Vetëm 2 Kompani, Vanguard dhe BlackRock, Kontrollojnë Planetin, ndërsa 1% e të Pasurve në Botë zotërojnë 82% të Pasurisë Botërore …

Nga Alexandra Bruce

Nëse keni pyetur veten se si ekonomia botërore është rrëmbyer dhe njerëzimi është rrëmbyer nga një rrëfim krejtësisht fals, mos shikoni më tej se si kjo video nga krijuesi holandez, Covid Lie.

Ajo që ajo zbulon është se aksionet e korporatave më të mëdha në botë janë në pronësi të të njëjtëve investitorë institucionalë. Ata të gjithë zotërojnë njëri-tjetrin.

Kjo do të thotë se markat “konkurruese”, si Coke dhe Pepsi, nuk janë aspak konkurrentë, pasi aksionet e tyre zotërohen nga të njëjtat kompani investimi, fonde investimi, kompani sigurimesh, banka dhe në disa raste, qeveri. Ky është rasti në të gjitha industritë. Siç thotë ajo:

“Investitorët më të vegjël janë në pronësi të investitorëve më të mëdhenj. Ato janë në pronësi të investitorëve edhe më të mëdhenj. Maja e dukshme e kësaj piramide tregon vetëm dy kompani emrat e të cilëve i kemi parë shpesh…

Ata janë Vanguard dhe BlackRock.

Fuqia e këtyre dy kompanive është përtej imagjinatës suaj. Jo vetëm që ata zotërojnë një pjesë të madhe të aksioneve të pothuajse të gjitha kompanive të mëdha, por edhe aksionet e investitorëve në ato kompani. Kjo u jep atyre një monopol të plotë.

Në një raport të Bloomberg thuhet se të dyja këto kompani në vitin 2028, së bashku do të kenë investime në vlerën 20 trilion dollarë. Kjo do të thotë se ata do të zotërojnë pothuajse gjithçka.

Bloomberg e quan BlackRock “dega e katërt e qeverisë”, sepse është e vetmja agjenci private që punon ngushtë me bankat qendrore.

BlackRock i jep hua bankës qendrore, por është edhe këshilltari. Ai gjithashtu zhvillon softuerin që përdor banka qendrore. Shumë punonjës të BlackRock ishin në Shtëpinë e Bardhë me Bushin dhe Obamën.

Drejtori i Përgjithshëm i saj, Larry Fink mund të mbështetet në një mirëseardhje të ngrohtë nga udhëheqësit dhe politikanët. Jo dhe aq e çuditshme, nëse e dini se ai është ballisti i kompanisë në pushtet, por Larry Fink nuk i tërheq vetë fijet.

BlackRock, në vetvete është gjithashtu në pronësi të aksionarëve. Kush janë ata aksionarë? Ne arrijmë në një përfundim të çuditshëm. Aksioneri më i madh është Vanguard.

Por tani ai bëhet i turbullt. Vanguard është një kompani private dhe nuk mund të shohim kush janë aksionerët.

Elitës që zotëron Vanguard me sa duket nuk i pëlqen të jetë në qendër të vëmendjes, por sigurisht që nuk mund të fshihen nga kush është i gatshëm të gërmojë.

Raportet nga Oxfam dhe Bloomberg thonë se 1% e botës, së bashku zotërojnë më shumë para se 99%. Akoma më keq, Oxfam thotë se 82% e të gjitha parave të fituara në 2017 shkuan në këtë 1%.

Me fjalë të tjera, këto dy kompani investimi, Vanguard dhe BlackRock mbajnë një monopol në të gjitha industritë në botë dhe ato, nga ana tjetër janë në pronësi të familjeve më të pasura në botë, disa prej të cilave janë mbretër dhe që kanë qenë shumë të pasur që para Revolucioni industrial.

Pse nuk e dinë të gjithë këtë? Pse nuk ka filma dhe dokumentarë për këtë? Pse nuk është në lajme? Sepse 90% e medias ndërkombëtare është në pronësi të nëntë konglomerateve mediatike.

Covid Lie pyet: “Kush sponsorizon organizatën dhe agjencitë e shtypit që prodhojnë lajmet tona? Me Project Syndicate, ne shohim Fondacionin Bill dhe Melinda Gates, Fondacionin e Shoqërisë së Hapur dhe Qendrën Evropiane të Gazetarisë.

