Qeveria e Rilindjes ju heq Privilegjin Qytetarëve Amerikanë ku nuk Mund të Qëndrojnë më Shumë se 1 vit pa Leje Qëndrimi në Vendin tonë …

Qeveria e Rilindjes ka nxjerrë një vendim absurdë ku ka vendosur që të mos i lejojë më shtetasit amerikanë të qëndrojnë në vendin tonë për një periudhë 1 vjeçare pa pasur një leje qëndrimi.

Sipas vendimit të fundit të Rilindjes, shtetasit amerikanë mund të qëndrojnë në Shqipëri për një periudhë 90 ditore çdo 6 muaj pa patur nevojë për një leje qëndrimi, ndërsa do të duhet të kërkojnë vizë nëse duan të zgjasin qëndrimin e tyre në vendin tonë.

Amerikanët ishin të vetmit të huaj që mund të qëndronin në vendin tonë për 1 vit pa leje qëndrimi, por tashmë Shqipëria ua ka hequr edhe këtë privilegj. Ende nuk dihet përse është marrë ky vendim.

Ky ka qenë vendimi i mëparshëm:

“Nënshtetasit e SHBA mund të qëndrojnë në Republikën e Shqipërisë deri në një vit pa leje qëndrimi. Kur të aplikoni për hyrje në Shqipëri, oficeri i emigracionit dhe kufirit në portin hyrës (psh: Rinas) duhet të vendosë një vulë në pasaportë që shërben si provë hyrje në Shqipëri.

Vendimi i fundit:

Nënshtetasit e SHBA mund të qëndrojnë në Republikën e Shqipërisë deri në 90 ditë në një periudhë 6 mujore pa leje qëndrimi. Kur hyni në vend, një oficer i kufirit dhe migracionit vulos pasaportën tuaj me datën e hyrjes.

/stopfake/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous post Italia:Pa green pras duke filluar nga nesër 7 shkurt 2022 , vendimi është zyrtar. Nuk ka Vax në zonën e kuqe!
Next post Fushata No Vax në Romë – Përplasje midis Prefekturës dhe organizatorëve
error: Ky publikimet jane te mbrojtura