Parashikimi i Johns Hopkins: Bllokimet nuk Arritën të Shpëtonin Asnjë Jetë,por Vetëm Shkaktoi Dëme të Mëdha …

Bllokimet në fakt kanë dështuar të shpëtojnë asnjë jetë duke shkaktuar dëme të mëdha, zbulon një rishikim i Johns Hopkins. Raporti është më i riu në një linjë të gjatë dënimesh për bllokimin.

Masat e izolimit COVID-19 nuk arritën të shpëtonin jetë, sipas hulumtimit më të plotë të publikuar ndonjëherë nga një prej instituteve mjekësore më të respektuara në botë.

Punimi Një përmbledhje e literaturës dhe meta-analiza e efekteve të bllokimeve në vdekshmërinë nga Covid-19, bashkëautor nga Jonas Herby i Qendrës për Studime Politike në Danimarkë, Lars Jonung i Universitetit Lund në Suedi dhe Steve Hanke i Johns Hopkins, u botua së fundi në Universitetin Johns Hopkins Studies in Applied Economics. Është një meta-analizë e 24 studimeve (të zgjedhura nga një grup prej mbi 18,000) që shqyrtonin se sa të dobishme ishin kufizimet e lëvizshmërisë dhe aktivitetit në uljen e vdekshmërisë nga COVID.

“Ndërsa kjo meta-analizë arrin në përfundimin se bllokimet kanë pasur pak ose aspak efekte në shëndetin publik, ato kanë imponuar kosto të mëdha ekonomike dhe sociale aty ku janë miratuar,” përfundojnë autorët. “Si pasojë, politikat e bllokimit janë të pabazuara dhe duhet të refuzohen si instrument i politikave pandemike.”

Sipas Joakim Book, i cili rishikoi meta-analizën për Institutin Brownstone, autorët shmangën si rëniet e hulumtimeve të mëparshme pro bllokimit, si “detyrimi i të dhënave për të përshtatur një model të caktuar” për një rezultat të paracaktuar, dhe rreziqet të përmbledhjeve të mëparshme kundër bllokimit, të tilla si “grumbullimi i provave konfirmuese për një hipotezë të caktuar në vend që të hetohet në mënyrë gjithëpërfshirëse se si mat gamën e plotë të studimeve”.

“Rasti më i mirë që mund të bëjmë për bllokimet është se ndikimi i vogël që ata mund të kenë pasur në shmangien e përkohshme të vdekjeve, nuk ia vlen sherri, dhimbje, trazira shoqërore, mjerim dhe vuajtje njerëzore që i shoqëruan ato,” përfundon Book. “A do ta pranojë ndonjëherë dikush përgjegjës atë gabim politik?”

Raporti është më i riu në një linjë të gjatë dënimesh për masat e bllokimit. Në prill 2021, profesori i ekonomisë në Universitetin Simon Fraser, Douglas Allen, autori i një studimi që zbuloi se megjithëse bllokimet shpëtuan 22,333 vjet jetë të humbur, ato shkaktuan gjithashtu 6.3 milionë vjet jetë të humbur, duke e bërë dëmin afatgjatë neto të politikës 282 herë më keq se avantazhet e tij. , për shkak të numrit kumulativ të kujdesit të anuluar ose të shtyrë për çështje të tjera mjekësore, si dhe shqetësimit mendor të humbjes së një personi të dashur.

Në tetor, Marine Baudin, Jérémie Mercier dhe Denis Rancourt botuan një studim që vlerësoi pjesën më të madhe të numrit të viktimave nga COVID në Shtetet e Bashkuara për “stresin e vazhdueshëm psikologjik kronik të shkaktuar nga transformimet shoqërore dhe ekonomike afatgjatë të imponuara nga qeveria gjatë COVID- epoka [e cila] konvertoi faktorët e rrezikut ekzistues shoqëror (varfëria), shëndeti publik (obeziteti) dhe klima e nxehtë në agjentë vdekjeprurës.

Sipas studimit, shumë “vdekje të caktuara nga COVID-19 mund të jenë vdekje të gabuara nga pneumonia bakteriale”, dhe gjithashtu se “fushata masive e vaksinimit … nuk kishte asnjë efekt zbutës të zbulueshëm dhe mund të ketë kontribuar në bërjen e popullatës së re më të cenueshme”, ndoshta. duke frymëzuar sjellje jashtëzakonisht të rrezikshme përmes perceptimeve të mbivlerësuara të efikasitetit të vaksinës.

Kohët e fundit, anëtarët kryesorë në burokracinë federale të shëndetësisë, të cilët më parë kishin mbrojtur përgjigjet “shkatërruese” ndaj kundërshtarëve të bllokimit, ishin tërhequr gjithashtu me recetat e tyre më shtrënguese, duke iu referuar variantit omicron, aksesit të vaksinave dhe ndonjëherë edhe pragmatizmit politik për të justifikuar ndryshimin e tyre. të pranimit të ndonjë gabimi në qëndrimet e tyre të mëparshme.

/PatriotikMedia – GreatGameIndia/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous post Brenda “Out of Shadows”: The Bonkers Hollywood-Pedophilia “Dokumentari” QAnon Loves …
Next post Emërtimi Skllavëri lindi dhe Servilët (Shërbëtorët) …
error: Ky publikimet jane te mbrojtura