Organizatat që sjellin lajmet paguhen nga organizata jofitimprurëse, të së njëjtës elitë që zotëron edhe të gjithë median, por edhe paratë e një pjese të taksapaguesve përdoren për t’i paguar ato.”

Ose, siç tha George Carlin, “Është një klub i vogël dhe ju nuk jeni në të.”

Pra, kur Lynn Forester de Rothschild dëshiron që Shtetet e Bashkuara të jenë një vend njëpartiak (si Kina) dhe nuk dëshiron që ligjet e identifikimit të votuesve të miratohen në SHBA, në mënyrë që të mund të kryhen më shumë mashtrime zgjedhore për të arritur këtë qëllim, çfarë bën ajo bëj?

Ajo mban një telefonatë konferencë me 100 CEO-t më të mirë në botë dhe u thotë atyre që të denoncojnë publikisht si “Jim Crow” miratimin e një ligji anti-korrupsion nga Georgia dhe ajo urdhëron CEO-t e saj të detyrueshëm të bojkotojnë shtetin e Xhorxhias, siç e pamë me Coca-Cola. dhe Major League Baseball dhe madje edhe ylli i Hollivudit, Will Smith.

Në këtë telefonatë konferencë, ne shohim nuancat e Rivendosjes së Madhe, Axhenda 2030, Rendi i Ri Botëror.

OKB-ja dëshiron të sigurohet, ashtu si edhe Schwab, që në vitin 2030, varfëria, uria, ndotja dhe sëmundjet të mos e dëmtojnë më Tokën. Për ta arritur këtë, OKB-ja dëshiron që taksat nga vendet perëndimore të ndahen nga mega korporatat e elitës për të krijuar një shoqëri krejt të re.

Për këtë projekt, OKB-ja thotë se na duhet një qeveri botërore – gjegjësisht OKB-ja, vetë.

Dhe është e qartë se “pandemia” u orkestrua për të sjellë këtë. Kjo video bën një punë të jashtëzakonshme për të shpjeguar se si po bëhet gjithçka.

TRANSKRIPT

Ndërsa po shikoni miliona që bien në varfëri për shkak të masave të koronës të vitit të kaluar, edhe nëse kriza më e madhe ekonomike në histori nuk ju ka prekur ende, do të jetë vetëm çështje kohe derisa efektet e valëzuara do t’ju godasin gjithashtu.

Ky nuk është frikësues, por është një realitet i ashpër. Unë gjithashtu mendoj se ne mund të zbusim dëmin dhe mund të bëjmë edhe më mirë, me kusht që të jemi të informuar saktë për situatën tonë.

Kjo është arsyeja pse unë do të doja t’ju tregoja disa fakte që mund t’i kontrolloni lehtësisht faktet që janë me rëndësi vendimtare.

Më pak se një grusht korporatash të mëdha dominojnë çdo aspekt të jetës sonë. Kjo mund të duket e ekzagjeruar, por nga mëngjesi që hamë te dysheku ku flemë dhe gjithçka që veshim dhe konsumojmë në mes varet kryesisht nga këto korporata.

Këto janë kompani të mëdha investimi që përcaktojnë rrjedhën e rrjedhës së parasë. Ata janë personazhet kryesore të shfaqjes që po shohim. E di që koha juaj është e vlefshme, ndaj përmbledh të dhënat më të rëndësishme.

Si punon?

INDUSTRIA USHQIMORE

Le të marrim Pepsico-n si shembull. Është kompania mëmë e shumë kompanive të sodave dhe kompanive të ushqimit. Të ashtuquajturat marka konkurruese janë nga fabrika nga disa korporata që monopolizojnë të gjithë industrinë.

Në industrinë e ushqimit të paketuar, ka disa kompani të mëdha, si Unilever, Coca-Cola Company, Mondelez dhe Nestlé.

Në foto, shihni se shumica e markave në industrinë ushqimore i përkasin njërës prej këtyre korporatave. Kompanitë e mëdha janë në bursë dhe kanë aksionerët e mëdhenj në bordin e drejtorëve.

Në burime si Yahoo Finance, ne mund të shohim informacione të detajuara të kompanisë, të tilla si aksionerët më të mëdhenj në të vërtetë.

