Rusia nuk i ka Shpallur Luftë Popullit Ukrainas por Straussianëve …

Nga Thierry Meyssan –

Rusia nuk po bën luftë me popullin ukrainas, por me një grup të vogël njerëzish brenda fuqisë amerikane që e ka transformuar Ukrainën pa dijeninë e saj, Straussians. Ajo u formua gjysmë shekulli më parë dhe ka kryer tashmë një sasi të pabesueshme krimesh në Amerikën Latine dhe Lindjen e Mesme pa dijeninë e Shteteve të Bashkuara. Kjo është historia e tyre.

Në agim të 24 shkurtit, forcat ruse hynë masivisht në Ukrainë. Sipas presidentit Vladimir Putin, duke folur në televizion në atë kohë, ky operacion special ishte fillimi i përgjigjes së vendit të tij ndaj “atyre që aspirojnë dominimin e botës” dhe që po avancojnë infrastrukturën e NATO-s në pragun e vendit të tij. Gjatë këtij fjalimi të gjatë, ai përmblodhi se si NATO shkatërroi Jugosllavinë pa autorizimin e Këshillit të Sigurimit të Kombeve të Bashkuara, madje duke bombarduar Beogradin në vitin 1999. Më pas ai lexoi shkatërrimin e Shteteve të Bashkuara në Lindjen e Mesme, në Irak, Libi dhe Siri. Vetëm pas këtij prezantimi të gjatë ai njoftoi se kishte dërguar trupat e tij në Ukrainë me misionin e dyfishtë të shkatërrimit të forcave të armatosura të lidhura me NATO-n dhe përfundimit të grupeve të armatosura neo-naziste të NATO-s.

Menjëherë të gjitha shtetet anëtare të Aleancës Atlantike denoncuan pushtimin e Ukrainës si të krahasueshëm me atë të Çekosllovakisë gjatë “Pranverës së Pragës” (1968). Sipas tyre, Rusia e Vladimir Putinit kishte adoptuar “doktrinën Brezhnevi” të Bashkimit Sovjetik. Prandaj, bota e lirë duhet të ndëshkojë “Perandorinë e Keqe” të ringjallur me “kosto shkatërruese”.

Interpretimi i Aleancës Atlantike synon mbi të gjitha të privojë Rusinë nga argumenti i saj kryesor: megjithëse NATO nuk është një konfederatë e të barabartëve, por një federatë hierarkike nën komandën anglo-saksone, Rusia po bën të njëjtën gjë. Ajo i refuzon Ukrainës mundësinë për të zgjedhur fatin e saj, ashtu siç sovjetikët ia refuzuan atë çekosllovakëve. Është e vërtetë që NATO shkel parimet e sovranitetit dhe barazisë së shteteve të përcaktuara në Kartën e OKB-së, por ajo nuk duhet të shpërbëhet, nëse nuk shpërbëhet edhe Rusia.

Ndoshta, por ndoshta jo.

Fjalimi i Presidentit Putin nuk ishte i drejtuar kundër Ukrainës, apo edhe kundër Shteteve të Bashkuara, por në mënyrë eksplicite kundër “atyre që aspirojnë dominimin e botës”, pra kundër “Strausianëve” në strukturën e pushtetit amerikan. Ishte një shpallje e vërtetë lufte kundër tyre.

Më 25 shkurt, presidenti Vladimir Putin e quajti udhëheqjen e Kievit “një klikë të narkomanëve dhe neo-nazistëve”. Për mediat e Atlantikut, këto fjalë ishin ato të një pacienti mendor.

Gjatë natës së 25-26 shkurtit, presidenti Volodymyr Zelensky i dërgoi Rusisë një propozim armëpushimi përmes ambasadës kineze në Kiev. Kremlini u përgjigj menjëherë duke vendosur kushtet e tij:
arrestimi i të gjithë nazistëve (Dmitro Yarosh dhe Batalioni Azov, etj.)
heqja e të gjithë emrave të rrugëve dhe shkatërrimi i monumenteve që lavdërojnë bashkëpunëtorët e nazistëve gjatë Luftës së Dytë Botërore (Stepan Bandera, etj.),
hedhjen e armëve.

