VIDEO/Kamionistët Kanadezë Përsëri në Otava Kundër Rivendosjes së Madhe …

Një kolonë prej rreth 50,000 kamionistësh dhe mbështetësit e tyre u grumbulluan përsëri në Otava këtë fundjavë për të protestuar kundër mandatit të kryeministrit Justin Trudeau.

Mandati i Trudeau urdhëron kamionistët kanadezë të marrin vaksinën ose të përballen me një karantinë 14-ditore sa herë që kalojnë kufirin e SHBA.

Kolona e Lirisë dhe qindra mijëra mbështetës kanë rrethuar Kodrën e Parlamentit të shtunën, pavarësisht temperaturave të ulta për të kërkuar që Trudeau të heqë të gjitha kufizimet drakoniane të COVID.

Ndiqni transmetimet e drejtpërdrejta që dokumentojnë kolonën kanadeze të Lirisë.

Protesta historike u organizua nga Canada Unity, dhe grupi antimandat i SHBA-së, Freedom Fighter Nation, është bashkuar me protestuesit.

Dhjetëra automjete bllokuan rrugët përpara ndërtesave të Parlamentit të Kanadasë, ku protestuesit vazhdonin të grumbulloheshin në qytet.

Kamionistët e kishin kaluar javën e fundit duke grumbulluar mbështetës dhe duke kaluar në Kanada për në Otavato, duke shprehur ankesat e tyre kundër Trudeau dhe mandatit të tij tiranik të vaksinës.

Trudeau thuhet se është zhvendosur nga Rideau Cottage në një vend të pazbuluar për “arsye sigurie”, rastësisht ashtu siç njoftoi se kishte kontraktuar COVID.

“Kryeministri po vazhdon të izolohet në Rajonin e Kryeqytetit Kombëtar dhe të punojë në distancë. Ne kemi konsultuar Shëndetin Publik të Otavës për protokollet e duhura. Si gjithmonë, ne nuk komentojmë për çështjet e sigurisë”, tha zyra e Trudeau.

Trudeau i quajti kamionistët që protestojnë në Otava një “pakicë të skajshme” me “pikëpamje të papranueshme” në fillim të kësaj jave, pavarësisht mbështetjes nga figura të famshme si Elon Musk dhe Joe Rogan.

Kamionistët kanë deklaruar se ata nuk do të largohen nga Otava derisa të hiqen të gjitha kufizimet e COVID, dhe duke pasur parasysh kundërshtimin e vijës së ashpër të Trudeau kundër tyre, kjo mund të zgjasë javë ose më shumë.

Një person i maskuar majtist solli një tabelë që akuzonte marshimin e kamionistëve si “nacionalist të bardhë”, por një vendas e shkatërroi menjëherë atë narrativë të dobët në video.

“Kjo nuk ka të bëjë me të bardhën. Kjo nuk ka të bëjë me kamionistët. Kjo ka të bëjë me lirinë për të gjithë kanadezët, “tha ai. Ju mund të jeni kafe, blu, e zezë, çfarëdo ngjyre që dëshironi të jeni. Këtu bëhet fjalë për lirinë. Trudeau nuk ka të drejtë të na vendosë në këtë gjendje mandatesh”.

Protestat kundër tiranisë kundër COVID u përhap në të gjithë Kanadanë gjatë javës së kaluar, nga Vankuveri në Toronto që tregojnë një numër masiv njerëzish që marshojnë në solidaritet me kolonën e kamionistëve.

/PatriotikMedia/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous post VIDEO/Ndërsa Perëndimi Miraton shthurjen Morale, Rusia vepron Kundër Pedofilëve …
Next post Oligarkia, Kali i Trojës së Kapitalistëve …
error: Ky publikimet jane te mbrojtura