Le të marrim përsëri Pepsico, si shembull. Ne shohim se rreth 72% e aksioneve zotërohet nga jo më pak se 3,155 investitorë institucionalë.

Këto janë kompanitë e investimeve, fondet e investimeve, kompanitë e sigurimit, bankat dhe në disa raste, qeveritë.

Cilët janë investitorët më të mëdhenj institucionalë të Pepsico-s? Siç mund ta shihni, vetëm 10 nga investitorët zotërojnë së bashku gati një të tretën e aksioneve.

Top 10 e investitorëve së bashku arrijnë në një vlerë prej 59 miliardë dollarësh, por nga këto dhjetë, vetëm tre zotërojnë më shumë aksione se shtatë të tjerët.

Le t’i kujtojmë ato dhe të shohim se kush zotëron më shumë aksione të Coca-Cola Company, konkurrenti më i madh i Pepsit.

Pjesa më e madhe e aksioneve është sërish në pronësi të investitorëve institucionalë. Le të shohim 10-shen e parë dhe të fillojmë në gjashtë të fundit të tyre. Katër nga këta investitorë institucionalë pamë gjithashtu në gjashtë vendet e fundit të Pepsico.

Këto janë Northern Trust, JPMorgan-Chase, Geode Capital Management dhe Wellington Management. Tani, le të shohim katër pronarët më të mëdhenj të aksioneve. Ata janë BlackRock, Vanguard dhe State Street.

Këto janë firmat më të mëdha të investimeve në botë, kështu që Pepsico dhe Coca-Cola nuk janë aspak konkurrentë.

Kompanitë e tjera të mëdha që zotërojnë një mori emrash markash, si Unilever, Mondelez dhe Nestlé janë nga i njëjti grup i vogël investitorësh. Por emrat e tyre nuk dalin vetëm në industrinë ushqimore.

Le të zbulojmë në Wikipedia, cilat janë kompanitë më të mëdha të teknologjisë.

BIG TECH

Facebook është pronar i Whatsapp dhe Instagram. Së bashku me Twitter, ata formojnë platformat më të njohura të mediave sociale.

Alphabet është prindi i të gjitha kompanive të Google, si YouTube dhe Gmail, por ato janë gjithashtu investitori më i madh në Android, një nga dy sistemet operative për pothuajse të gjithë telefonat inteligjentë dhe tabletët.

Sistemi tjetër operativ është IOS i Apple. Nëse shtojmë Microsoft-in, shohim katër kompani që prodhojnë softuerin për pothuajse të gjithë kompjuterët, tabletët dhe telefonat inteligjentë në botë.

Le të shohim se cilët janë aksionerët më të mëdhenj të këtyre kompanive.

Merrni Facebook: ne shohim që 80% e aksioneve është në pronësi të investitorëve institucionalë.

Këta janë të njëjtët emra që dolën në industrinë ushqimore; të njëjtët investitorë janë në tre të parët.

Tjetra, është Twitter. Ajo formon me Facebook dhe Instagram tre të parët.

Çuditërisht, kjo kompani është në duart e të njëjtëve investitorë. Ne i shohim përsëri, me Apple dhe madje edhe me konkurrentin e tyre më të madh, Microsoft.

Gjithashtu, nëse shikojmë kompanitë e tjera të mëdha në industrinë e teknologjisë që zhvillojnë dhe prodhojnë kompjuterët tanë, televizorët, telefonat dhe pajisjet shtëpiake, ne shohim të njëjtët investitorë të mëdhenj, të cilët së bashku zotërojnë shumicën e aksioneve.

Është e vërtetë për të gjitha industritë. nuk po e ekzagjeroj.

INDUSTRIA E TRANSPORTIT (DHE ENERGJIA E MINIERAVE)

Një shembull i fundit, le të rezervojmë një pushim në një kompjuter ose smartphone. Ne kërkojmë për një fluturim në një vend me diell në Skyscanner ose Expedia. Të dy janë nga i njëjti grup i vogël investitorësh.

Ne fluturojmë me një nga linjat e shumta ajrore. Shumë prej të cilave janë në duart e të njëjtëve investitorë dhe të qeverive, siç është rasti me Air France, KLM.

Avioni në të cilin hipim është, në shumicën e rasteve, një Boeing ose një Airbus, gjithashtu në pronësi të të njëjtëve emra. Ne rezervojmë përmes Booking.com ose AirBnB dhe kur mbërrijmë dalim për darkë dhe vendosim një koment në Tripadvisor.

