VIDEO/Macron i Përgjigjet Thirrjes së Bidenit për Ndryshimin e Regjimit në Rusi, “Unë nuk do të Përdorja fjalë të tilla”…

Presidenti francez Emmanuel Macron iu përgjigj vërejtjeve të pashkruara të Joe Biden për ndryshimin e regjimit në Rusi duke thënë se ai “nuk do të përdorte fjalë të tilla” dhe paralajmëroi kundër përshkallëzimit.

Shtëpia e Bardhë që atëherë e ka korrigjuar presidentin dhe ka thënë se ndryshimi i regjimit nuk është politika zyrtare, hera e dytë që iu desh ta korrigjonin brenda po aq ditësh.

Pohimi i Biden se Putini është një “kasap” që “nuk mund të qëndrojë në pushtet” tërhoqi shqetësim dhe zemërim të gjerë në të gjithë globin.

Të dielën, kur u pyet për komentet e Bidenit, Macron nuk e dënoi atë.

https://rumble.com/embed/vwh0a9/?pub=bbbxs

Duke folur për France 3, Macron tha se qëllimi i tij është “arritja e fillimit të një armëpushimi dhe më pas tërheqja totale e trupave [ruse] me mjete diplomatike”.

“Nëse duam ta bëjmë këtë, nuk mund të përshkallëzohemi, as me fjalë, as me veprime”, pohoi Macron.

Macron theksoi se ndërsa SHBA është një aleat jetik dhe ndajnë shumë “vlera të përbashkëta”, janë evropianët ata që jetojnë pranë Rusisë.

Sekretari i shtypit i Kremlinit, Dmitry Peskov, iu përgjigj gjithashtu komentit të paplanifikuar të Biden, duke vënë në dukje se presidenti nuk mund të kontrollojë durimin ose emocionet e tij.

“Një lider kombëtar duhet të jetë i qetë,” tha sekretari i shtypit i Kremlinit, Dmitry Peskov, duke shtuar se “fyerjet personale ngushtojnë dritaren” për diplomacinë.

/Stopfake.al/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous post Washington Post më në fund Lëshon një Raport Kritik për Hunter Biden – Dhe Presidenti Joe Biden duhet të Jetë shumë i Shqetësuar …
Next post Mos u Mashtroni: Rendi i ri Botëror po Përgatitet nën Pretekstin e Luftës në Ukrainë …
error: Ky publikimet jane te mbrojtura