Shtypi i Atlantikut e injoroi këtë ngjarje, ndërsa pjesa tjetër e botës, e cila e dinte për të, mbajti frymën. Negociatat dështuan disa orë më vonë pasi Uashingtoni ndërhyri. Vetëm atëherë do të informohej opinioni publik perëndimor, por kushtet ruse do të fshiheshin gjithmonë prej tyre.

Për çfarë po flet Presidenti Putin? Kundër kujt po lufton? Dhe cilat janë arsyet që e kanë bërë shtypin atlantist qorr e memec?

Paul Wolfowitz

NJË HISTORI E SHKURTËR STRAUSSUIANS

Le të ndalemi pak për të shqyrtuar këtë grup, Straussians, për të cilët perëndimorët dinë pak. Ata janë individë, të gjithë hebrenj, por në asnjë mënyrë përfaqësues të hebrenjve amerikanë dhe as të komuniteteve hebreje në mbarë botën. Ato u formuan nga filozofi gjerman Leo Strauss, i cili u strehua në Shtetet e Bashkuara gjatë ngritjes së nazizmit dhe u bë profesor i filozofisë në Universitetin e Çikagos. Sipas shumë tregimeve, ai kishte formuar një grup të vogël studentësh besnikë, të cilëve u jepte udhëzime gojore. Nuk ka asnjë shënim të shkruar për këtë. Ai u shpjegoi atyre se e vetmja mënyrë që hebrenjtë të mos binin viktimë e një gjenocidi të ri ishte të krijonin diktaturën e tyre. Ai i quajti ata Hoplitë (ushtarët e Spartës) dhe i dërgoi për të prishur gjykatat e rivalëve të tij. Më në fund, ai u mësoi atyre maturinë dhe vlerësoi “gënjeshtër fisnike”. Edhe pse vdiq në vitin 1973, vëllazëria e tij studentore vazhdoi.

Straussians filluan të formojnë një grup politik gjysmë shekulli më parë, në vitin 1972. Ata ishin të gjithë anëtarë të stafit të senatorit demokrat Henry “Scoop” Jackson, duke përfshirë Elliott Abrams, Richard Perle dhe Paul Wolfowitz. Ata punuan ngushtë me një grup gazetarësh trockistë, gjithashtu hebrenj, të cilët ishin takuar në City College të Nju Jorkut dhe redaktuan revistën Commentary. Të dy grupet ishin të lidhura ngushtë me CIA-n, por gjithashtu, falë vjehrrit të Perle, Albert Wohlstetter (strategu ushtarak amerikan), me Rand Corporation (think-tanku i kompleksit ushtarak-industrial). Shumë nga këta të rinj u martuan derisa formuan një grup kompakt prej rreth 100 personash.

Së bashku ata hartuan dhe miratuan “Amendamentin Jackson-Vanik” në mes të krizës Watergate (1974), e cila detyroi Bashkimin Sovjetik të lejonte emigrimin e popullsisë së tij hebreje në Izrael nën dhimbjen e sanksioneve ekonomike. Ky ishte akti themelues i tyre.

Në vitin 1976, Paul Wolfowitz [1] ishte një nga arkitektët e “Ekipit B” të ngarkuar nga Presidenti Gerald Ford për vlerësimin e kërcënimit sovjetik [2]. Ai lëshoi ​​një raport delirant duke akuzuar Bashkimin Sovjetik se po përgatitej të merrte “hegjemoninë globale”. Lufta e Ftohtë ndryshoi natyrën e saj: nuk bëhej fjalë më për izolimin (frenimin) e BRSS, ajo duhej të ndalohej për të shpëtuar “botën e lirë”.

