Biolabs Ukraina të financuara nga Pentagoni: Gjermania studioi se si Armët Biologjike Përhapin Epidemitë …

Janë ngritur akuza kundër Gjermanisë se ajo studioi se si armët biologjike përhapin epidemitë në Pentagon financuan biolabatët e Ukrainës.

Informacioni u zbulua nga Maria Zakharova, Drejtore e Departamentit të Informacionit dhe Shtypit të Ministrisë së Jashtme ruse, gjatë një INTERVISTE klikoni interview.

Pyetje: Kohët e fundit u raportua se trupat ruse gjetën dosje të reja mbi aktivitetin biologjik ushtarak në Ukrainë gjatë një operacioni special ushtarak në Ukrainë. A është e mundur që ju të zgjeroheni për këtë?

Maria Zakharova: Si pjesë e Operacionit Ushtarak Special në Ukrainë (SMO), Forcat e Armatosura të Rusisë zbuluan dokumente që hedhin dritë mbi projektin bio-ushtarak të Departamentit të Mbrojtjes të SHBA-së në Ukrainë. Studiuesit e programit po kërkonin viruset më vdekjeprurëse – agjentët e mundshëm të armëve biologjike – që kanë fokus gjeografik si në Ukrainë ashtu edhe në Rusi.

Ata po shqyrtonin gjithashtu metodat në të cilat këta patogjenë përhapin sëmundjet. Për shkak të qëllimit të projektit, është e qartë se një pjesë e konsiderueshme, nëse jo pjesa më e madhe, e njohurive për programin ushtarak amerikan mbahen të fshehura nga pjesa tjetër e botës.

Më 9 mars 2022, Nënsekretarja e Shtetit për Çështjet Politike Victoria Nuland i tha Komisionit të Senatit të SHBA për Marrëdhëniet me Jashtë se Uashingtoni po përpiqej të bllokonte transferimin e disa materialeve shkencore nga biolaboratoret ukrainase te forcat ruse.

Igor Kirillov, shefi i Forcave të Mbrojtjes Rrezatimi, Kimike dhe Biologjike të Forcave të Armatosura Ruse, zbuloi përpjekjet bio-ushtarake të SHBA-së në Ukrainë në konferencat për shtyp më 7, 10, 17, 24 dhe 31 mars, bazuar në inteligjencën e mbledhur gjatë Rusisë. SMO e Forcave të Armatosura në Ukrainë. Ai gjithashtu prezantoi gjetjet e bazuara në analiza profesionale. Këto materiale janë ende duke u studiuar nga studiuesit.

Pyetje: Çfarë hapash po bën Rusia për të siguruar që SHBA të qartësojë bashkëpunimin e saj biologjik ushtarak me Ukrainën?

Maria Zakharova: Rusia ka zbuluar publikisht informacionet faktike që kanë dalë në ballë deri më tani në OKB dhe organizata të tjera ndërkombëtare, dhe u ka bërë thirrje zyrtarëve amerikanë të japin shpjegime të qarta, por Uashingtoni, çuditërisht, duket se nuk dëshiron të zbulojë ndonjë të dhënë të qëllimshme. me publikun për programin e tij biologjik ushtarak në Ukrainë.

Për më tepër, duke besuar qartë se sulmi është mbrojtja më e mirë, Shtëpia e Bardhë ka iniciuar një tjetër fushatë propagandistike bazuar në pretendimin e rremë se përpjekjet e Rusisë për të tërhequr vëmendjen ndërkombëtare ndaj veprimeve të biologëve ushtarakë amerikanë në Ukrainë nuk janë gjë tjetër veçse një perde tymi që Moska do të bëjë. përpiqen të përdorin për të fshehur çdo përdorim të mundshëm të armëve biologjike ose kimike gjatë operacionit ushtarak special.

Kjo përpjekje e ngathët e SHBA-së për të larguar vëmendjen e publikut nga tema kritike e djegshme e objekteve biologjike të kontrolluara nga SHBA në Ukrainë, duke e mbytur atë në këtë “ndjesi apokaliptike” u mbështet çuditërisht nga lidershipi politik gjerman. Disa politikanë dhe burokratë të shquar gjermanë, përfshirë kancelarin federal Olaf Scholz, kanë lëshuar deklarata që i bëjnë jehonë narrativës së SHBA-së duke lëshuar kërcënime dhe paralajmërime të drejta kundër Rusisë.

