VIDEO/A u fundos një fragment i “Kryqit të vërtetë” të Krishtit me Anijen Luftarake të Shkatërruar të Rusisë?

Nga Ashley Cowie –

A ishte anija e fundit ruse e fundosur, Moskva, duke mbajtur një fragment të ‘kryqit të vërtetë’ të Krishtit?

Moskva ishte flota kryesore ruse e Detit të Zi. Avioni luftarak u mbyt të enjten e kaluar pas një shpërthimi në bord. Në vitin 2020, media shtetërore ruse raportoi se anija do të merrte një relike të shenjtë në bord.

Tani shtrohet pyetja nëse ajo u fundos me apo pa copën e drurit që besohet të ketë qenë një fragment nga kryqi i Krishtit të kryqëzuar.

Shumë dru për një kryq
Duhet thënë nga fillimi i këtij artikulli se nëse të gjitha fragmentet e kryqit të vërtetë do të mblidheshin së bashku nga muzetë, katedralet dhe kishat, do të kishim mjaftueshëm dru për të ndërtuar një kopje të arkës së Noes.

Thënë kështu, një rëndësi e madhe fetare dhe kulturore është projektuar në copën e vogël të drurit që besohet të jetë fundosur të enjten në bordin e anijes luftarake ruse të dënuar.

Moskva ishte një kryqëzor raketor rus. Ajo u shpall si flamurtarja e flotës ruse të Detit të Zi. Megjithatë, media shtetërore ruse raportoi se ajo u mbyt të enjten pas një shpërthimi në bord. Lidhja me reliktin e shenjtë vjen pasi Kisha Ortodokse Ruse njoftoi në shkurt 2020 se relikti i ishte dorëzuar komandantit të atëhershëm të flotës së Detit të Zi, zëvendësadmiralit Igor Osipov. Agjencia shtetërore e lajmeve Tass raportoi në atë kohë se pjesa e ‘kryqit të vërtetë’ po ruhej në selinë e flotës përpara dorëzimit të planifikuar në anije.

https://rumble.com/embed/vyty15/?pub=bbbxs

Duke vënë në pikëpyetje fatin e fragmentit të vërtetë të kryqit

Fragmenti i drurit që besohet se e ka origjinën nga kryqi i kryqëzimit të Jezu Krishtit është vetëm rreth 5 milimetra i gjatë. Tass raportoi se ai ishte i ngulitur në një kryq metalik të shekullit të 19-të që mbahej në një relikare në Rusi.

Në të gjithë globin, shumë kisha dhe katedrale pretendojnë se posedojnë copa të vogla druri që besohet të jenë fragmente nga Kryqi i Vërtetë, por kjo renditet si një nga më të voglat.

Ithtarët katolikë romakë dhe ortodoksë në përgjithësi nuk dyshojnë kurrë në vërtetësinë e këtyre copave magjike ose të mrekullueshme të drurit dhe i konsiderojnë “të gjitha” si pjesë të vërteta të kryqit të Krishtit.

Nga ana tjetër, protestantët më së shpeshti kundërshtojnë reliket e shenjta të pretenduara duke besuar se i gjithë koncepti nuk është gjë tjetër veçse idhujtari.

Një nga shumë reliket e ‘kryqit të vërtetë’ (Lawrence OP / CC nga SA 3.0)

Të gjitha fragmentet e shenjta të pretenduara e kanë origjinën e tyre në shkrimet e historianit Sokrati të Kostandinopojës, i cili tha se Perandoresha Helena udhëtoi në Tokën e Shenjtë në 326–328 pas Krishtit, ku zbuloi vendin e fshehjes së tre kryqeve. Ndërsa dy ishin të lidhur me kryqëzimin e dy hajdutëve, Shën Dismas dhe Gestas, i treti mbante emrin e Jezusit.

Sipas Fox 5 News Moskva kishte kapacitetin të mbante 16 raketa me rreze të gjatë, të cilat mund të kishin efekte shkatërruese në qytetet e Ukrainës. Raportet thonë se fundosja e anijes luftarake ‘zvogëlon fuqinë e zjarrit të Rusisë në Detin e Zi.’ Nuk është përcaktuar ende nëse forcat ukrainase fundosën Moskva-n apo jo, por nëse e bënë, kjo përfaqëson luftanijen më të madhe që është mbytur në luftime që nga Lufta e Falklands. Dhelpra. Pra, pse atëherë një relike e shenjtë u transferua në një anije luftarake ruse?

Luftanija Moskva kishte një kishëz të vogël në bord, tha Sergiy Khalyuta, kryeprifti i rrethit Sevastopol të Kishës Ortodokse Ruse. Ai i tha Tass se relikti i shenjtë u transferua me kërkesë të pronarit të saj, i cili është një koleksionist anonim. Business Insider hetoi transferimin e kryqit, por ata nuk ishin në gjendje të përcaktonin nëse ai ishte në bordin e Moskva në kohën kur anija u fundos.

/Stopfake.al/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous post Biolabs Ukraina të financuara nga Pentagoni: Gjermania studioi se si Armët Biologjike Përhapin Epidemitë …
Next post Askush nuk na Tha se kjo Betejë do të Ishte e Lehtë …
error: Ky publikimet jane te mbrojtura