Emërtimi Skllavëri lindi dhe Servilët (Shërbëtorët) …

Nga Neritan Liçaj –

Në kohën e Romës së lashtë nuk ka ekzistuar emërtimi skllav! Doli shumë më vonë,në periudhën e vonë të perandorive.
Në Romën regnvm dhe Resoublica përdorej emërtimi servil.Dmth,shërbëtor!

Prandaj dhe 8 vitet e kryengritjes me Spartakun në krye,që ishte shqiptar,u quajtën Luftërat Servile…si luftërat punime,ilirike etj.

Për njohuri shpata Tirane quhej sika=thika..për info.

Pra servilët janë skllevërit,vetëm se fjala skllav ka dhe revoltën brenda,pra një kuptim dhe force e mbase dhe dëshire për liri,kurse ajo servil,është më e neveritshme në kuptimin që ka sot.

Njeri pa asgjë dinjitoze,por që pret që padroni ti hedhi ndonjë gjë.Qoftë edhe vetëm sytë! Kemi shumë në Shqipëri.Nga ata që i servilosen pushtetit të kalbur,ose ortakëve të pushtetit me gaz,që rrinë dhe vetë si servil te ambasada për një foto.

Por kujdes,sepse Neronin e vrau servili i vet!

Këta servil i kemi në politikë,arsim,art,mjeksi,akademizëm dhe kudo. Dhe dakort deri këtu.Atë padinjitet kanë zgjedhur si mënyrë jetese,(e drejta e tyre),por kur të bëjnë si viktima ose si dinjitoz,madje shpesh herë dhe vetëironik,apo rebel,kjo është ç’është.

/PatriotikMedia/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous post Parashikimi i Johns Hopkins: Bllokimet nuk Arritën të Shpëtonin Asnjë Jetë,por Vetëm Shkaktoi Dëme të Mëdha …
Next post Sondazh: 70% e Amerikanëve Thonë se është Koha për të “Pranuar Covid-in dhe të Vazhdojmë Jetën tonë”
error: Ky publikimet jane te mbrojtura