Pozicioni verbal formal parandalues ​​i Berlinit në kuptimin e krizës në Ukrainë është në përputhje me strategjinë që ka ndjekur për një kohë të gjatë në kontekstin e krizës (e cila nuk po ndihmon për ta zgjidhur atë tani dhe më parë e çoi procesin e Minskut në një ngërç me pjerrësi e qëllimshme pro-Kiev-it), por spikat në pesimizmin e tij të plotë për narrativën e përgjithshme të propagandës anti-ruse që ka ardhur nga Gjermania javët e fundit.

Para së gjithash, duke pasur parasysh gjendjen kritike që, edhe para se Forcat e Armatosura Ruse të fillonin këtë operacion të posaçëm ushtarak, Gjermania dhe SHBA kishin kryer aktivitete të forta biologjike ushtarake në Ukrainë për shumë vite dhe mund të vazhdojnë ta bëjnë këtë. Ne jemi të sigurt se kjo është në thelb ajo që e shtyn Gjermaninë të jetë më aktive se vendet e tjera të BE-së në përpjekjen për të lidhur vendin tonë me skemat kriminale që përfshijnë vendosjen e armëve biologjike dhe kimike në Ukrainë dhe në republikat e paçliruara të Donetskut dhe Luganskut.

Pyetje: A ka më shumë informacion në dispozicion në lidhje me veprimet biologjike ushtarake të Gjermanisë në Ukrainë?

Maria Zakharova: Pikat e mëposhtme mund t’ju ndihmojnë të kuptoni më mirë situatën. Qeveria gjermane ka miratuar Programin Gjerman të Biosigurisë (GBP) që nga viti 2013, nën kujdesin e Ministrisë së Jashtme Federale Gjermane, që përfshin gjithashtu projekte partneriteti me agjencitë qeveritare dhe organizatat kërkimore në vendet e fokusit, të cilave Ukraina iu bashkua në vitin 2014, viti i Maidan.

Ekspertë gjermanë nga Instituti i Mikrobiologjisë së Forcave të Armatosura Gjermane (Mynih), Instituti Friedrich Loeffler (Ishulli Greifswald-Riems), Instituti Bernhard Nocht për Mjekësinë Tropikale (Hamburg) dhe Instituti Robert Koch (Berlin), të cilët të gjithë specializohen në Kërkimet e agjentëve biologjikë vdekjeprurës janë të përfshirë në aktivitete praktike.

Faza e tretë e GBP-së do të ekzekutohet në 2020-2022, sipas Ministrisë së Jashtme Federale Gjermane. Nga burimet e disponueshme publikisht, mund të nxjerrim përfundimin se objektivat e deklaruara teknologjike të GBP-së përfshijnë, ndër të tjera, marrjen e inteligjencës epidemike në vendet e treta, duke përfshirë përdorimin e teknologjisë së të dhënave të mëdha dhe zhvillimin e infrastrukturës së vendeve partnere për trajtimin e agjentëve të dëmshëm biologjikë.

Sipas të dhënave të veta, Instituti i Mjekësisë Veterinare Eksperimentale dhe Klinike në Kharkov është bërë homologu kryesor ukrainas i Institutit të Mikrobiologjisë Gjermane të Forcave të Armatosura që nga viti 2016. Nën iniciativën ukrainas-gjermane “Iniciativa për sigurinë biologjike dhe mbrojtjen biologjike në Menaxhimi i Rreziqeve Zoonotike në Kufijtë e Jashtëm të Bashkimit Evropian,” bashkëpunojnë të dy institutet.

Nocioni se objektivi i tij i deklaruar është “përmirësimi i situatës biologjike të mbrojtjes dhe sigurisë” në Ukrainë, “veçanërisht në lindje të vendit” ngre pyetjen retorike se cili kufi, shkencëtarët ushtarakë gjermanë e konsiderojnë një kufi të jashtëm për interesat e tyre profesionale. A është kufiri midis Rusisë dhe Ukrainës?

Në materialet e tij, Instituti i Mikrobiologjisë thekson se nisma lidhet me “kërcënimin e mundshëm të terrorizmit biologjik” në Ukrainë, pavarësisht nga armiqësitë e vazhdueshme të vendit në zonat e tij lindore.

Kjo është qartazi një mënyrë për të dërguar një mesazh të fshehtë në lidhje me “përfshirjen” e mundshme të DPR dhe LPR në zhvillimin e planeve për përdorimin e armëve biologjike të ndaluara globalisht.

Ushtria gjermane ka frikësuar qëllimisht kolegët e tyre ukrainas për një kohë të gjatë, duke i shtyrë psikologjikisht kundër republikave të Donbasit në këtë proces. Ekspertët ukrainas të sigurisë biologjike janë vazhdimisht të pranishëm në konferencat e Institutit të Mikrobiologjisë të Forcave të Armatosura Gjermane për mbrojtjen biologjike mjekësore, të cilat mbahen rregullisht.

