Suedia heq Pothuajse të Gjitha Kufizimet: Covid nuk është më Rrezik për Shoqërinë …

“Ne mund të hapim shoqërinë”: thotë Suedia ndërsa heq pothuajse të gjitha kufizimet e Covid-19. Qeveria do ta përpunojë këtë kërkesë në mënyrë të shpejtë dhe do të paraqesë gjithashtu një propozim ligji për të riklasifikuar që Covid nuk është më një rrezik për shoqërinë.

Administrata suedeze konfirmoi strategjitë për të hequr shumicën e kufizimeve kundër Covid-19 më 9 shkurt në një konferencë shtypi të enjten në mëngjes, sipas Local.se.

Më 9 shkurt, kryeministrja Magdalena Andersson, ministrja e shëndetësisë Lena Hallengren dhe Karin Tegmark Wisell, Drejtore e Përgjithshme e Agjencisë së Shëndetit Publik, deklaruan se praktikisht të gjitha kufizimet do të hiqen dhe se individët që operojnë nga shtëpia duhet të fillojnë të përgatiten për t’u kthyer në punë. .
foto

Ministrja e Shëndetësisë Lena Hallengren, Kryeministrja Magdalena Andersson dhe Drejtoresha e Përgjithshme e Agjencisë së Shëndetit Publik, Karin Tegmark Wisell në konferencën për shtyp të së enjtes.

“Pandemia nuk ka mbaruar, por po hyn në një fazë krejtësisht të re”, tha Andersson. “Ne jemi afër pikës që Suedia të hapet përsëri.”

Qeveria vuri në dukje se zgjedhja për të hapur u bazua në një sërë konsideratash, duke përfshirë premisën se Omicron duket të jetë një lloj më i dobët i virusit dhe se përqindja e njerëzve suedez që janë imunizuar plotësisht ose që kanë pasur një dozë përforcuese vazhdon të rritet.

“Ka shumë studime ndërkombëtare për një sëmundje më të lehtë dhe të dhënat që kemi nga Suedia japin të njëjtën pamje,” shpjegoi Andersson. “Shkalla e vaksinimit në Suedi ka qenë e lartë në javët e fundit”, vazhdoi ajo, duke thënë se kjo nënkupton që “ne mund të hapim shoqërinë, të paktën për të gjithë ata që janë vaksinuar”.

Në Suedi, gati gjysma e atyre mbi moshën 18 vjeç kanë bërë dozën e tretë të vaksinimit, ndërsa më shumë se 86 për qind e atyre mbi moshën 12 vjeç e kanë bërë të parën. Vaksinimet kundër Covid nuk rekomandohen për fëmijët nën moshën 12 vjeç, përveç rasteve kur ata janë në rrezik të konsiderueshëm.

“Qeveria po planifikon të heqë kufizimet e udhëtimit të vendosura më 21 dhjetor për vendet nordike”, tha ministrja e Shëndetësisë Lena Hallengren, duke shtuar se ata do të nxjerrin detaje shtesë sa më shpejt të jetë e mundur.

Ajo nuk përmendi ndalimet e udhëtimit të vendeve të tjera. Kërkesat ekzistuese të hyrjes në Suedi janë në fuqi deri më 28 shkurt për vizitorët e BE/ZEE dhe deri më 31 mars për vizitorët nga vendet e tjera.

“Për të parandaluar një valë të re, kthimi në punë dhe në shkollë duhet të ndodhë radhazi”, tha Hallengren për kthimin në punësim dhe arsimin e lartë.

Cilat kufizime do të hiqen?

Javën e ardhshme, kufizimet e lartpërmendura do të hiqen:

Ulja është e nevojshme për tubime të brendshme me një kapacitet prej 20-50 individësh, me një maksimum prej 8 individësh për grup dhe një metër grupe.
Për rastet me pak më shumë se 50 të ftuar, kërkohet një leje vaksinimi.
Kur ka më shumë se 50 persona që ndjekin një ekspozitë tregtare ose treg në ambiente të mbyllura, kërkohet një leje vaksinimi dhe numri i personave që marrin pjesë është i kufizuar në 500, me çdo person që merr 10 metra katrorë.
Restorantet duhet të mbyllen në orën 23:00, me pije alkoolike të servirura deri në orën 22:30.
Në restorante lejohen grumbullimet e jo më shumë se tetë personave, me një distancë minimale ndërmjet tyre prej një metër.
Në restorantet me koncerte ose forma të tjera argëtimi lejohen vetëm të ftuarit e ulur.
Në ngjarjet private në vende të marra me qira, lejohen maksimumi 20 pjesëmarrës.
Përveç dyqaneve, palestrat, muzetë, galeritë e artit, parqet tematike dhe pishinat duhet të kenë një numër maksimal të lejuar vizitorësh, të llogaritur në një sipërfaqe prej 10 metrash katrorë për person.
Transporti publik në distanca të gjata: nëse është e mundur, të gjithë pasagjerët duhet të kenë një vend.
Për më tepër, udhëzimet specifike për njerëzit që nuk janë ende të vaksinuar, si dhe këshillat për të qëndruar në shtëpi kur jeni të sëmurë ose dyshoni se keni Covid-19, do të vazhdojnë.

Covid-19 ‘Nuk është më rrezik për shoqërinë’

Covid-19 gjithashtu nuk duhet të cilësohet më si kërcënim për shëndetin publik, sipas Agjencisë së Shëndetit Publik. Si rezultat, agjencia ka kërkuar që sëmundja të riklasifikohet nga autoritetet.

“Qeveria do ta përpunojë këtë kërkesë në një mënyrë të shpejtë dhe gjithashtu do të paraqesë një propozim ligj për riklasifikimin e Covid-19,” tha Hallengren, duke shtuar se kjo mund të ndodhë para fundit të marsit. Pas paraqitjes së këtyre ideve nga qeveria, parlamenti do të vendosë nëse do t’i miratojë ose jo ato.

Të hënën e kaluar, Suedia raportoi numrin më të madh të rasteve të reja ditore të Covid-19 të regjistruara ndonjëherë gjatë gjithë pandemisë. Muajin e kaluar, pati një rritje të dukshme të numrit të vdekjeve të lidhura me Covid-in dhe shtrimeve në spital të kujdesit kritik, megjithëse jo aq sa në raundet e mëparshme.

Numri i vdekshmërisë në Suedi, mbi 16,000 deri më tani, duket se është në të njëjtin nivel me mesataren evropiane, por dukshëm më i lartë se Norvegjia, Finlanda dhe Danimarka fqinje.

Danimarka ishte anëtarja e parë e Bashkimit Evropian që zbuti pothuajse të gjitha rregulloret e saj të brendshme Covid-19 të martën, pasuar nga Norvegjia më pas gjatë ditës.

/PatriotikMedia – GreatGameIndia/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous post VIDEO/Otava është e Rrethuar nga Kryengritësit nga Mbarë Kombi Kundër Autoriteteve …
Next post Italia:Pa green pras duke filluar nga nesër 7 shkurt 2022 , vendimi është zyrtar. Nuk ka Vax në zonën e kuqe!
error: Ky publikimet jane te mbrojtura