A do të rikthehet Donald Trump në Twitter? Twitter thotë jo, por Elon sugjeron një Ndryshim në Twitter-in qesharak …

Shumë njerëz filluan të mbushnin rrjetet sociale me postime mbi rikthimin e Twitter të ish-presidentit Trump, pasi dëgjuan se Elon Musk kishte përdorur disa nga miliardat e tij për të blerë një aksion masiv në Twitter, ata prisnin që miliarderi i çuditshëm dhe pro fjalës së lirë të përdorte fuqinë e tij të zgjeruar për të nxitur ndryshimin përmes kompanisë së mediave sociale dhe për të bërë një luftë për fjalës së lirë.

Veçanërisht, ata prisnin që njerëz si Donald Trump të liheshin përsëri në platformë.

Si kujtim, Trump ishte “ndaluar përgjithmonë” në janar të vitit 2021, me platformën që thoshte:

Pas shqyrtimit të afërt të Tweet-eve të fundit nga llogaria @realDonaldTrump dhe kontekstit rreth tyre – veçanërisht se si ato pranohen dhe interpretohen në dhe jashtë Twitter – ne e kemi pezulluar përgjithmonë llogarinë për shkak të rrezikut të nxitjes së mëtejshme të dhunës.

Fatkeqësisht, nuk duket se kjo do të ndryshojë, të paktën jo së shpejti. Kjo për shkak se Twitter sapo dërgoi një deklaratë duke thënë se megjithëse bordi i kompanisë “luan një rol të rëndësishëm këshillues dhe reagimi”, “vendimet e tij të politikave nuk përcaktohen nga bordi ose aksionarët dhe ne nuk kemi plane të ndryshojmë ndonjë vendim politik”.

Me fjalë të tjera, ai tha se Elon nuk do të ishte në gjendje ta kthente Trump thjesht duke blerë aksione dhe duke u ulur në Bordin e Drejtorëve.

Më tej, raportohet se ndërsa atij mund t’i jepet njëfarë respekti si rezultat i fuqisë dhe popullaritetit të tij masiv financiar, kjo mund të përfundojë më pak se sa mendojnë disa.

Ne kemi shkëputur disa fragmente nga fjalët e saj:

Jo-Ellen Pozner, një profesore në Shkollën e Biznesit Leavey të Universitetit Santa Clara, deklaroi se shtimi i një personi në bordin e një kompanie nuk duhet të bëjë një ndryshim të madh në politikat e kompanisë. Pozner deklaroi: “Fakti që ai mori një pozicion mbi 2 miliardë dollarë në këtë kompani dhe u fut menjëherë në bord sugjeron që ai po paguhet me nderim dhe mund të kërkojë respekt që shumica e njerëzve nuk do të mund ta komandonin. Nuk do të habitesha nëse do të kishte ndryshime të llojeve të ndryshme pas këtij zhvillimi.”

Pavarësisht këtij lajmi të keq për një periudhë afatshkurtër, ende mund të jetë e mundur që Elon të bëjë një ndryshim që përfundimisht rezulton në lejimin e Trumpit në platformë, në mënyrë që të gjithë të mund të përjetojmë edhe një herë postimet e tij të lavdishme dhe gazmore.

Elon la të kuptohej po aq në një postim të fundit, krejtësisht gazmor në Twitter. Në vend që të thoshte ndonjë fjalë, ai thjesht postoi një meme të tij duke pirë duhan gjatë Intervistës së tij famëkeqe të Joe Rogan Experience me mbishkrimin “Mbledhja e radhës e bordit të Twitter do të ndizet”.

Tani, ndoshta është thjesht një meme, por mund të jetë gjithashtu një mesazh që Elon synon t’i shkundë gjërat në kompani në një mënyrë të madhe, një mënyrë që mund të përfshijë kthimin prapa politikave censuruese të llojit që çuan në fillimin e Trumpit. vendin e parë.

Kjo nuk është aspak e sigurt, por, duke pasur parasysh deklaratat e tij në të kaluarën për lirinë e fjalës dhe kulturën e anulimit, duket e mundur nëse jo plotësisht e mundshme.

Megjithatë, në afat të shkurtër, duket se Trump për fat të keq nuk do të kthehet në Twitter.

/Stopfake.al/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous post VIDEO/Denoncuesi i Laptopit të Hunter Biden zbulon se Çfarë përmbanin “450 GB Materiale të fshira”…
Next post McConnell mbështet RINO Cheney për Donald Trumpin …
error: Ky publikimet jane te mbrojtura