë”.

Akti 77 i Pensilvanisë që votimi masiv pa justifikim dhe me postë në vitin 2019 ishte në fakt një kompromis i farkëtuar midis republikanëve legjislativë dhe guvernatorit demokrat Tom Wolf. Republikanët votuan për të 27-0 në Senat dhe 105-2 në Dhomë. Demokratët nuk e mbështetën atë në Senat dhe ndanë votat e tyre kundër tij në dhomën e ulët.

Vetë Gjykata e Lartë e Pensilvanisë luajti një rol të diskutueshëm në zgjedhjet e vitit 2020. Në vitin 2021, Gjykata e Lartë e SHBA-së njoftoi se nuk do të dëgjonte një çështje jashtë Pensilvanisë në lidhje me zgjedhjet e vitit 2020 dhe gjykata e lartë urdhëroi gjykatën më të ulët të hedhë poshtë çështjen si të diskutueshme.

Çështja kishte të bënte me një sfidë të gjykatës federale ndaj vendimit të Gjykatës së Lartë të Pensilvanisë që kërkonte që zyrtarët zgjedhorë të merrnin dhe numëronin fletëvotimet e dërguara me postë që erdhën deri në tre ditë pas zgjedhjeve.

Gjyqtarët kishin bërë thirrje për informim shtesë që nuk kishte përfunduar deri në fund të marsit. DNC argumentoi se zgjedhjet kishin ‘mbaruar’ dhe për këtë arsye drejtësia nuk kishte më rëndësi në këtë rast.

/PatriotikMedia/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous post “Raporti Sekret” i Ekspertit Haker me 25,000 fjalë Kërcënon të Zbulojë dobësitë Reale të Zgjedhjeve të Gjeorgjisë …
Next post Kur Anthony Fauci tha të Vërtetën rreth Maskimit …
error: Ky publikimet jane te mbrojtura