Të njëjtët investitorë të mëdhenj shfaqen në çdo aspekt të udhëtimit tonë dhe fuqia e tyre është edhe më e madhe, për shkak të vajgurit që vjen nga kompanitë ose rafineritë e tyre të naftës.

Çeliku nga i cili është bërë avioni vjen nga kompanitë e tyre minerare. Ky grup i vogël firmash investimi, fondesh dhe bankash janë gjithashtu investitorët më të mëdhenj në industrinë që gërmojnë për lëndë të parë.

Wikipedia tregon se kompanitë më të mëdha të minierave kanë të njëjtët investitorë të mëdhenj që shohim kudo.

Gjithashtu, bizneset e mëdha bujqësore, nga të cilat varet e gjithë industria ushqimore; ata zotërojnë Bayer, kompaninë mëmë të Monsanto-s, prodhuesi më i madh i farave në botë, por ata janë gjithashtu aksionarë të industrisë së madhe të tekstilit.

Madje edhe shumë marka të njohura të modës që bëjnë veshjet nga pambuku janë në pronësi të të njëjtëve investitorë.

Pavarësisht nëse shohim kompanitë më të mëdha në botë të paneleve diellore apo rafineritë e naftës, stoqet janë në duart e të njëjtave kompani.

Ata zotërojnë kompanitë e duhanit që prodhojnë të gjitha markat e njohura të duhanit, por gjithashtu zotërojnë të gjitha kompanitë e mëdha farmaceutike dhe institucionet shkencore që prodhojnë ilaçe.

Ata zotërojnë kompanitë që prodhojnë metalet tona dhe gjithashtu të gjithë industrinë e makinave, avionëve dhe armëve, ku përdoret një pjesë e madhe e metaleve dhe lëndëve të para.

Zotërojnë kompanitë që ndërtojnë pajisjet tona elektronike, ata zotërojnë magazinat e mëdha dhe tregjet online dhe madje edhe mjetet e pagesave që ne përdorim për të blerë produktet e tyre.

Për ta bërë këtë video sa më të shkurtër, ju tregova vetëm majën e ajsbergut.

Nëse vendosni ta hulumtoni këtë me burimet që sapo ju tregova, atëherë do të shihni se kompanitë më të njohura të sigurimeve, bankat, kompanitë e ndërtimit, kompanitë telefonike zinxhirët e restoranteve dhe kozmetikës janë në pronësi të të njëjtëve investitorë institucionalë që sapo kemi parë.

BLACKROCK & VANGUARD

Këta investitorë institucionalë janë kryesisht firmat e investimeve bankat dhe kompanitë e sigurimit.

Nga ana tjetër, ata vetë janë në pronësi të aksionerëve dhe gjëja më e habitshme është se ata zotërojnë aksionet e njëri-tjetrit.

Së bashku, ata formojnë një rrjet të madh të krahasueshëm me një piramidë. Investitorët më të vegjël janë në pronësi të investitorëve më të mëdhenj. Ato janë në pronësi të investitorëve edhe më të mëdhenj.

Maja e dukshme e kësaj piramide tregon vetëm dy kompani emrat e të cilave i kemi parë shpesh deri tani. Ata janë Vanguard dhe BlackRock. Fuqia e këtyre dy kompanive është përtej imagjinatës suaj.

Jo vetëm që ata zotërojnë një pjesë të madhe të aksioneve të pothuajse të gjitha kompanive të mëdha, por edhe aksionet e investitorëve në ato kompani. Kjo u jep atyre një monopol të plotë.

Në një raport të Bloomberg thuhet se të dyja këto kompani në vitin 2028, së bashku do të kenë investime në vlerën 20 trilion dollarë. Kjo do të thotë se ata do të zotërojnë pothuajse çdo gjë

Bloomberg e quan BlackRock “dega e katërt e qeverisë”, sepse është e vetmja agjenci private që punon ngushtë me bankat qendrore.

BlackRock i jep hua bankës qendrore, por është edhe këshilltari. Ai gjithashtu zhvillon softuerin që përdor banka qendrore. Shumë punonjës të BlackRock ishin në Shtëpinë e Bardhë me Bushin dhe Obamën.

