VIDEO/Otava është e Rrethuar nga Kryengritësit nga Mbarë Kombi Kundër Autoriteteve …

Zyrtarët e shpallën protestën e Konvojës së Lirisë “një kërcënim për demokracinë tonë”

Bordi i Shërbimeve të Policisë së Otavës mbajti një takim urgjent të shtunën pasdite, por nuk arriti të hartonte një plan të qartë veprimi në lidhje me drejtuesit e kamionëve dhe mbështetësit e tyre, të cilët kanë protestuar kundër mandateve të vendit Covid-19 për më shumë se një javë.

“Jemi në ditën e tetë të këtij okupimi. Qyteti ynë është nën rrethim. Ajo që ne po shohim është më e madhe se thjesht një problem i qytetit të Otavës. Kjo është një kryengritje mbarëkombëtare. Kjo është çmenduri. Ne kemi nevojë për një plan konkret për t’i dhënë fund kësaj, “tha kryetarja e bordit, anëtarja e Këshillit Bashkiak të Otavës, Diane Deans, në fillim të diskutimit virtual gati dy-orësh.

Shefi i policisë së Otavës, Peter Sloly, u pajtua me portretizimin e saj të situatës, duke thënë se zbatimi i ligjit vendas “nuk kishte për qëllim të merrej kurrë me një qytet nën rrethim” dhe dënoi mungesën e burimeve – dhe autoritetit ligjor – për të shpërndarë protestën.

Dekanët e pyetën Solly-n se çfarë lloj burimesh dhe ndihme i nevojiteshin për t’i dhënë fund demonstratës “tani tani” dhe nëse ai dëshiron që qyteti të kërkojë ndihmë nga qeveria federale apo edhe nga ushtria. Solly tha se nuk ka “asnjë përgjigje të shpejtë”, pasi situata po evoluon vazhdimisht dhe përsëriti se “ne nuk kemi burime të mjaftueshme për ta trajtuar në mënyrë adekuate dhe efektive këtë situatë”.

Në një moment, Dekanët pyetën veten nëse qyteti kishte baza ligjore për të shpallur një mbledhje të paligjshme dhe më pas një trazirë, me qëllim që të kryenin arrestime masive, në vend që të ndiqte “një akuzë penale në të njëjtën kohë”.

“Ka kaq shumë njerëz atje jashtë të përfshirë në një akt më të gjerë… kaosi, saqë ne duhet të jemi në gjendje t’i vendosim të gjitha nën kontroll,” tha ajo.

Lëvizja kundër mandatit u përhap shumë përtej kryeqytetit të vendit, me një protestë të madhe në solidaritet me Kolonën e Lirisë të mbajtur në Toronto, ku policia vendosi blloqe rrugore në të gjithë qendrën e qytetit të shtunën.

Ai u prit nga një grup kundër-protestues që mbanin shenja në mbështetje të punonjësve të kujdesit shëndetësor.

Mijëra demonstrues zbritën gjithashtu në kryeqytetin provincial të Quebec, ndërsa protestuesit rivalë u përballën në Vankuver.

Protesta më të vogla u raportuan në Calgary Fredericton, Regina dhe Winnipeg.

Protestuesit u zotuan se do të qëndrojnë në rrugë derisa të mbarojnë të gjitha mandatet dhe kufizimet e Covid-19. Autoritetet e kritikuan protestën si një okupim përçarës të mirëorganizuar, duke i përshkruar ato si një shqetësim “gjithnjë e më të paqëndrueshëm dhe gjithnjë e më të rrezikshëm” për jetesën e qytetarëve që i binden ligjit.

Policia e Otavës ka njoftuar më parë se do të vendosë çdo burim dhe taktikë të mundshme për të mbyllur autokolonën e Lirisë. Gjatë një konference për shtyp të premten, Sloly madje paralajmëroi kolegët e tij se kushdo që shihet duke i dhënë “ushqim, ujë, karburant, logjistikë ose financim” një protestuesi do të ndiqet penalisht në masën më të plotë të ligjit.

Oficerët po mbledhin ID-të e shoferit, informacionin e regjistrimit dhe sigurimit, dhe informacionin financiar aty ku është e mundur për të ndihmuar në ndjekjet penale të ardhshme, paralajmëroi Sloly. Ndërsa shefi i policisë vlerësoi forcën për reduktimin e numrit të kamionëve në qendër të qytetit të Otavës gjatë javës së kaluar, ai këmbënguli se forca nuk gjen “ngushëllim në këto suksese operacionale të deritanishme”, duke argumentuar në vend të kësaj se qëllimi i saj është “t’i japë fund demonstratës”. me çdo mjet të nevojshëm.

“Gjithçka është në tryezë”, përsëriti shefi i policisë gjatë konferencës për shtyp, duke thënë se përmasat e protestës ishin “të paprecedentë”. Shefi i policisë ngjalli vazhdimisht spektrin e trazirave të Kapitolit të 6 janarit në SHBA, duke nënkuptuar se forca e tij ishte e vetmja gjë që qëndronte mes protestës paqësore dhe kaosit të plotë.

/PatriotikMedia – Rt.com/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous post Green Pass i Shtypur nga Këshilli i Evropës – Askush nuk Duhet të Vaksinohet Nëse nuk Dëshiron …
Next post Suedia heq Pothuajse të Gjitha Kufizimet: Covid nuk është më Rrezik për Shoqërinë …
error: Ky publikimet jane te mbrojtura