Kur Anthony Fauci tha të Vërtetën rreth Maskimit …


Më 4 shkurt 2020, vetëm një muaj para intervistës së tij në 60 Minuta, dhe dy muaj përpara se CDC, me mbështetjen e Fauci, të ndryshonte udhëzimin e maskës, ai mori një email nga Sylvia Burwell, e cila kishte punuar më parë si sekretare e Shëndetësisë dhe Njerëzisë. Shërbimet nën Presidentin Obama.

Burwell e pyeti Faucin nëse ajo duhet të sillte një maskë me vete gjatë udhëtimit, të cilës ai u përgjigj:

“Maskat janë me të vërtetë për njerëzit e infektuar për të parandaluar përhapjen e infeksionit te njerëzit që nuk janë të infektuar, në vend që të mbrojnë njerëzit e pa infektuar nga marrja e infeksionit.”

Më e rëndësishmja, ai i dha asaj një nga arsyet e shumta të bazuara shkencërisht pse nuk ishte e nevojshme:

“Maska tipike që blini në farmaci nuk është vërtet efektive në mbajtjen e virusit, i cili është mjaft i vogël për të kaluar përmes materialit. Megjithatë, mund të ofrojë një përfitim të vogël në mbajtjen e pikave bruto nëse dikush kollitet ose teshtin mbi ju. Nuk ju rekomandoj të mbani maskë…”

Ka disa pika kyçe për të theksuar në lidhje me përgjigjen e tij, duke filluar me deklaratën e tij se maskat nuk kanë për qëllim të ofrojnë mbrojtje për mbajtësin.

Edhe pse kjo është në përputhje me rekomandimin fillestar që publiku të vishte maska ​​si një formë e “kontrollit të burimit”, CDC dhe Fauci pohuan se përhapja asimptomatike ishte arsyeja për rekomandimin e maskimit universal. Por siç u përmend më parë, përhapja asimptomatike është tepër e rrallë deri në inekzistente.

Nëse individët simptomatikë ose ata në fazat shumë të hershme të shfaqjes së simptomave janë përgjegjës për shumicën dërrmuese të përhapjes, siç sugjerojnë studime të shumta, maskat nuk do të ishin kurrë efektive në parandalimin e përhapjes së rasteve asimptomatike tek të tjerët. Rekomandimet e reja ishin të destinuara të dështonin sapo u zbatuan.

Së dyti, dhe më e rëndësishmja, Fauci dha një shpjegim specifik të të metave të qenësishme të maskave të blera nga publiku i gjerë: që virusi është shumë i vogël dhe kalon direkt përmes materialit.

Vetëm kjo fjali ilustron kontradiktën e pashmangshme me deklaratën e tij të mëvonshme për mungesën e furnizimit si hezitimi i tij fillestar për të rekomanduar maska. Përgjigja e tij e menjëhershme, e bazuar me sa duket në provat shkencore që ai kishte parë dhe shqyrtuar, ishte se maskat nuk funksionojnë kundër viruseve.

Pohimi i tij se maskat mund të ofrojnë një përfitim të vogël kundër pikave të shkaktuara nga kollitja dhe teshtitja është pikërisht i njëjti argument i përdorur nga CDC dhe të tjerët për të justifikuar maskimin, por deklarata e tij e mëparshme e mohon tërësisht këtë linjë të të menduarit.

Nëse maskat ndalojnë disa pika, por virusi është shumë i vogël për t’u bllokuar, eksperimentet laboratorike që pretendojnë të vërtetojnë efikasitetin e maskës janë funksionalisht të padobishme. Simulimet mekanike laboratorike duke përdorur manekinët që mbajnë maska ​​për të treguar se sa mirë ndalojnë pikat që matin plotësisht gjënë e gabuar.

