Biden i kërkon Stafit të tij që Departamenti i Drejtësisë të ndjekë Penalisht Trumpin…


Joe Biden i ka kërkuar stafit se ai dëshironte që Departamenti i Drejtësisë të ndjekë penalisht ish-presidentin Trump dhe kundërshtarët e tjerë politikë.

Në një artikull rreth Prokurorit të Përgjithshëm Merrick Garland “përballë presionit ndërkohë hetimi i 6 janarit po zgjerohet”, New York Times pretendoi se Biden dëshironte që Garland të ndjekë penalisht ish-presidentin Trump.

New York Times raportoi: “Deri në fund të vitit të kaluar, zoti Biden i besoi rrethit të tij të brendshëm se besonte se ish-presidenti Donald J. Trump ishte një kërcënim për demokracinë dhe se duhej të ndiqej penalisht, sipas dy personave të njohur me komentet e tij. ”

“Dhe ndërsa presidenti nuk ia ka komunikuar kurrë zhgënjimet e tij drejtpërdrejt zotit Garland, ai ka thënë privatisht se donte që z. Garland të sillej më pak si një gjykatës i rëndë dhe më shumë si një prokuror që është i gatshëm të ndërmarrë veprime vendimtare për ngjarjet e janarit. 6.”

Djali i Joe Biden, Hunter është aktualisht nën hetim penal federal për evazion fiskal, lobim të huaj dhe pastrim parash.

Pra, pyetja është, nëse Joe Biden dëshiron që DD të ndjekë penalisht Trump, sa po ndërhyn apo po ndikon ai në hetimin federal ndaj Hunter?

Hetimi i 6 janarit është një provë jo vetëm për Garland, por edhe për Biden. Të dy burrat erdhën në detyrë duke premtuar se do të rivendosin pavarësinë dhe reputacionin e një Departamenti të Drejtësisë që Trump ishte përpjekur ta armatonte për përfitime politike.

Për Biden, mbajtja e këtij premtimi do të thotë të ftojë zemërimin e mbështetësve që thonë se do ta mbajnë presidentin në komentet që ai bëri në përvjetorin e sulmit në Kapitol, kur ai u zotua të sigurohet se “e kaluara të mos varroset” dhe tha se njerëzit që planifikuan rrethimin “e mbanin një kamë në fyt të Amerikës”.

Zyrtarët e Departamentit të Drejtësisë nuk e mbajnë presidentin të informuar për asnjë hetim, përfshirë ato që përfshijnë fëmijët e tij, thanë disa njerëz të njohur me situatën. Rastet që përfshijnë Hunter Biden dhe Ashley Biden janë duke u punuar nga zyrtarë të karrierës dhe njerëzit e afërt me presidentin, përfshirë këshilltarin e Shtëpisë së Bardhë Dana Remus, nuk kanë dukshmëri në to, thanë ata njerëz.

Departamenti i Drejtësisë nuk ka dhënë asnjë tregues publik në lidhje me afatin e tij kohor ose nëse prokurorët mund të shqyrtojnë një çështje kundër Trump.

Komiteti i Dhomës së Përfaqësuesve që heton sulmin e 6 janarit mund të dërgojë referime penale në Departamentin e Drejtësisë, por vetëm departamenti mund të ngrejë akuza. Paneli po punon me një ndjenjë urgjence për të ndërtuar çështjen e tij përpara zgjedhjeve afatmesme të këtij viti, kur republikanët mund të rimarrin Dhomën dhe të shpërndajnë komitetin.

/Stopfake.al/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous post Konspiracion – Putin i drejtohet Donald Trump: “Unë mund t’ju Ndihmoj të kulloni Kënetën e Uashingtonit, DC” …
Next post VIDEO/Tucker Carlson: Biden po e Përdor luftën në Ukrainë për të nxitur Marrëveshjen e re të Gjelbër në SHBA …
error: Ky publikimet jane te mbrojtura