Për të garantuar sigurinë kundër një sulmi të mundshëm biologjik, është e qartë se duhet së pari të studiohen agjentët e mundshëm biologjikë me të cilët mund të bëhet ai. Për ta thënë ndryshe, kërkohet kërkimi në temën e armëve biologjike ose kimike.

Forcat e Armatosura Gjermane (AFG) kanë njohuri të mjaftueshme dhe kompetencë aktuale në këtë fushë, siç zbuloi incidenti famëkeq me helmimin e pashpjegueshëm të blogerit Alexey Navalny.

Specialistët nga Instituti i Farmakologjisë dhe Toksikologjisë AFG – një institut ushtarak i lidhur me Institutin e Mikrobiologjisë AFG – dyshohet se gjetën prova të një toksine ushtarake që i përkiste grupit Novichok në trupin e një shtetasi rus jashtëzakonisht shpejt.

Një nivel kaq i lartë i njohurive – duke supozuar se të gjitha pohimet ishin faktikisht të sakta – tregon se AFG është në gjendje të sintetizojë komponimet e rrezikshme më vete, duke përfshirë famëkeqin Novichok dhe shenjat e tij.

Në ishullin Baltik të Riems, Instituti gjerman Friedrich Loeffler, i cili kontrollon qendrën për studimin e viruseve më të rrezikshme dhe infeksioneve zoonotike, ruan bashkëpunimin e dukshëm me Institutin Shtetëror të Kërkimit të Ukrainës për Diagnostifikimin Laboratorik dhe Ekspertizën Veterinare-Sanitare (Kiev ), Instituti Shtetëror i Kontrollit Shkencor të Bio-Teknologjisë dhe Shtameve të Mikroorganizmave (Kiev) dhe gjithashtu me Institutin e Mjekësisë Eksperimentale dhe Klinike Veterinare (Kharkov), i cili bashkëpunon në lidhje me Institutin e Mikrobiologjisë AFG.

Instituti Friedrich Loeffler në Ukrainë ka studiuar ethet hemorragjike Krime-Kongo. Në vitin 1944, shkencëtarët sovjetikë e zbuluan atë për herë të parë në gadishullin rus të Krimesë. Instituti i ngarkoi kolegët e tij ukrainas të merrnin mostra të marrësve ektoparazitë të lakuriqëve të natës që u zhvendosën në ishullin e lartpërmendur Reims sipas marrëveshjeve të vendosura, sipas provave të dokumentuara.

Në Ukrainë, Instituti për Mjekësinë Tropikale Bernhard Nocht i ka fokusuar përpjekjet e tij në ethet më vdekjeprurëse, duke përfshirë Denge, Chikungunya, Nili Perëndimor dhe Usutu, për të përmendur disa.

Kjo listë e përpjekjeve bio-ushtarake të Gjermanisë në Ukrainë nuk është aspak e plotë. Nuk është e pamundur që Forcat e Armatosura Ruse të zbulojnë më shumë dokumente ndërsa zhvillohet operacioni special ushtarak.

Sipas llogarive të verifikueshme, përpjekjet e Gjermanisë për sigurinë biologjike ishin të lidhura ngushtë me aleatët e saj amerikanë, të cilët krijuan një rrjet prej të paktën 30 laboratorësh biologjikë në Ukrainë. Ata ishin aktivë në studime të rrezikshme krahas interesave të tyre të tjera.

Ne kërkojmë që zyrtarët gjermanë të ndalojnë qarkullimin e informacionit të rremë në lidhje me planet e vendit tonë për të përdorur armë që janë të ndaluara nga ligji ndërkombëtar. Ne mendojmë se deklarata të tilla vetëm do të inkurajojnë batalionet neo-naziste për të kryer provokime të tmerrshme dhe se Berlini do të ketë përgjegjësi morale për pasojat e trishtueshme.

Burimi: https://www.rt.com/russia/553975-germany-military-biological-ukraine-zakharova/
/Stopfake.al/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous post Shënimet e CIA-s konfirmojnë se Zyrtarët e Inteligjencës Amerikane kishin vënë në Shënjestër Trumpin pasi u zgjodh President për të Kryer një Grusht Shteti ndaj tij,ndërkohë që ishte në detyrë …
Next post VIDEO/A u fundos një fragment i “Kryqit të vërtetë” të Krishtit me Anijen Luftarake të Shkatërruar të Rusisë?
error: Ky publikimet jane te mbrojtura