Dr. Fauci e dinte para prillit 2020 se ndalimi i pikave, e vetmja gjë që maskat mund të arrijnë potencialisht, nuk do të ndihmojë për shkak të madhësisë së grimcave të virusit. Ai nuk tha asgjë për sigurimin e furnizimit për punonjësit e kujdesit shëndetësor, të cilët do të kishin nevojë për maska ​​​​për mbrojtje në detyrën e tyre si ofrues të vijës së parë që trajtojnë pacientët me COVID. Ai thjesht deklaroi se maskat janë joefektive.

Përfundimisht, komenti i tij përfundimtar përsëriti me forcë pikën e tij, “Unë nuk rekomandoj që të vishni një maskë”. Kjo ndjenjë përmbledh atë që Fauci dinte për maskimin, dhe kjo është pikërisht ajo që ai tha kur u mor në pyetje në 60 Minutes. Derisa CDC ndryshoi udhëzimet e tyre, mendimi i Fauci ishte plotësisht i qëndrueshëm. Pastaj, papritmas, dhe pa ndonjë ndryshim të rëndësishëm në bazën e provave, mendimi i tij u ndryshua në mënyrë dramatike.

Si mund të jemi kaq të sigurt që baza e provave nuk ka ndryshuar? Epo, sepse emailet e Fauci-t e mbulojnë edhe atë. Më 31 mars, vetëm pak ditë përpara rekomandimit të ri të CDC për maskimin universal, ai mori një email nga Andrea Lerner, një punonjës tjetër në NIAID dhe Institutin Kombëtar të Shëndetit.

Lerner konfirmoi atë që e dinte tashmë i gjithë komuniteti shkencor; nuk kishte asnjë provë që maskimi të reduktonte transmetimin e sëmundjeve të ngjashme me gripin:

“Përveç kësaj, gjeta rishikimin [sic] të bashkangjitur për maskat që adresat përdorin në cilësimet e komunitetit. Bashkëngjitur janë letra dhe figura 3, e cila përmbledh të dhënat nga 9 RCT shumë të ndryshme (që mbivendosen me atë që kisha dërguar më parë). Përfundimi [sic]: në përgjithësi nuk kishte dallime në normat e ILI/URI/ose gripit kur përdoreshin maskat…”

Fauci e dinte se maskat nuk funksiononin për të parandaluar sëmundje si COVID. Ai e dinte që provat mbi maskat nuk kishin ndryshuar, sepse një nga punonjësit e tij kryesorë konfirmoi se nuk kishte asnjë ndikim pozitiv nga maskimi bazuar në standardin e arit të kërkimit shkencor, provat e kontrolluara të rastësishme.

Më 31 mars, Fauci-t iu dërgua ai email, duke konfirmuar se deklaratat e tij në 8 Mars deri në 60 Minutes ishin shkencërisht të sakta, por më 3 prill, ai dhe CDC, pa asnjë bazë të re provash, rekomanduan maskimin universal. Ndikimi i atij vendimi, i bazuar në një supozim të pasaktë të përhapjes asimptomatike dhe një shpërfillje të qëllimshme të provave, ndryshoi rrënjësisht vendin.

Maskat u bënë një pikë e ndezur politike dhe kulturore, duke nxitur informacione të pasakta të pafundme nga media, studime të turpshme me cilësi të dobët nga institucione shkencore që përpiqeshin të provonin se ato funksiononin dhe efikasiteti i tyre i supozuar u përdor për të justifikuar vendosjen e fëmijëve deri në dy vjeç në maska ​​për një kohë të pacaktuar. .

/PatriotikMedia/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous post Fletët e Votimit me Postë Jokushtetuese u Gjetën nga Gjykata e Pensilvanisë, Shteti u Urdhërua të Zbatonte Ligjin Zgjedhor …
Next post Zgjedhjet Afatmesme në SHBA: Soros edhe pse Akuzohet për Manipulim të Zgjedhjeve Presidenciale nuk Heq dorë duke Financuar 125 milionë Dollarë për Majtistët Demokratë …
error: Ky publikimet jane te mbrojtura