Reuters hedh në erë Mediat me një Raport të ri mbi Ivermectin …

Reuters bëri bujë të hënën me raportin e saj se një kompani japoneze tani pretendon se ivermectin ka ‘veti anti-virale’ kundër Covid. Kompania e lajmeve tërhoqi titullin e saj që thoshte se ishte “efektive” kundër Covid.

Kompania japoneze tregtare dhe farmaceutike Kowa Co Ltd (7807.T) tha të hënën se ilaçi kundër parazitëve ivermectin tregoi një “efekt antiviral” kundër Omicron dhe varianteve të tjera të koronavirusit në një hulumtim të përbashkët jo-klinik.

Kompania, e cila ka punuar me Universitetin Kitasato të Tokios për testimin e ilaçit si një trajtim potencial për COVID-19, nuk dha detaje të mëtejshme. Historia origjinale e Reuters deklaroi gabim se ivermectin ishte “efektive” kundër Omicron në provat klinike të Fazës III, të cilat kryhen te njerëzit.

Provat klinike janë në vazhdim, por promovimi i ivermectin si një trajtim për COVID-19 ka krijuar polemika.

Studimi japonez është një studim i dyfishtë i verbër dhe kështu do të ishte superior ndaj shumicës së kërkimeve mbi trajtimet Covid-19. Pfizer, për shembull, zhverboi grupin e saj placebo gjatë provave klinike të “vaksinave” dhe FDA ende i dha autorizimin e përdorimit të urgjencës. (Më shumë të meta me provat klinike të Pfizer mund të lexohen këtu.)

Pavarësisht pretendimit të Reuters se ivermectin është thjesht një “ilaç kundër parazitëve”, një kërkim në faqen e internetit të Institutit Kombëtar të Shëndetit tregon kërkime shkencore që demonstrojnë efektet e gjera të ilaçit që shkojnë të paktën një dekadë.

“Zbuluar në fund të viteve 1970, ilaçi pionier ivermectin, një derivat dihidro i avermektinës – me origjinë vetëm nga një mikroorganizëm i vetëm i izoluar në Institucionin Kitasato, Tokio, Japoni nga toka japoneze – ka pasur një ndikim jashtëzakonisht të dobishëm dhe në përmirësimin e jetës. e miliarda njerëzve në mbarë botën”, deklaroi Proceedings of Japan Academy në shkurt 2011, duke shtuar, “Ai është përdorur gjithashtu për të kapërcyer me sukses disa sëmundje të tjera njerëzore dhe përdorime të reja për të po gjenden vazhdimisht. Ky punim shqyrton në thellësi ngjarjet që lidhen me kalimin e ivermectin nga të qenit një sukses i madh në Shëndetin e Kafshëve në përdorimin e saj të gjerë te njerëzit, një zhvillim që ka bërë që shumë ta përshkruajnë atë si një ilaç ‘çuditshëm’.

“Ka pak ilaçe që mund të pretendojnë seriozisht titullin “Droga e mrekullueshme”, penicilina dhe aspirina janë dy që ndoshta kanë pasur ndikimin më të madh të dobishëm në shëndetin dhe mirëqenien e njerëzimit,” vazhdoi akademia. “Por ivermectin mund të konsiderohet gjithashtu përkrah atyre pretenduesve të denjë, bazuar në shkathtësinë e saj, sigurinë dhe ndikimin e dobishëm që ka pasur dhe vazhdon të ketë në mbarë botën – veçanërisht në qindra milionë nga njerëzit më të varfër të botës.

Në faqen e internetit të NIH ka artikuj të botuar në revista mbi vetitë “antivirale” të ivermectin.

“Ivermectin propozon shumë efekte potenciale për të trajtuar një sërë sëmundjesh, me vetitë e saj antimikrobiale, antivirale dhe antikancerogjene si një ilaç i mrekullueshëm,” thotë The Journal of Antibiotics. “Është shumë efektiv kundër shumë mikroorganizmave duke përfshirë disa viruse. Në këtë përmbledhje sistematike gjithëpërfshirëse, efektet antivirale të ivermectin janë përmbledhur duke përfshirë studimet in vitro dhe in vivo gjatë 50 viteve të fundit.

“Disa studime raportuan efekte antivirale të ivermectinës në viruset e ARN-së si Zika, dengoja, ethet e verdha, Nili Perëndimor, Hendra, Newcastle, encefaliti i kuajve venezuelas, chikungunya, pylli Semliki, Sindbis, gripi i shpendëve A, sindroma riprodhuese e derrit dhe imuniteti i frymëmarrjes, virusi i tipit 1 dhe sindroma e rëndë akute e frymëmarrjes, koronavirusi 2,” shton revista. “Për më tepër, ka disa studime që tregojnë efektet antivirale të ivermectinës kundër viruseve të ADN-së si herpesi i kuajve të tipit 1, poliomavirusi BK, pseudorabies, circovirusi i derrit 2 dhe herpesvirusi i gjedhit 1.”

“Ivermectin luan një rol në disa mekanizma biologjikë, prandaj mund të shërbejë si një kandidat i mundshëm në trajtimin e një game të gjerë virusesh duke përfshirë COVID-19 si dhe lloje të tjera të viruseve ARN me një varg me sens pozitiv”, shtator 2020. u shtua artikulli i revistës. “Studimet in vivo të modeleve të kafshëve zbuluan një gamë të gjerë efektesh antivirale të ivermectin, megjithatë, provat klinike janë të nevojshme për të vlerësuar efikasitetin e mundshëm të ivermectin në mjedisin klinik.”

Avokati Aaron Siri, i cili po padit FDA-në për të nxjerrë të dhënat e provave klinike të Pfizer në lidhje me Autorizimin e Përdorimit Emergjent të MARN-së, vuri në dukje raportin e Reuters.

“A ka pasur sulmi dhe censura nga qeveria në lidhje me këtë produkt një efekt ftohës dhe ka vonuar kryerjen e studimeve të tilla?” Siri pyeti për studimin.

Kjo nuk është hera e parë që Reuters ka shpërthyer flluskën e mediave kryesore me raporte mbi Covid-19. Në tetor, ajo pranoi se imuniteti natyror është superior ndaj imunitetit të vaksinuar duke raportuar “përgjigje imune dytësore më të fortë pas infeksionit sesa vaksinimi”.

/PatriotikMedia/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous post VIDEO/Anti-Konspiracionisti Alfred Cako shokon Shikuesit me Deklaratat e tij në Televizion …
Next post VIDEO/Tani dihet se Kush fshihet pas Njoftimit të Dështuar të “Pensionimit” të Gjyqtarit të Gjykatës së Lartë Breyer …
error: Ky publikimet jane te mbrojtura