VIDEO/Qeni Robot Patrullon në Rrugët e Zbrazëta të Kinës, duke dhënë Udhëzimet Sanitare Covid me Altoparlant …

Kina ka vendosur qen robotikë për të zbatuar strategjinë “zero-COVID” të vendit komunist COVID-19.

Në një video të filmuar në qytetin e Shangait, shihet një qen robot që paralajmëron një komunitet të mbyllur të qëndrojë në shtëpitë e tyre dhe të respektojë masat e “sigurisë” së COVID.

https://rumble.com/embed/vwl93d/?pub=bbbxs


“Vishni maskë, lani duart shpesh, kontrolloni temperaturën”, paralajmëron qeni ndërsa patrullon në lagjen e banimit.

Të hënën, Kina filloi të vendosë bllokimin e saj më të madh në mbarë qytetin që nga lëshimi i pandemisë COVID-19 në fund të 2019 për të frenuar përhapjen e Omicron.


“Banorët do t’u kërkohet të qëndrojnë në shtëpi dhe dërgesat do të lihen në pikat e kontrollit për të siguruar që nuk ka kontakt me botën e jashtme. Zyrat dhe të gjitha bizneset që nuk konsiderohen thelbësore do të mbyllen dhe transporti publik do të pezullohet”, raporton New York Post. “Blerje paniku u raportua të dielën, me raftet e supermarketeve të pastruara nga ushqimet, pijet dhe sendet shtëpiake. Barriera të tjera po ngriheshin në lagje të hënën, me punëtorët me kostume hazmat që punonin në pikat e kontrollit.”

Qeveria kineze po ndërton gjithashtu “spitale të improvizuara”, objekte të përkohshme mjekësore dhe qendra karantine për të akomoduar infeksionet në rritje në mesin e popullsisë së saj kryesisht të vaksinuar plotësisht.

Që nga 29 marsi, afërsisht 87 për qind e 1.4 miliardë njerëzve të Kinës janë vaksinuar me dy injeksione, raporton Bloomberg.

/Stopfake.al/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous post Rusia nuk i ka Shpallur Luftë Popullit Ukrainas por Straussianëve …
Next post Vetëm 2 Kompani, Vanguard dhe BlackRock, Kontrollojnë Planetin, ndërsa 1% e të Pasurve në Botë zotërojnë 82% të Pasurisë Botërore …
error: Ky publikimet jane te mbrojtura