VIDEO/Opinionet e Vladimir Putinit mbi Zhvillimet në Botë janë shumë Shqetësuese …

Opinionet e Vladimir Putin në një takim me disa të Rinj janë shqetësuese,Putin flet për zhvillimet që po ndodhin në botë,ai jep disa fakte shqetësuese në lidhje me disa shtetet që po mundohen të zhdukin racën e bardhë duke futur emigrant dhe duke bërë të kundrën e njerëzimit …

Ndiqni videon të cilën jemi munduar ta përkthejmë:

https://rumble.com/embed/vyxri1/?pub=bbbxs

Ja çfarë deklaron Vladimir Putin në videon e mësipërme:

Vetëm shikoni se çfarë po ndodh në botë, India, fqinji ynë në të majtë, ka një popullsi prej 1.2 miliardë banorësh dhe Kina ka një popullsi prej 1.5 miliardë banorësh.

Shtetet e Bashkuara vazhdojnë të pranojnë gjithnjë e më shumë emigrantë dhe, me sa kuptoj unë, popullsia e saj e krishterë e bardhë tashmë është më e madhe në numër.

Sigurisht,ju po thoni kursesi, por kjo ka ndryshuar vetëm kohët e fundit.

Të krishterët e bardhë janë bërë pakicë, më pak se 50 përqind tani. Ajo për të cilën po flas është se bota po kalon nëpër ndryshime dramatike, globale.

Nuk po them se kjo është e mirë apo e keqe, vetëm se ndryshimet globale po ndodhin. Ju keni thënë se Rusia është një territor i gjerë dhe në të vërtetë është kështu nga kufijtë e saj perëndimorë deri në lindje, ajo është një hapësirë ​​euroaziatike.

Por për sa i përket kulturës, madje edhe gjuhës, grupit gjuhësor dhe historisë, e gjithë kjo është padyshim një hapësirë ​​evropiane, pasi ajo është e banuar nga njerëz të kësaj kulture.

E them këtë sepse duhet ta ruajmë gjithë këtë për të mbetur një qendër e rëndësishme në botë – dhe nuk e kam fjalën në kuptimin ushtarak apo ndonjë gjë tjetër.

Ne nuk duhet të ndajmë gjithçka në bazë të përkatësisë etnike dhe nuk duhet të mbështesim të menduarit, le të themi për luftën midis Francës dhe Rusisë në 1812-1814, por përkundrazi të shikojmë nga e ardhmja për mënyrat për të ndërtuar të ardhmen e përbashkët dhe për të ndjekur këtë rrugë të përbashkët.

Kështu mund ta ruajmë këtë hapësirë ​​të madhe dhe këta njerëz si qendër globale që është e rëndësishme për marrëdhëniet me vendet aziatike dhe kontinentin amerikan nëse nuk ndodh kjo do të nënkuptonte ndarje në shoqata të vogla thuajse kombëtare të shteteve që do të humbnin përfundimisht rëndësinë e tyre. në kuptimin global si qendra të pavarura.

Ruajtja e kulturës nuk do të thotë të shkatërrosh …. Kjo është shumë e vërtetë. Nëse e ruajmë atë, kjo do të jetë një avantazh i madh edhe për zhvillimin njerëzor, sepse është një pjesë e madhe e kulturës globale dhe sigurisht që duhet ruajtur.

/Stopfake.al/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous post Avokati Goxhaj shtron tre Pyetje mbi Vaksinimin e Fëmijëve …
Next post VIDEO/Peter Doocy i Fox sfidon Jen Psaki: Përse në Shtëpin e Bardhë na lejohet pa Maska,ndërkohë në Avion na kërkoni Vendosjen e Maskës …
error: Ky publikimet jane te mbrojtura