Drejtori i Përgjithshëm i saj, Larry Fink mund të mbështetet në një mirëseardhje të ngrohtë nga udhëheqësit dhe politikanët. Jo dhe aq e çuditshme, nëse e dini se ai është ballisti i kompanisë në pushtet. Por Larry Fink nuk i tërheq fijet, vetë.

BlackRock, në vetvete është gjithashtu në pronësi të aksionarëve. Kush janë ata aksionarë? Ne arrijmë në një përfundim të çuditshëm.

Aksioneri më i madh është Vanguard. Por tani ai bëhet i turbullt. Vanguard është një kompani private dhe nuk mund të shohim kush janë aksionerët.

Elitës që zotëron Vanguard me sa duket nuk i pëlqen të jetë në qendër të vëmendjes, por sigurisht që nuk mund të fshihen nga kush është i gatshëm të gërmojë.

Raportet nga Oxfam dhe Bloomberg thonë se 1% e botës, së bashku zotërojnë më shumë para se 99%. Akoma më keq, Oxfam thotë se 82% e të gjitha parave të fituara në 2017 shkuan në këtë 1%.

Forbes, revista më e famshme e biznesit thotë se në mars 2020, në botë kishte 2095 miliarderë.

Kjo do të thotë se Vanguard është në pronësi të familjeve më të pasura në botë. Nëse hulumtojmë historinë e tyre, shohim se ata kanë qenë gjithmonë më të pasurit.

Disa prej tyre, edhe para fillimit të Revolucionit Industrial, për shkak se historia e tyre është shumë interesante dhe e gjerë, do t’i bëj një vazhdim.

Tani për tani, dua të them vetëm se këto familje nga të cilat shumë janë në familje janë themeluesit e sistemit tonë bankar dhe të çdo industrie në botë, këto familje nuk e kanë humbur kurrë pushtetin, por për shkak të një popullsie në rritje, ata duhej të fshiheshin pas firma, si Vanguard, aksionerët e të cilave janë fondet private dhe jofitimprurëse të këtyre familjeve.

OJQ-të DHE FONDACIONET DHE PRONËSIA E TYRE NË BIG PHARMA

Për të sqaruar foton, më duhet të shpjegoj shkurtimisht se çfarë janë në të vërtetë organizatat jofitimprurëse. Këto duket se janë lidhja midis kompanive, politikës dhe medias. Kjo fsheh pak konfliktet e interesave.

Organizatat jofitimprurëse, të quajtura gjithashtu “fondacione” varen nga donacionet që nuk duhet të zbulojnë se cilët janë donatorët e tyre, ata mund t’i investojnë paratë në mënyrën që ata e shohin të arsyeshme dhe nuk paguajnë taksa për sa kohë që fitimet investohen përsëri në projekte të reja .

Në këtë mënyrë, organizatat jofitimprurëse mbajnë qindra miliarda dollarë midis tyre sipas qeverisë australiane, organizatat jofitimprurëse janë një mënyrë ideale për financimin e terroristëve dhe pastrimin masiv të parave.

Themelet dhe fondet e familjeve që janë më të pasurat qëndrojnë në plan të dytë sa më shumë.

Për çështje që marrin shumë vëmendje, përdoren fondacionet e filantropëve që janë më të ulët në rang, por shumë të pasur.

Dua ta mbaj shkurt, ndaj do t’ju tregoj tre më të rëndësishmet që lidhin të gjitha industritë në botë.

Ata janë Fondacioni Bill dhe Melinda Gates, Fondacioni i Shoqërisë së Hapur i multi-miliarderit kontrovers, Soros dhe Fondacioni Clinton. Unë do t’ju bëj një hyrje shumë të shkurtër për t’ju treguar fuqinë e tyre.

Sipas faqes së internetit të Forumit Ekonomik Botëror, Fondacioni Gates është sponsori më i madh i OBSH-së. Kjo ndodhi pasi Donald Trump u largua nga mbështetja financiare e SHBA për OBSH-në në vitin 2020.

Pra, Fondacioni Gates është një nga entitetet më me ndikim në gjithçka që ka të bëjë me shëndetin tonë.

Fondacioni Gates punon ngushtë me kompanitë më të mëdha farmaceutike, ndër të cilat janë Pfizer, AstraZeneca, Johnson & Johnson, Biontech dhe Bayer.

