Zgjedhjet Afatmesme në SHBA: Soros edhe pse Akuzohet për Manipulim të Zgjedhjeve Presidenciale nuk Heq dorë duke Financuar 125 milionë Dollarë për Majtistët Demokratë …

Miliarderi George Soros i akuzuar nga Republikanët si autori kryesor i manipulimit të zgjedhjeve Presidenciale në SHBA ka filluar fushatën e tij të financimit ku po krijon një super Komitet Aksioni Politik (PAC) me 125 milionë dollarë, një investim ky i madh që do të ndihmojë grupet dhe kandidatët Demokratë për ciklet zgjedhore më 2022 e më tej.

Grupi Democracy PAC ka shërbyer si mjeti i shpenzimeve të fushatës së Sorosit që nga viti 2019, duke kanalizuar më shumë se 80 milionë dollarë për grupet dhe kandidatët e tjerë Demokratë gjatë ciklit zgjedhor 2020.

Investimi i ri nëntëshifror nga Soros synon të mbështesë kauzat e kandidatët pro-demokratikë “pavarësisht nga partia politike”, të cilët janë investuar në “forcimin e infrastrukturës së demokracisë amerikane: të drejtat e votës dhe pjesëmarrjen qytetare, të drejtat dhe liritë civile, dhe sundimi i ligjit”, tha Soros në një deklaratë për POLITICO.

Soros shtoi se donacioni për super PAC është një “investim afatgjatë”, me synimin për të mbështetur punën politike përtej këtij viti.

Alexander Soros, djali i George Soros, do të shërbejë si president i PAC. Në deklaratën e tij, Alexander Soros përmendi tha se revolta në Capitol më 6 janar 2021 dhe “përpjekjet e vazhdueshme për të diskredituar dhe minuar procesin tonë zgjedhor, zbulojnë përmasat e kërcënimit për demokracinë tonë”, duke shtuar se ky “është një kërcënim brezash që nuk mund të trajtohet vetëm në një apo dy cikle zgjedhore”.

Donacioni me siguri do ta vendosë Sorosin midis dhuruesve më të mëdhenj politikë të zgjedhjeve afatmesme.

Vetëm një pjesë e vogël e donatorëve të mëdhenj kanë kontribuar me nëntë shifra për grupet federale dhe kandidatët në vitet e fundit, sipas Qendrës për Politikë të Përgjegjshme, një grup jopartiak që ndjek dhënien politike.

Përpara zgjedhjeve afatmesme të vitit 2022, Democracy PAC ka dhënë tashmë çeqe të majmë për dy super PAC madhorë Demokratë të lidhur me udhëheqjen kongresionale të partisë: 2.5 milion dollarë për PAC-un e shumicës në Senat dhe 1 milion dollarë për PAC-un e shumicës në Dhomën e Ulët.

1 milion dollarë të tjerë shkuan për Shoqatën Demokratike të Sekretarëve të Shtetit, grupi i dedikuar për zgjedhjen e Demokratëve në zyrat e administratës në gjithë vendin.

Këto poste të çuditshme, dikur pak të njohura, luajnë një rol kyç në administrimin e zgjedhjeve, të cilat janë vënë nën rrethim që kur ish-presidenti Donald Trump dhe ndjekësit e tij u përpoqën të përmbysnin rezultatet e zgjedhjeve të vitit 2020.

Trump që atëherë ka miratuar kandidatët për sekretar të shtetit në disa shtete fushëbetejë ku ai humbi në vitin 2020 dhe DASS ka rritur mbledhjen e fondeve si përgjigje. Kontributi i Sorosit ndihmoi në nxitjen e një viti rekord për grupin demokrat, i cili mblodhi 4.5 milionë dollarë në 2021 për t’u përgatitur për zgjedhjet e këtij viti.

Shpenzimet e Democracy PAC do të publikohen të hënën, pas regjistrimit në Komisionin Federal të Zgjedhjeve.

/PatriotikMedia/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous post Kur Anthony Fauci tha të Vërtetën rreth Maskimit …
Next post Akademiku: Ç’ishte kjo Shtëpia e Lirisë?! Hajde merre vesh!
error: Ky publikimet jane te mbrojtura