“Raporti Sekret” i Ekspertit Haker me 25,000 fjalë Kërcënon të Zbulojë dobësitë Reale të Zgjedhjeve të Gjeorgjisë …

Polemika zgjedhore e Gjeorgjisë po çohet në nivele të reja me zbulimin se së shpejti mund të publikohet një “raport sekret” 25,000 fjalësh mbi dobësitë e sistemit të votimit.

Të metat e sigurisë në sistemin zgjedhor të Gjeorgjisë u zbuluan nga një profesor i specializuar në integritetin zgjedhor. Një gjykatës së shpejti mund t’i bëjë publike gjetjet.

“Dokumenti u pretendua për herë të parë në dokumentet e mbyllura të gjykatës në korrik nga Alex Halderman, një profesor i shkencave kompjuterike në Universitetin e Miçiganit,” raportoi Atlanta Journal Kushtetuta. “Si ekspert për paditësit në padinë e sigurisë zgjedhore, Halderman fitoi akses në pajisjet e votimit të Gjeorgjisë për 12 javë dhe prodhoi një raport sekret prej 25,000 fjalësh.”

“Halderman zbuloi se softueri me qëllim të keq mund të instalohej në ekranet me prekje të votimit, në mënyrë që votat të ndryshohen në kodet QR të printuara në fletë votimi, të cilat më pas skanohen për të regjistruar votat, sipas dokumenteve të gjykatës,” vazhdoi raporti. “Kodet QR nuk lexohen nga syri i njeriut dhe votuesit nuk kanë asnjë mënyrë për të ditur nëse ato përputhen me tekstin e printuar të zgjedhjes së tyre.”

“Cenueshmëria mund të shfrytëzohet nga dikush me akses fizik në një ekran me prekje votimi, si p.sh. një votues në një vendvotim, ose nga një sulmues që përdori kompjuterët e sistemit të menaxhimit të zgjedhjeve,” shtoi raporti, duke cituar Halderman. “Një haker në një vend votimi mund të synojë vetëm një ekran me prekje në të njëjtën kohë, duke kufizuar numrin e votave që mund të ndryshohen, por një sulm ndaj sistemeve të menaxhimit të zgjedhjeve mund të ketë një ndikim më të gjerë.”

“Është e rëndësishme të pranohet mundësia që aktorët e këqij kanë zbuluar tashmë të njëjtat probleme që unë detajoj në raportin tim dhe po përgatiten t’i shfrytëzojnë ato në zgjedhjet e ardhshme,” shkroi Halderman në një deklaratë të shtatorit. Halderman shtoi se ai nuk gjeti prova konkrete që makinat e votimit Dominion ndryshuan votat në zgjedhjet e 2020.

Raffensperger pohoi se profesori Halderman nuk është gjë tjetër veçse një kritik partizan i sistemeve të votimit të Gjeorgjisë. Sekretari i Shtetit përsëriti refrenin e tij se votimi në Gjeorgji “është më i sigurt se kurrë për shkak të auditimeve, kërkesave të identifikimit të votuesve dhe ndalimit të mbledhjes dhe kthimit të fletëvotimeve të shumta që mungojnë”.

“Të pretendosh se mund të hysh në një sistem pasi të kesh akses të lirë është si të pretendosh se mund të hysh në një shtëpi pasi të jepen çelësat dhe kodet e alarmit,” argumentoi Raffensperger.

Një gjyqtar tani po mendon nëse do të publikojë apo jo një version të redaktuar të “raportit sekret” prej 25,000 fjalësh për publikun, si pjesë e një padie për integritetin zgjedhor.

“Ai duhet të mbledhë menjëherë të gjithë informacionin përkatës në lidhje me këtë raport, të kontrollojë plotësisht gjetjet e tij dhe të sigurojë gjeorgjianët se po bën gjithçka që është e mundur për të siguruar që sistemi, procedurat dhe pajisjet janë plotësisht të sigurta”, tha të mërkurën Katie Byrd, një zëdhënëse e Kemp.

Të enjten, Sekretari i Shtetit Raffensperger i bëri thirrje Halderman që të kërkojë që gjyqtari të publikojë gjetjet e tij mbi sistemin zgjedhor të Gjeorgjisë dhe dëshminë e tij para zgjedhjeve të vitit 2020.

“Haldermanit iu dha akses i plotë në sistemin zgjedhor të Gjeorgjisë nga gjyqtari, ekuivalent me posedimin e çelësave dhe kodeve të alarmit të një shtëpie, më pas duke pretenduar se kishte gjetur një mënyrë për të hyrë brenda”, tha Raffensperger. “Publiku meriton të dijë kontekstin e pretendimeve të J. Alex Halderman dhe dëshminë e tij në lidhje me zgjedhjet e vitit 2020. Ne po i marrim këto pretendime në gjykatë dhe do të fitojmë. Pavarësisht artikujve të bujshëm të medias dhe raporteve mashtruese nga aktivistë me pagesë, sistemi zgjedhor i Gjeorgjisë është i sigurt dhe i sigurt.”

