Rusia shiti Aksionet e saj në Uranium më Përpara se të Pushtonte Ukrainën – e njëjta Kompani që Clintons ndihmoi t’u Kalonte Rusëve …

Ne e dinim para zgjedhjeve të vitit 2016 se Clintonët fituan shumë para në shitjen e uraniumit amerikan, në pronësi të Uranium One, në Rusi.

Siç u raportua më parë, FBI kishte prova se zyrtarët e industrisë bërthamore ruse ishin të përfshirë në ryshfet dhe pastrim parash në mënyrë që të përfitonin Vladimir Putin përpara se administrata Obama t’i dorëzonte Rusisë 20% të Uraniumit të Amerikës, sipas një raporti nga John Solomon nëpërmjet The Hill.

Kush ishte në mes të gjithë kësaj? HILLARY CLINTON, ku miliona dollarë rrodhën në Fondacionin Klinton, ndërsa të drejtat tona të Uraniumit i’u shitën Rusisë gjatë kohës që Clinton ishte Sekretare e Shtetit.

Marrëveshja e Uranium One u mbulua nga mediat kryesore, siç bëjnë me të gjithë korrupsionin që lidhet me Partinë Demokratike. Por më në fund, lajmi doli dhe ne po raportojmë për lidhjet e shumta me shitjen e Uranium One.

Më vonë, në nëntor të 2018, një sinjalizues erdhi në qeverinë amerikane me informacion mbi Uranium One. Ky individ lidhte informacionin nga shitja e Uranium One në Rusi me Clintons dhe politikanë të tjerë të lartë demokratë.

Në fund të nëntorit, shtëpia e këtij individi u bastis nga gjashtëmbëdhjetë agjentë të FBI-së, të cilët kaluan gjashtë orë në shtëpinë e tij duke kërkuar informacion në lidhje me Uranium One. Pas kësaj, nuk dëgjuam asgjë më tej nga sinjalizuesi.

Sot ne kemi zbuluar se Rusia shiti aksionet e saj në Uranium One në nëntor 2021 pak para se Rusia të pushtonte Ukrainën. Sipas kompanisë shtetërore ruse të energjisë, Rosatom, Rusia shiti aksionet e saj në Uranium One në nëntor 2021.

Uranium One ka lidhur një marrëveshje me kompaninë amerikane Uranium Energy Corp. për shitjen e të gjitha aksioneve të filialit të saj, Uranium One Americas, Inc. (Uranium One Americas).

Asetet e Uranium One Americas janë të vendosura në Wyoming dhe përfshijnë shtatë projekte të uraniumit në pellgun e lumit Powder të Wyoming dhe pesë në basenin e ndarjes së madhe. Çmimi total i blerjes përbëhet nga 112 milionë dollarë në para të gatshme dhe zëvendësimi (me pagesa të caktuara përkatëse për Uranium One) prej 19 milionë dollarësh në lidhje rikuperimi.

Shitja kryhet në kuadër të strategjisë së Uranium One për të optimizuar portofolin e aseteve të minierave të uraniumit, me qëllim rritjen e efikasitetit ekonomik. Mbyllja e shitjes i nënshtrohet disa miratimeve rregullatore.

Duket sikur rusët e dinin që SHBA do të merrte mbrapsht aksionet e tyre në Uranium One pas pushtimit të Ukrainës, kështu që ata shitën pjesën e tyre në kompani përpara se SHBA-ja ta merrte atë.

/Stopfake.al/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous post Emailet nga Laptopi i Hunter Biden provojnë se ai Ndihmoi në Sigurimin e Miliona fonde për Kontraktorët Amerikanë në Ukrainë të Specializuar në Kërkimin e Patogjenëve Vdekjeprurës…
Next post Historia e Deep State Swamp: Comey, Mueller, Rosenstein, janë të Lidhur me Clinton Uranium One Deal – Zyrtarët më të korruptuar ndonjëherë!
error: Ky publikimet jane te mbrojtura