Franca çaktivizon 4 milionë pasaporta vaksinash, duke i detyruar qytetarët e dyfishtë të vendosin midis marrjes së përforcuesit ose perjashtimit nga shoqëria. Macron po përpiqet të shkaktojë luftë civile.

Javën e kaluar, qeveria franceze filloi çaktivizimin e pasaportave të vaksinave të afro katër milionë qytetarëve të dyfishtë të vaksinës, sepse ata ende nuk e kanë marrë përforcuesin, sipas France News 24 . Individëve të cilëve u është hequr leja do të zbresin në mënyrë efektive në statusin e pavaksuar dhe nuk do të jenë më në gjendje të angazhohen në shumicën e aspekteve të shoqërisë.

Edhe pse disa janë të gatshëm të marrin përforcuesin, shumica u kapën plotësisht në befasi kur kontrolluan aplikacionin e tyre dhe zbuluan se privilegjet e tyre ishin hequr.

Franca ka ndryshuar në mënyrë të përsëritur kohën e lejuar për të marrë një përforcues që nga shpallja e goditjes së tretë. Fillimisht, njerëzit kishin 6 muaj kohë për të bërë vaksinën shtesë, më pas ajo ra në vetëm 3 muaj, më pas në 7. Aktualisht, përforcuesi duhet të merret në 4 muaj që leja vax të mbetet aktive.

Ndryshimet në kërkesat me siguri luajtën një rol në numrin masiv të njerëzve që humbën afatin përforcues, por ka një grup në rritje njerëzish që thjesht nuk janë të gatshëm të marrin më shumë doza të vaksinës.

Një grua, e cila u intervistua nga France 24, shpjegoi se ishte e shokuar kur zbuloi se statusi i saj ishte revokuar, por tha se nuk do të merrte një tjetër goditje, duke e quajtur atë “një shumë”.

“Unë nuk kam të drejtë të bëj asgjë më, kështu që as nuk po përpiqem,” shpjegoi gruaja.

Nga ana tjetër, disa njerëz nuk mund të mendonin për të humbur privilegjet e tyre. Një grua u shtang aq shumë kur mësoi se i ishte hequr leja e lejes, saqë ajo menjëherë shkoi të merrte përforcuesin, gjë që ishte pikërisht ajo që qeveria franceze shpresonte se do të ndodhte kur të anulonin pasaportat. Në një intervistë me France24, studentja 18-vjeçare shpjegoi se ajo “mendonte se kishte më shumë kohë” dhe kishte “shtyrë” marrjen e ndihmës, por anulimi i lejes së saj e bëri atë që më në fund të pajtohej.

Detyrimi është një mjet i fuqishëm./stopfake.al

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous post Qeveria e pakicës: PSP ende e pavendosur, URA kërkon që procesi të mos zvarritet
Next post Rikujtesë: Kur Huffington Post në 2014 parashikonte se Kanadaja do të bëhej një diktaturë nën Trudeau!
error: Ky publikimet jane te mbrojtura