Straussians dhe intelektualët e Nju Jorkut, të cilët ishin të gjithë në të majtë, u vunë në shërbim të presidentit të krahut të djathtë Ronald Reagan. Është e rëndësishme të kuptohet se këto grupe nuk janë as të majta, as të djathta. Disa anëtarë kanë kaluar pesë herë nga Partia Demokratike në Partinë Republikane dhe janë kthyer përsëri. Ajo që është e rëndësishme për ta është të depërtojnë në pushtet, pavarësisht nga ideologjia. Elliott Abrams u bë asistent i Sekretarit të Shtetit. Ai drejtoi një operacion në Guatemalë ku vendosi një diktator në pushtet dhe eksperimentoi me oficerët izraelitë të Mossad-it se si të krijonin rezerva për indianët majanë, në mënyrë që përfundimisht të bënte të njëjtën gjë në Izrael me arabët palestinezë (Rezistenca Maja e fitoi Rigoberta Menchun Çmimin Nobel për Paqen). Pastaj Elliott Abrams vazhdoi zënkat e tij në El Salvador dhe më në fund në Nikaragua kundër sandinistëve me çështjen Iran-Contra. Nga ana e tyre, intelektualët e Nju Jorkut, tani të quajtur “Neokonservatorë”, krijuan National Endowment for Democracy (NED) dhe Institutin e Paqes në SHBA, një mekanizëm që organizoi shumë revolucione me ngjyra, duke filluar me Kinën me tentativën për grusht shteti të shtetit. Kryeministri Zhao Ziyang dhe represioni i mëpasshëm në sheshin Tiananmen.

Në fund të mandatit të George H. Bush (të atit), Paul Wolfowitz, atëherë numri 3 në Departamentin e Mbrojtjes, hartoi një dokument [3] bazuar në një ide të fortë: pas shpërbërjes së BRSS, Shtetet e Bashkuara. duhej të parandalonte shfaqjen e rivalëve të rinj, duke filluar nga Bashkimi Evropian. Ai përfundoi duke mbrojtur mundësinë e ndërmarrjes së veprimeve të njëanshme, d.m.th për t’i dhënë fund veprimit të bashkërenduar të Kombeve të Bashkuara. Wolfowitz ishte padyshim projektuesi i “Stuhisë së Shkretëtirës”, operacioni për të shkatërruar Irakun që lejoi Shtetet e Bashkuara të ndryshonin rregullat e lojës dhe të organizonin një botë të njëanshme. Ishte gjatë kësaj kohe që Straussians vlerësuan konceptet e “ndryshimit të regjimit” dhe “promovimit të demokracisë”.

Gary Schmitt, Abram Shulsky dhe Paul Wolfowitz hynë në komunitetin e inteligjencës amerikane përmes Konsorciumit për Studimin e Grupit të Punës të Inteligjencës për Reformën e Inteligjencës. Ata kritikuan supozimin se qeveritë e tjera mendojnë në të njëjtën mënyrë si qeveria amerikane [4]. Më pas ata kritikuan mungesën e lidershipit politik në inteligjencë, duke e lënë atë të endet në çështje të parëndësishme në vend që të fokusohej në ato thelbësore. Politizimi i inteligjencës është ajo që Wolfowitz kishte bërë tashmë me ekipin B dhe çfarë do të bënte përsëri në 2002 me Zyrën e Planeve Speciale, duke shpikur argumente për luftëra të reja kundër Irakut dhe Iranit (“gënjeshtra fisnike” e Leo Strauss).

Straussians u hoqën nga pushteti gjatë mandatit të Bill Clinton. Më pas ata hynë në qendrat e mendimit të Uashingtonit. Në vitin 1992, William Kristol dhe Robert Kagan (burri i Victoria Nuland, i cituar gjerësisht në artikujt e mëparshëm) botuan një artikull në Foreign Affairs duke dëshpëruar politikën e jashtme të ndrojtur të Presidentit Clinton dhe duke bërë thirrje për një rinovim të “hegjemonisë dashamirës globale” [5]. Një vit më pas ata themeluan Projektin për një shekull të ri amerikan (PNAC) në Institutin Amerikan të Ndërmarrjeve. Gary Schmitt, Abram Shulsky dhe Paul Wolfowitz ishin anëtarë. Të gjithë admiruesit jo-hebrenj të Leo Strauss, duke përfshirë protestantin Francis Fukuyama (autori i Fundit të Historisë), u bashkuan menjëherë me ta.

Richard Perle

Në vitin 1994, tani një tregtar armësh, Richard Perle (a.k.a. “Princi i errësirës”) u bë këshilltar i Presidentit dhe ish-nazistit Alija Izetbegović në Bosnje-Hercegovinë. Ishte ai që solli Osama Bin Ladenin dhe Legjionin e tij Arab (pararendësin e Al Kaedës) nga Afganistani për të mbrojtur vendin. Perle madje ishte anëtar i delegacionit boshnjak në nënshkrimin e Marrëveshjes së Dejtonit në Paris.