“Raporti sekret” i referuar sot nga Atlanta Journal-Constitution nuk është një studim objektiv, akademik nga një aktor jo i njëanshëm,” shtoi zyra e tij. “Janë pohime nga një individ që paguhet për të përqafuar opinione që mbështesin eliminimin e sistemeve të votimit elektronik për të ndihmuar një padi të ngritur nga aktivistë liberalë, duke përfshirë një të financuar nga Fair Fight Action e Stacey Abrams”.

Profesor Halderman argumenton se një sistem votimi i bazuar në letër me fletë votimi të mbushura me dorë, në vend të fletëvotimeve të printuara nga kompjuterët, do të ishte më i sigurt. Dëshmia e tij në fakt u kërkua nga aktorë radikalë partizanë, duke përfshirë ata të lidhur me kandidaten e dështuar për guvernator Stacey Abrams dhe grupin e saj Fair Fight Action.

Në rast se keni humbur numërimin, ka të paktën tetë padi që argumentojnë se pjesë të ligjit të ri të Gjeorgjisë janë “diskriminuese dhe antikushtetuese”, sipas PBS:

Projekti 35-faqesh i New Georgia kundër Raffensperger u dorëzua menjëherë pasi guvernatori Brian Kemp nënshkroi projektligjin të enjten (i ndryshuar më vonë në 66 faqe), i ndjekur menjëherë pas kësaj nga NAACP 56 faqesh Georgia kundër Raffensperger dhe Kisha AME me 91 faqe kundër Kemp. Të enjten, më 1 prill, u paraqit gjithashtu edhe aziatiko-amerikanët që avancojnë drejtësinë – Atlanta kundër Kemp. Më 7 prill u depozitua VoteAmerica kundër Raffensperger dhe më 27 Prill u pa në dosjen e dosjes Concerned Black Clergy kundër Raffensperger. Për të mos u zgjatur, Koalicioni për Qeverisje të Mirë kundër Raffensperger u fut më 17 maj me 157 faqe ankesash. Së fundmi, Departamenti i Drejtësisë i SHBA-së paraqiti një ankesë prej 46 faqesh duke sfiduar pjesë të SB 202.

“Të gjitha rastet i janë caktuar gjyqtarit të emëruar nga Trump, J.P. Boulee, dhe pothuajse të gjitha argumentojnë se shumë nga ndryshimet gjithëpërfshirëse të bëra në administratën zgjedhore të Gjeorgjisë ndikojnë negativisht në mënyrë disproporcionale ndaj votuesve jo të bardhë,” vuri në dukje NPR.

Aktualisht ka një proces gjyqësor në Gjeorgji për të detyruar shtetin të heqë sistemin e tij të votimit prej 138 milionë dollarësh për të shkuar në një sistem zgjedhor që përdor fletë votimi në letër të mbushura me dorë, që është potencialisht një pozicion dypartiak. Raffensperger ka argumentuar vazhdimisht se zgjedhjet e Gjeorgjisë janë të sakta, të sigurta dhe të paqortueshme. Mbrojtësit e integritetit të zgjedhjeve i kërkuan Sekretarit të Shtetit të Gjeorgjisë, Brad Raffensperger, i cili kandidon sërish për postin në vitin 2022, që ta merrte seriozisht këtë çështje.

“Është vërtet shqetësuese që sekretari i shtetit të Gjeorgjisë dhe Dominion po e fusin kokën në rërë,” tha Susan Greenhalgh, një konsulente për sigurinë zgjedhore për paditësit që padisin Gjeorgjinë për sistemin e saj zgjedhor. “Arsyeja e shëndoshë do të thoshte se do të dëshironit të jeni në gjendje të vlerësoni pretendimet dhe më pas të ndërmerrni veprimet e duhura, dhe ata nuk po bëjnë asgjë nga këto.”

Publikimi i “raportit sekret” të zgjedhjeve të Gjeorgjisë 2020 kërcënon të ndryshojë gjithçka.

/PatriotikMedia/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous post Djali i Nancy Pelosit po Hetohet nga FBI për Rryshfet nga 5 Kompani …
Next post Fletët e Votimit me Postë Jokushtetuese u Gjetën nga Gjykata e Pensilvanisë, Shteti u Urdhërua të Zbatonte Ligjin Zgjedhor …
error: Ky publikimet jane te mbrojtura