Elon Musk mban një Sondazh në Twitter duke pyetur nëse Twitter diskriminon fjalën e lirë – Rezultatet nuk janë befasuese…

Elon Musk mbajti një sondazh në Twitter duke pyetur anëtarët nëse Twitter i përmbahej fjalës së lirë apo jo. Rezultatet ishin ashtu siç pritej.
Edhe Twitter nuk mundi t’i mbulonte këto rezultate. (Një pyetje e mirë do të ishte sa bot votuan për Twitter në sondazh?) Në përgjigje të sondazhit të tij mbi fjalën e lirë, mbi 70% e më shumë se 2 milionë që votuan thanë se Twitter nuk i përmbahet fjalës së lirë.

Në përgjigje të rezultateve nga sondazhi i tij me mbi 2 milionë vota nëse Twitter censuron fjalën e lirë, gjë që e bën, Musk bëri një pyetje tjetër.

Duke pasur parasysh se Twitter shërben si sheshi publik de fakto i qytetit, dështimi për t’iu përmbajtur parimeve të fjalës së lirë minon rrënjësisht demokracinë.

Çfarë duhet bërë?

Fjala e lirë është thelbësore për një demokraci funksionale.

A besoni se Twitter i përmbahet me rigorozitet këtij parimi?
A nevojitet një platformë e re?

Twitter e ndaloi ish-Presidentin Trump që të përdorte platformën e tij pas Zgjedhjeve të 2020, pavarësisht se ish-Presidenti Trump ishte politikani, nëse jo personazhi më i shikuar në faqe. Twitter vazhdimisht ndalon fjalën e lirë në faqe.

Kjo faqe (Twitter) është një mjet i mrekullueshëm i menaxhuar nga disa individë shumë të ligj.

/Stopfake.al/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous post Historia e Deep State Swamp: Comey, Mueller, Rosenstein, janë të Lidhur me Clinton Uranium One Deal – Zyrtarët më të korruptuar ndonjëherë!
Next post Shqipëria “humbi” Lylin,tani po “humbet” dhe Yuri Kim?
error: Ky publikimet jane te mbrojtura