Në vitin 1996, anëtarët e PNAC (përfshirë Richard Perle, Douglas Feith dhe David Wurmser) shkruan një studim në Institutin për Studime të Avancuara Strategjike dhe Politike (IASPS) për kryeministrin e ri izraelit, Benjamin Netanyahu. Ky raport [6] mbron eliminimin e Jaser Arafatit, aneksimin e territoreve palestineze, një luftë kundër Irakut dhe transferimin e palestinezëve atje. Ai u frymëzua jo vetëm nga teoritë politike të Leo Strauss, por edhe nga ato të mikut të tij, Ze’ev Jabotinsky, themeluesi i “sionizmit revizionist”, i ati i Netanyahut ishte sekretar privat.

PNAC mblodhi fonde për kandidaturën e George W. Bush (djali) dhe publikoi para zgjedhjes së tij raportin e saj të famshëm “Rindërtimi i Mbrojtjes së Amerikës”. Ai bëri thirrje për një katastrofë të ngjashme me Pearl Harbor që do ta hidhte popullin amerikan në një luftë për hegjemoninë globale. Këto janë pikërisht fjalët që përdori Sekretari i Mbrojtjes i PNAC, Donald Rumsfeld, më 11 shtator 2001.

Robert Kagan

Falë sulmeve të 11 shtatorit, Richard Perle dhe Paul Wolfowitz vendosën admiralin Arthur Cebrowski në hijen e Donald Rumsfeld. Ai luajti një rol të krahasueshëm me atë të Albert Wohlstetter gjatë Luftës së Ftohtë. Ai imponoi strategjinë e “luftës së pafund”: forcat e armatosura të SHBA nuk duhet të fitojnë më luftëra, por të fillojnë shumë prej tyre dhe t’i mbajnë ato sa më gjatë që të jetë e mundur. Synimi do të ishte shkatërrimi i të gjitha strukturave politike të shteteve të shënjestruar në mënyrë që të shkatërrohen këto popullsi dhe t’u hiqet atyre çdo mjet për t’u mbrojtur kundër SHBA-së [7]; një strategji që është zbatuar për njëzet vjet në Afganistan, Irak, Libi, Siri, Jemen…

Aleanca midis Strausianëve dhe Sionistëve revizionistë u vulos në një konferencë të madhe në Jerusalem në 2003, në të cilën figurat politike izraelite nga të gjitha anët, për fat të keq menduan se duhej të merrnin pjesë [8]. Prandaj, nuk është për t’u habitur që Victoria Nuland (gruaja e Robert Kagan, atëherë ambasadore në NATO) ndërhyri për të shpallur një armëpushim në Liban në 2006, duke lejuar që ushtria e mundur izraelite të mos ndiqej nga Hezbollahu.

Bernard Lewis dhe Benjamin Netanyahu
Zyra e Kryeministrit

Disa individë, si Bernard Lewis, kanë punuar me të tre grupet, Strausianët, Neokonservatorët dhe Zionistët Revizionistë. Një ish-oficer i inteligjencës britanike, ai mori shtetësinë amerikane dhe izraelite, ishte këshilltar i Benjamin Netanyahu dhe anëtar i Këshillit të Sigurisë Kombëtare të SHBA-së. Lewis, i cili në gjysmë të karrierës së tij siguroi se Islami është i papajtueshëm me terrorizmin dhe se terroristët arabë janë në fakt agjentë sovjetikë, më vonë ndryshoi mendje dhe siguroi me të njëjtën zemërim se feja predikon terrorizmin. Ai shpiku strategjinë e “përplasjes së qytetërimeve” për Këshillin e Sigurisë Kombëtare të SHBA. Ideja ishte të përdoreshin dallimet kulturore për të mobilizuar myslimanët kundër ortodoksëve, një koncept që u popullarizua nga ndihmësi i tij në Këshill, Samuel Huntington, me përjashtim të faktit që Huntington nuk e paraqiste atë si një strategji, por si një pashmangshmëri që duhej kundërshtuar. Huntington filloi karrierën e tij si këshilltar i shërbimit sekret të Afrikës së Jugut gjatë epokës së aparteheidit dhe më vonë shkroi një libër, Ushtari dhe shteti [9] duke kuptuar nevojat e sigurisë kombëtare.

