Forumi Ekonomik Botëror: Pse ekziston Realisht ky Entitet Globalist i Pazgjedhur ?

Kur parlamentari kanadez, Colin Carrie, i Partisë Konservatore, pyeti qeverinë e kryeministrit Justin Trudeau këtë javë se sa ministra kanadezë ishin në të vërtetë “në axhendën e Forumit Ekonomik Botëror” – përpara se lidhja e tij “të prishej” në videokonferencë – ai dhe Kanadezët që ai përfaqëson merituan një përgjigje të sinqertë në vend të akuzave për përhapjen e “dezinformatave”, siç bëri deputeti i Partisë së Re Demokratike, Charlie Angus, me prirje të majtë.

Forumi Ekonomik Botëror (WEF), i njohur në bisedë si “Davos”, për ata që e njohin pelegrinazhin vjetor të elitës ndërkombëtare në qytetin me të njëjtin emër në Zvicër, ka qenë në majë të shumë gjuhëve gjatë dy viteve të fundit – veçanërisht brenda kontekstin e krizës Covid-19.

Pak para pandemisë Covid, më 15 tetor 2019, organizata njoftoi se po zhvillonte një “stërvitje simulimi të drejtpërdrejtë për të përgatitur liderët publikë dhe privatë për përgjigjen ndaj pandemisë”.

Nëse kjo tingëllon çuditërisht e rastësishme, shtrëngohu, sepse bëhet më e çuditshme.

Duke folur në një videokonferencë të Kombeve të Bashkuara në vjeshtën e vitit 2020, Justin Trudeau ngriti vetullat, me një aluzion të një lidhjeje të mundshme midis pandemisë globale dhe Forumit. “Kjo pandemi ka ofruar një mundësi për një rivendosje,” tha Trudeau.

“Ky është shansi ynë për të përshpejtuar përpjekjet tona para pandemisë, për të ri-imagjinuar sistemet ekonomike që adresojnë sfidat globale si varfëria ekstreme, pabarazia dhe ndryshimet klimatike,” shtoi ai, duke evokuar një koncept të “rivendosjes” shumë të promovuar nga WEF nga fillimi i pandemisë, që e kuadron krizën si një mundësi për të ndryshuar rrënjësisht mënyrën se si funksionojnë shoqëritë e zhvilluara.

Absolutisht që duhet lexuar: Shpjegim shumë i detajuar i rivendosjes së madhe dhe rendit të ri botëror.

Më pas, në gusht 2021, deputeti holandez Gideon van Meijeren pyeti kryeministrin Mark Rutte për një letër që i shkroi themeluesit të WEF Klaus Schwab në të cilën ai thoshte se libri i Schwab, “Covid-19: Rivendosja e Madhe”, botuar më 9 korrik 2020. brenda muajve të parë të pandemisë, “e frymëzoi atë të ndërtohej më mirë”. Fraza gjithashtu ndodh të jetë emri i agjendës legjislative të presidentit amerikan Joe Biden, e cila përfshin rritjen e transferimit të pasurisë në vrimën e zezë të errët të ndryshimit të klimës dhe “shpenzimeve sociale”.

Do të ishte e lehtë t’i thuash të gjitha në një rastësi retorike rrëqethëse nëse nuk do të kishte një lidhje aktuale midis Schwab-it, Davos-it dhe zyrtarëve të zgjedhur si Rutte dhe Trudeau. Është një lidhje për të cilën është mburrur edhe vetë Schwab. Në vitin 2017, ai i tha një auditori në Shkollën e Qeverisjes John F. Kennedy të Universitetit të Harvardit: “Ajo për të cilën ne jemi shumë krenarë është brezi i ri, si kryeministri Trudeau… Ne depërtojmë në kabinete.”

“Udhëheqësit e rinj globalë” të Forumit Ekonomik Botëror është një rrjet masiv i mbretërve, politikanëve, teknologjisë së madhe, miliarderëve dhe “Elitave” të tjera.

