Green Pass i Shtypur nga Këshilli i Evropës – Askush nuk Duhet të Vaksinohet Nëse nuk Dëshiron …

“Rruga që të çon te vaksina është gjithmonë e përpjetë”. Të armatosemi dhe të shkojmë? Rasti tragjik është Rasti i Pneumonisë …

Shumë shtetet ju kërkohet që të “informojnë qytetarët e tyre se askush nuk duhet të vaksinohet nëse ai nuk dëshiron dhe kjo të sigurojë që askush nuk do të diskriminohet nëse nuk vaksinohet”.

Ne duam të shohim fytyrën e Shpresës (Draghi do të ketë pilates atë ditë) në njoftimin e italianëve se strategët e mëdhenj në qeveri kanë vendosur që të shkatërrojnë jetën e miliona qytetarëve, në mënyrë të mpirë, për një “tepricë zelli”. Le ta quajmë kështu …

Këshilli i Evropës është (një organizatë me bazë në Strasburg, e ndryshme nga BE-ja, e themeluar në vitin 1949 nga Konventa Evropiane për të Drejtat e Njeriut me 47 vende nënshkruese, duke përfshirë këtu dhe Italinë) i jep një shtysë të mirë detyrimit për të vaksinuar dhe masave për kalimin në të gjelbër. e prezantuar zyrtarisht ose në mënyrë të fshehtë nga shumica e vendeve evropiane, përfshirë këtu dhe Italinë. Siç thotë dhe Stefano Valentino në Il Fatto Quotidiano, “një raport i miratuar në fund të janarit me një shumicë të madhe votash e hodhi poshtë përdorimin e certifikatave për të ndëshkuar të pavaksinuarit. Shtetet dutet të nxiten që të “informojnë qytetarët se askush nuk duhet të vaksinohet nëse nuk e duan dhe të sigurojnë që askush nuk do të diskriminohet nëse nuk vaksinohet”.

Sgarbi: “Për ty po pres vetëm trekëmbëshin”. Përshëndetje nga kritiku i Qeverisë …

Teksti, i titulluar “Vaksinat Covid-19: çështje etike, ligjore dhe praktike”, argumenton se koncepti i pasaportës së vaksinës (Green pass) është “në kundërshtim me shkencën”, në mungesë të të dhënave për efektivitetin e vaksinave në reduktimin e ngjitjes. dhe në kohëzgjatjen e imunitetit të fituar. Ky tekst, shpjegon Il Fatto, “në fakt diskrediton dekretet ekzekutive të miratuar nga Mario Draghit gjë që penalizonë të pavaksinuarit me ndalime që synojnë ‘parandalimin e SarsCov2’, pra neutralizimin e infeksioneve dhe ngjitjeve. Vaksinat e miratuara nga EMA kanë rezultuar të efektshme në parandalimin e formave të rënda të Covid-it me (shtrime në spitale dhe vdekje). Nga ana tjetër, ato nuk parandalojnë që virusi të infektojë trupin dhe të transmetohet tek palët e treta. Kjo është ajo që del nga provat klinike, fletëpalosjet dhe studimet e kryera mbi variantet Delta dhe Omicron”. Dhe kështu mos merrni vaksina.

Sipas dosjes së dorëzuar së fundmi në Senat nga juristja Renate Holzeisen, “do të skadonte edhe njohja reciproke e certifikatave të vaksinimit ndërmjet vendeve të BE-së, e cila sipas legjislacionit të BE-së është subjekt i provave shkencore për ndërprerjen e zinxhirëve të transmetimit. Një javë më parë ishte Komiteti Ndërkombëtar për Etikën e Biomjekësisë (Cieb) që synoi Italinë. Rrjeti shkencor ndërkombëtar i krijuar nga mësues dhe ekspertë për të promovuar një debat kritik mbi menaxhimin politik të krizës së Covid-it i ka bërë thirrje për heqjen e vaksinimit të detyrueshëm për personat mbi të 50-at si dhe mos pajisjen me “Green pass”.

Sondazh: A jeni të kënaqur me politikën aktuale?

Ai u bëri thirrje vendeve të tjera dhe organizatave ndërkombëtare që të bëjnë presion mbi qeverinë italiane për t’i dhënë fund “testimit masiv të një ilaçi eksperimental të quajtur gabimisht një vaksinë”.

Dhe tani ka disa shoqata qytetare që muajt e fundit kanë paraqitur ankesa në Gjykatën Penale Ndërkombëtare të Hagës për krime kundër njerëzimit. Të tilla do të ishin “imponimet e trajtimeve me substanca eksperimentale me shantazh (privimi i të drejtave themelore si ajo e punës, shërbimeve publike dhe lëvizjes së lirë)”, deklaron Holzeisen duke iu referuar nenit 7 të Statutit të Gjykatës.

Vendimi i Këshillit të Evropës nuk e detyron në vetvete Italinë në mënyrë të menjëhershme, por mund të jetë bazë për një sërë ankesash ligjore në këtë pikë jashtëzakonisht të bazuara.

Shoqata e parë që do të mblidhte brenda vendit ata që janë shkarkuar ose pezulluar për shkak të mungesës së vaksinimit, do të kishte baza të forta ligjore për t’iu referuar fillimisht Gjykatave Italiane të Drejtësisë, më pas, në rast humbjeje në Gjykatën Evropiane të Drejtësisë, të cilën sigurisht që nuk mund ta anashkalonte këtë vendim dhe as indikacionet e tjera të komisionit parlamentar për përdorimin jodiskriminues të greenpass.

Është e qartë se, në rast të një disfate të qeverisë, të cilën ne e konsiderojmë të mundshme edhe nëse i nënshtrohen opinioneve më të larta ligjore, përgjegjësia për rimbursimet duhet të bjerë mbi të gjithë aktorët që kanë marrë pjesë në përcaktimin e këtyre rregulloreve, edhe nëse e dinë. ose dyshojnë se ato ishin të dëmshme për të drejtat personale. Jemi të sigurt se Gjykata e Audituesve do të mbajë një vëzhgim të mirë.

/PatriotikMedia – Il Fatto Quotidiano/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous post VIDEO/Pas disa Vitesh Censurimi të Patriotëve të Krishterë dhe Konservatorëve, Shumica Njerëzit po Largohen nga Facebook?
Next post VIDEO/Otava është e Rrethuar nga Kryengritësit nga Mbarë Kombi Kundër Autoriteteve …
error: Ky publikimet jane te mbrojtura