Pas shkatërrimit të Irakut, Straussians ishin objekt i të gjitha llojeve të polemikave [10]. Të gjithë janë të habitur që një grup kaq i vogël, i mbështetur nga gazetarë neokonservatorë, mund të kishte marrë një autoritet të tillë pa qenë objekt i një debati publik. Kongresi i SHBA caktoi një grup studimi për Irakun (i ashtuquajturi “Komisioni Baker-Hamilton”) për të vlerësuar politikën e tij. Ajo dënoi, pa e përmendur atë, strategjinë Rumsfeld/Cebrowski dhe dënoi qindra mijëra vdekje që ajo kishte shkaktuar. Por Rumsfeld dha dorëheqjen dhe Pentagoni ndoqi në mënyrë të pashmangshme këtë strategji, të cilën nuk e kishte miratuar kurrë zyrtarisht.

Në administratën e Obamës, Straussians gjetën rrugën e tyre në kabinetin e Zëvendës Presidentit Joe Biden. Këshilltari i tij për Sigurinë Kombëtare, Jacob Sullivan, luajti një rol qendror në organizimin e operacioneve kundër Libisë, Sirisë dhe Mianmarit, ndërsa një tjetër nga këshilltarët e tij, Antony Blinken, u fokusua në Afganistan, Pakistan dhe Iran. Ishte ai që udhëhoqi negociatat me Udhëheqësin Suprem Ali Khamenei që rezultuan në arrestimin dhe burgosjen e anëtarëve kryesorë të ekipit të Presidentit Mahmoud Ahmadinejad në këmbim të marrëveshjes bërthamore.

Ndryshimi i regjimit në Kiev në 2014 u organizua nga Straussians. Zëvendëspresidenti Biden është i vendosur fort për këtë. Victoria Nuland erdhi për të mbështetur elementët neo-nazistë të Sektorit të Djathtë dhe për të mbikëqyrur komandon izraelite “Delta” [11] në Sheshin Maidan. Një përgjim telefonik zbulon dëshirën e saj për të “qij Bashkimin Evropian” (sic) në traditën e raportit të Wolfowitz të vitit 1992. Por liderët e Bashkimit Evropian nuk kuptojnë dhe protestojnë vetëm dobët [12].

“Jake” Sullivan dhe Antony Blinken vendosën djalin e Zëvendës Presidentit Biden, Hunter, në bordin e një prej kompanive kryesore të gazit, Burisma Holdings, pavarësisht kundërshtimit të Sekretarit të Shtetit John Kerry. Hunter Biden është për fat të keq vetëm një drogator, ai do të shërbente si një front për një mashtrim gjigant në kurriz të popullit ukrainas. Ai do të emëronte, nën mbikëqyrjen e Amos Hochstein, disa nga miqtë e tij më të fortë për t’u bërë drejtues të tjerë në krye të kompanive të ndryshme dhe për të grabitur gazin ukrainas. Këta janë njerëzit që presidenti Vladimir Putin i quajti “klikë e të varurve nga droga”.

Sullivan dhe Blinken mbështeteshin te kumbari i mafias Ihor Kolomoysky, pasuria e tretë më e madhe e vendit. Ndonëse është hebre, ai financoi peshën e rëndë të Sektorit të Djathtë, një organizatë neo-naziste që punon për NATO-n dhe luftoi në sheshin Maidan gjatë “ndryshimit të regjimit”. Kolomoïsky përfitoi nga lidhjet e tij për të marrë pushtetin brenda komunitetit hebre evropian, por bashkëfetarët e tij u rebeluan dhe e përjashtuan atë nga shoqatat ndërkombëtare. Megjithatë, ai arriti të caktojë shefin e Sektorit të Djathtë, Dmytro Yarosh, të emërojë zëvendëssekretar të Këshillit të Sigurisë Kombëtare dhe Mbrojtjes së Ukrainës dhe të emërojë veten guvernator të rajonit Dnipropetrovsk. Të dy do të hiqeshin shpejt nga çdo funksion politik. Ishte grupi i tyre që Presidenti Vladimir Putin e quajti një “klikë neo-nazistësh”.