Dhe ne sapo kemi parë se cilët janë aksionerët e tyre më të mëdhenj. Billy Boy nuk ishte një budalla i varfër kompjuterik që për mrekulli u bë shumë i pasur. Ai është nga një familje filantropistësh që punon për elitën absolute.

Microsoft-i i tij është në pronësi të Vanguard, BlackRock dhe Berkshire Hathaway. Por Fondacioni Gates, pas BlackRock dhe Vanguard është aksionari më i madh në Berkshire Hathaway. Madje ai ishte edhe anëtar i bordit atje.

Do të na duheshin orë të tëra nëse do të donim të zbulonim gjithçka në të cilën është përfshirë Gates, Fondacioni i Shoqërisë së Hapur të Soros dhe Fondacioni Clinton. Ato përbëjnë një urë lidhëse me situatën aktuale, ndaj më duhej t’i prezantoja.

MEDIAT KRYESORE

Duhet ta fillojmë temën tjetër me një pyetje. Dikush si unë, që nuk bën kurrë video, me një laptop të vjetër mund të tregojë objektivisht se vetëm dy kompani mbajnë monopolin në të gjitha industritë në botë.

Pyetja ime është, pse kjo nuk flitet kurrë në media?

Ne mund të zgjedhim çdo ditë midis të gjitha llojeve të dokumentarëve dhe programeve televizive, por asnjëri prej tyre nuk mbulon këtë temë. Nuk është mjaft interesante apo ka interesa të tjera në lojë?

Wikipedia, sërish na jep përgjigjen. Ata thonë se rreth 90% e medias ndërkombëtare është në pronësi të nëntë konglomerateve mediatike.

Pavarësisht nëse marrim monopolistin Netflix dhe Amazon Prime ose shqetësime të mëdha që zotërojnë shumë kompani bija, si Time-Warner, Walt Disney Company, Comcast, Fox Corporation, Bertelsmann dhe Viacom, CBS, shohim se të njëjtët emra zotërojnë aksione.

Këto korporata jo vetëm që prodhojnë të gjitha programet, filmat dhe dokumentarët, por zotërojnë edhe kanalet në të cilat ato transmetohen. Pra, jo vetëm industritë, por edhe informacioni është në pronësi të elitës.

Unë do t’ju tregoj shkurtimisht se si funksionon kjo në Holandë. Si fillim, të gjitha mediat kryesore holandeze janë në pronësi të tre kompanive. E para është De PersGroep [DPG Media], kompania mëmë e markave të mëposhtme.

Përveç gazetave dhe revistave të shumta, ata zotërojnë edhe Sanoma, kompania mëmë e disa prej kanaleve të mëdha tregtare holandeze. Shumë media nga jashtë, si VTM janë gjithashtu në pronësi të De PersGroep.

E dyta është Mediahuis, një nga shqetësimet më të mëdha mediatike të Evropës. Në Holandë, Mediahuis zotëron markat e mëposhtme. Deri në vitin 2017, gjithashtu Sky Radio dhe Radio Veronica ishin në pronësi të Mediahuis, si dhe Radio 538 dhe radio 10.

Dhe pastaj është Bertelsmann, e cila është një nga 9 firmat më të mëdha mediatike. Kjo kompani zotëron RTL, e cila zotëron 45 stacione televizive dhe 32 stacione radio në 11 vende. Por Bertelsmann është gjithashtu bashkëpronar i botuesit më të madh të librave në botë, Penguin Random House.

Aksionet e këtyre kompanive janë në pronësi të fondeve private të tre familjeve. Këto janë familja belge Van Thillo, familja belge Leysen dhe familja gjermane Bertelsmann-Mohn. Të tre familjet ishin në anën e nazistëve në Luftë.

Sipas Wikipedia-s, për këtë arsye, gazeta Telegraaf, Leysen u ndalua përkohësisht në Holandë pas luftës.

THE FAKE NEWS

Për të plotësuar këtë pasqyrë, shikoni se nga vijnë lajmet. Lajmet ditore të të gjitha këtyre mediave mediat e ndryshme të lajmeve nuk prodhojnë lajme.

Ata përdorin informacione dhe pamje nga agjencitë e shtypit, ANP dhe Reuters. Këto agjenci nuk janë të pavarura. ANP është në pronësi të Talpa, John de Mol. Thomson-Reuters është në pronësi të familjes së fuqishme kanadeze Thomson.