Ai nuk bën shaka. Ministrja aktuale e financave dhe zëvendëskryeministrja kanadeze, Chrystia Freeland, është në bordin e besuar të WEF, së bashku me ish-guvernatorin e Bankës së Kanadasë dhe Bankës së Anglisë, Mark Carney. Freeland u pa për herë të fundit duke njoftuar ngrirjen e aseteve dhe masat goditëse kundër shoferëve të kamionëve dhe mbështetësve në rrugët e Kanadasë duke kërkuar fundin e mandateve dhe kufizimeve të rënda të Covid. Dhe Carney kohët e fundit e cilësoi Kolonën e Lirisë si “rebelim” në një artikull histerik të opinionit të botuar në gazetën Globe and Mail.

Është logjike që kur qytetarët të fillojnë të shohin markën e dukshme të “Forumit Ekonomik Botëror” ndaj atyre që marrin – ose mbrojnë publikisht – masa drastike dhe të paprecedentë liberticidale kundër tyre, ata fillojnë të bëjnë pyetje në lidhje me natyrën e ndikimit të organizatës.

Asnjë qytetar në asnjë vend nuk votoi për miratimin e agjendës së Davos. Dhe është e diskutueshme nëse një numër i mjaftueshëm do ta bënte vërtet. Sipas faqes së saj të internetit, axhenda e WEF përfshin rritjen e integrimit dhe dixhitalizimit dixhital, reagimin “urgjent” ndaj ndryshimeve klimatike dhe një vizion të një “Revolucioni të Katërt Industrial” që “karakterizohet nga një sërë teknologjish të reja që po bashkojnë fizikun dhe dixhitalin”. dhe botët biologjike, duke ndikuar në të gjitha disiplinat, ekonomitë dhe industritë, madje edhe idetë sfiduese se çfarë do të thotë të jesh njeri.” Organizata po eksploron gjithashtu nocionin e “përmirësimit njerëzor”.

Dhe këto janë vetëm aspektet që janë publike. Gjithçka duket sikur ka potencialin të krijojë një realitet distopian, veçanërisht të shoqëruar me masat e paimagjinueshme më parë të marra nga qeveritë demokratike nën një pretekst sanitar gjatë dy viteve të fundit. Dhe kush, ose çfarë, ndikon në vetë organizatën? Një listë masive e subjekteve shumëkombëshe me detyrime fiduciare për të rritur pasurinë e aksionarëve, sipas faqes së internetit të organizatës.

WEF dëshiron që qytetari mesatar të besojë se gjithçka që bën është për interesat tona. Por është e vështirë të imagjinohet se çfarë fitojnë në të vërtetë mbështetësit e organizatës duke fuqizuar qytetarët mesatarë në vend që të mbajnë kontrollin mbi ta.

Prova përfundimtare: Covid-19 ishte planifikuar të futej në Rendin e Ri Botëror.

Megjithatë, ajo që është dukshëm e dukshme është se WEF shërben si një qendër pastrimi dhe konsolidues për idetë që promovojnë një axhendë të vetme globale që është bërë e këmbyeshme me status quo-në e krijimit perëndimor. Nuk ka asgjë më jodemokratike se zyrtarët e zgjedhur që i shërbejnë ndonjë zotërie tjetër përveç popullit të tyre.

Shumë më tepër dritë meriton të hidhet mbi këtë entitet mbikombëtar, për tërheqësit e tij dhe shkallën në të cilën axhenda e tyre rrjedh në jetën tonë të përditshme.

/Stopfake/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous post Islanda do të Heqë të Gjitha Kufizimet e Covid – Por ka një Kontroll të Realitetit për Shtytësit e Vaksinave …
Next post VIDEO/Presidenti i Ukrainës Nënshkruan Kërkesën për Anëtarësim të Menjëhershëm në Bashkimin Evropian …
error: Ky publikimet jane te mbrojtura