Në vitin 2017, Antony Blinken themeloi WestExec Advisors, një firmë këshilluese që mblodhi së bashku ish-zyrtarë të lartë të administratës Obama dhe shumë Straussians. Biznesi i firmës është jashtëzakonisht i ulët. Ajo përdor lidhjet politike të punonjësve të saj për të fituar para; çfarë kudo tjetër do të quhej korrupsion.

Joe Biden nuk është një Straussian, por ai ka bërë biznes me ta për rreth pesëmbëdhjetë vjet. Këtu me Anthony Blinken.

STRAUSIANS JANË ENDE TË NJËJTËT SI KURRË

Që kur Joe Biden u kthye në Shtëpinë e Bardhë, këtë herë si President i Shteteve të Bashkuara, Straussians kanë drejtuar shfaqjen. “Jake” Sullivan është Këshilltar i Sigurisë Kombëtare, ndërsa Antony Blinken është Sekretar i Shtetit me Victoria Nuland në krah të tij. Siç kam raportuar në artikujt e mëparshëm, ajo shkoi në Moskë në tetor 2021 dhe kërcënon të shtypë ekonominë e Rusisë nëse ajo nuk respekton. Ky ishte fillimi i krizës aktuale.

Nënsekretarja e Shtetit Nuland ringjalli Dmitro Yarosh dhe ia imponoi Presidentit Zelinsky, një aktor televiziv i mbrojtur nga Ihor Kolomoysky. Më 2 nëntor 2021, ai e emëroi atë këshilltar special të kreut të ushtrisë, gjeneral Valerii Zaluzhnyi. Ky i fundit, një demokrat i vërtetë, u rebelua në fillim dhe më në fund pranoi. I pyetur nga shtypi për këtë dyshe mahnitëse, ai nuk pranoi të përgjigjet dhe përmendi një pyetje të sigurisë kombëtare. Yarosh i dha mbështetjen e tij të plotë “fuhrerit të bardhë”, kolonelit Andrey Biletsky dhe Batalionit të tij Azov. Kjo kopje e divizionit SS Das Reich ka pasur staf që nga vera e vitit 2021 nga mercenarë amerikanë më parë nga Blackwater [13].

Pasi kemi identifikuar Strausianët, duhet të pranojmë se ambicia e Rusisë është e kuptueshme, madje e dëshirueshme. Të çlirosh botën nga Straussians do të ishte të bësh drejtësi për miliona ose më shumë vdekje që ata kanë shkaktuar dhe të shpëtosh ata që do të vrasin. Nëse kjo ndërhyrje në Ukrainë është mënyra e duhur, mbetet për t’u parë.

Në çdo rast, nëse përgjegjësia për ngjarjet e sotme është e Straussianëve, kanë përgjegjësi edhe të gjithë ata që i lanë të veprojnë pa u dridhur. Duke filluar nga Gjermania dhe Franca, të cilat nënshkruan Marrëveshjet e Minskut shtatë vjet më parë dhe nuk bënë asgjë për të siguruar zbatimin e tyre, dhe më pas me rreth pesëdhjetë shtete që nënshkruan deklaratat e OSBE-së që ndalonin shtrirjen e NATO-s në lindje të linjës Oder-Neisse dhe nuk bëri asgjë. Vetëm Izraeli, i cili sapo ka hequr qafe sionistët revizionistë, ka shprehur një qëndrim të nuancuar për këto ngjarje.

Ky është një nga mësimet e kësaj krize: popujt e qeverisur në mënyrë demokratike janë përgjegjës për vendimet e marra për një kohë të gjatë nga udhëheqësit e tyre dhe të mbajtura pas alternimeve në pushtet.

/Stopfake.al/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous post FAKT: Kurthi i Tukididit: A po shkojnë SHBA-ja dhe Kina për luftë?
Next post VIDEO/Qeni Robot Patrullon në Rrugët e Zbrazëta të Kinës, duke dhënë Udhëzimet Sanitare Covid me Altoparlant …
error: Ky publikimet jane te mbrojtura