Gazetarët dhe redaktorët më të rëndësishëm që punojnë për këto agjenci janë anëtarë të një agjencie gazetarie, si Qendra Evropiane e Gazetarisë. Këta janë një nga sponsorët më të mëdhenj evropianë të projekteve të lidhura me median.

Ata edukojnë gazetarë, botojnë libra studimi, ofrojnë hapësira trajnimi dhe agjenci shtypi dhe punojnë ngushtë së bashku me korporatat e mëdha, Google dhe Facebook.

Për analiza dhe pikëpamje gazetareske, mediat e mëdha përdorin Project Syndicate. Kjo është organizata më e fuqishme në këtë fushë.

Project Syndicate dhe organizata të tilla si që përmenda janë së bashku me agjencitë e shtypit.

Lidhja midis të gjitha mediave në mbarë botën kur spikerët e lajmeve korrin nga autocimet e tyre [teleprompters], ka shumë mundësi që teksti të rrjedhë nga një prej këtyre organizatave. Kjo është arsyeja që mediat botërore tregojnë sinkronizim në raportimet e tyre.

Dhe shikoni vetë qendrën evropiane të gazetarisë. Përsëri, Fondacioni Gates dhe Fondacioni i Shoqërisë së Hapur.

Ato gjithashtu sponsorizohen shumë nga Facebook, Google, Ministria e Arsimit dhe Shkencës dhe Ministria e Punëve të Jashtme.

Kush sponsorizon organizatën dhe agjencitë e shtypit që prodhojnë lajmet tona? Me Project Syndicate, ne shohim Fondacionin Bill dhe Melinda Gates, Fondacionin e Shoqërisë së Hapur dhe Qendrën Evropiane të Gazetarisë.

Organizatat që sjellin lajmet paguhen nga organizata jofitimprurëse, të së njëjtës elitë që zotëron edhe të gjithë median, por edhe një pjesë të taksapaguesve përdoren për t’i paguar.

Në Belgjikë ka protesta rregullisht, pasi Mediahuis dhe De Persgroep marrin miliona euro nga qeveria, ndërsa shumë janë jashtë…

THE DANGER WE ARE IN NOW

Epo, kjo ishte shumë për t’u përtypur dhe u përpoqa ta bëja sa më shkurt që mundesha. Kam përdorur vetëm shembuj që mendoja se ishin të nevojshme për të krijuar një pasqyrë të qartë.

Kjo ndihmon për të kuptuar më mirë situatën tonë aktuale, që mund të hedhë dritë të re mbi ngjarjet e kaluara

Do të ketë kohë të mjaftueshme për t’u zhytur në të kaluarën, por tani le të flasim për sot, por qëllimi im është t’ju informoj për rrezikun në të cilin ndodhemi tani.

Elita drejton çdo aspekt të jetës sonë, gjithashtu, informacionin që marrim dhe ato varen nga një koordinim, bashkëpunim për të lidhur të gjitha industritë në botë për t’i shërbyer interesave të tyre.

Kjo bëhet përmes Forumit Ekonomik Botëror, ndër të tjera, një organizate shumë e rëndësishme.

Çdo vit në Davos, CEO-t e korporatave të mëdha takohen me udhëheqës kombëtarë, politikanë dhe parti të tjera me ndikim, si UNICEF dhe Greenpeace.

Në bordin mbikëqyrës të WEF është ish-zëvendëspresidenti, Al Gore, ministrja jonë, Sigrid Kaag, Feike Sijbesma, kryetare e Minierave të Shtetit Hollandez dhe Komisionerja e bankës holandeze, Christine Lagarde, kryetarja e Bankës Qendrore Evropiane. .

Gjithashtu, djali i politikanit Ferdinand Grapperhaus punon për WEF.

Wikipedia thotë se tarifa vjetore për anëtarët është 35,000 euro “por mbi gjysma e buxhetit tonë vjen nga partnerët që paguajnë koston për politikanët që përndryshe nuk mund të përballonin anëtarësimin”.

Sipas kritikëve, WEF është që bizneset e pasura të bëjnë biznes me biznese të tjera ose me politikanë.

Për shumicën e anëtarëve, WEF do të mbështeste përfitimet personale në vend që të ishte një mjet për të zgjidhur problemet e botës.

Pse do të kishte shumë probleme botërore nëse liderët e industrisë, bankierët dhe politikanët që nga viti 1971 e tutje janë mbledhur çdo vit për të zgjidhur problemet e botës?

A nuk është e palogjikshme që pas 50 vitesh takime mes ambientalistëve dhe CEO-ve të kompanive më ndotëse, natyra gradualisht po shkon keq, jo më mirë; se ata kritikë kanë të drejtë, është e qartë, kur shikojmë partnerët kryesorë që së bashku përbëjnë më shumë se gjysmën e buxhetit të WEF.

Sepse këto janë BlackRock, fondacioni Open Society, Fondacioni Bill dhe Melinda Gates dhe shumë kompani të mëdha, nga të cilat Vanguard dhe BlackRock zotërojnë aksionet.

Kryetar dhe themelues i WEF është Klaus Schwab, një profesor dhe biznesmen zviceran. Në librin e tij, Rivendosja e Madhe, ai shkruan për planet e organizatës së tij.

Koronavirusi është, sipas tij, një “mundësi” e madhe për të rivendosur shoqëritë tona. Ai e quan atë “Ndërto përsëri më mirë”. Slogani është tani në buzët e të gjithë politikanëve globalistë në botë.

Shoqëria jonë e vjetër duhet të kalojë në një të re, thotë Schwab. Njerëzit nuk zotërojnë gjë tjetër veçse punojnë që shteti të plotësojë nevojat e tyre primare.

WEF thotë se është e nevojshme që shoqëria e konsumit që elita na detyron të mos jetë më e qëndrueshme.

Schwab thotë në librin e tij se ne nuk do të kthehemi kurrë në normalitetin e vjetër dhe WEF publikoi një video së fundmi për të bërë të qartë se deri në vitin 2030, ne nuk do të zotërojmë asgjë, por do të jemi të lumtur.

THE GREAT RESET = RENDI I RI BOTËROR

Ju ndoshta keni dëgjuar për Rendin e Ri Botëror. Media dëshiron që ne të besojmë se kjo është një teori konspirative, por për të është folur nga liderët për dekada.

Jo vetëm George Bush Senior, Bill Clinton dhe Nelson Mandela, por edhe filantropë me famë botërore, si Cecil Rhodes, David Rockefeller, Henry Kissinger dhe madje edhe George Soros.

OKB-ja prezantoi në vitin 2015 Axhendën e tyre të diskutueshme 2030. Është pothuajse identike me Rivendosjen e Madhe të Klaus Schwab.

OKB-ja dëshiron të sigurohet, ashtu si edhe Schwab, që në vitin 2030, varfëria, uria, ndotja dhe sëmundjet të mos e dëmtojnë më Tokën.

Tingëllon bukur, por prisni derisa të lexoni shkronjat e vogla. Plani është që Axhenda 2030 ta paguajmë ne qytetarët.

Ashtu siç na kërkojnë tani të heqim të drejtat tona për shëndetin publik, ata do të na kërkojnë të japim pasurinë tonë për të luftuar varfërinë. Këto nuk janë teori konspirative.

Është në faqen e tyre zyrtare. Bëhet fjalë për këtë: OKB-ja dëshiron që taksat nga vendet perëndimore të ndahen nga mega korporatat e elitës për të krijuar një shoqëri krejt të re. Infrastruktura e re, sepse karburantet fosile janë zhdukur në 2030.

Për këtë projekt, OKB-ja thotë se na duhet një qeveri botërore, përkatësisht vetë OKB-ja.

OKB-ja pajtohet me Schwab se një pandemi është një shans i artë për të përshpejtuar zbatimin e Agjendës 2030.

Është shqetësuese që WEF dhe OKB-ja pranojnë hapur se pandemitë dhe katastrofat e tjera mund të përdoren për të riformuar shoqërinë. Ne nuk duhet të mendojmë lehtë për këtë dhe të bëjmë kërkime të plota.

/Stopfake.al/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous post VIDEO/Qeni Robot Patrullon në Rrugët e Zbrazëta të Kinës, duke dhënë Udhëzimet Sanitare Covid me Altoparlant …
Next post VIDEO/Ekonomistia në Samitin e Qeverisë Botërore – Rendi i ri Botëror Financiar do të Ndryshojë në një Drejtim të ri Dramatik …
error: Ky publikimet jane te mbrojtura