Transkripti mbi Michael Sussmann dhe Seanca e Provave mbi Hetimin ndaj Rodney Joffe …

Më datën 27 prill, ka pasur një seancë paraprake për çështjen Michael Sussmann lidhur me çështje të ndryshme provash. Për të panjohurit, Sussmann një ish-partner i Perkins Coie dhe ish-avokat i fushatës DNC/Clinton (dhe Rodney Joffe) i cili është i akuzuar nga Këshilltari Special John Durham për dhënien e deklaratave të rreme Këshilltarit të Përgjithshëm të atëhershëm të FBI-së, James Baker në vjeshtën e vitit. 2016.

Më poshtë është historia për aktakuzën e tij.

Ne kemi transkriptin e plotë të seancës së djeshme. Këtu janë disa nga zbulimet më të dukshme:

“Hetimi i vazhdueshëm” i Prokurorit Special për Rodney Joffe. Këshilltari Special i tha gjykatës se ndërsa Joffe dhe Sussmann ia shtynë CIA-s mashtrimin e Alfa Bank/Yotaphone në shkurt 2017, ky informacion i rremë u shty gjithashtu “në një degë tjetër të qeverisë, në degën legjislative” në një kohë të mëvonshme. Sipas Prokurorit Special:

Deklarata e Prokurorit të Posaçëm na kujton këtë letër që diskutuam nga avokati i Rodney Joffe për avokatët e Michael Sussmann, duke deklaruar akuzat e lidhura me telefonin Yota të përhapura “nëpër degë të ndryshme të qeverisë dhe rreth sektorit privat pas asaj date, në forma të ndryshme. ”

Ekspozimi i Rodney Joffe dhe 18 U.S.C. 1031. Kuptohet se Këshilltari Special ishte në mëdyshje për të hyrë shumë thellë në atë që ata kanë për Rodney Joffe. Megjithatë, kur avokatët e Sussmann nxorën faktin se Joffe nuk mund të akuzohej për shkak të statutit 5-vjeçar të kufizimeve, Këshilltari Special u përgjigj se “disa statute kufizimesh janë më të gjata se pesë vjet”.

Gjykata kërkoi një shembull dhe Prokurori i Posaçëm duke iu referua 18 U.S.C. 1031, “që përfshin mashtrimin e qeverisë në lidhje me çështjet e prokurimit dhe kontratave.” Kjo ka të bëjë me kontratën Georgia Tech/DARPA. Sipas fjalëve të Prokurorit Special:

Laura Seago nga Fusion GPS (ka mundësi) që të dëshmojë në gjyq. Ne raportuam më parë se Seago u identifikua si “maven i teknologjisë” që qeveria priste të thërriste në gjyq. Në këtë seancë ishte hera e parë që pamë emrin e Seago të përmendur në mënyrë eksplicite si dëshmitar i Fusion GPS.

Christopher Steele nuk do të jetë dëshmitar. Avokati i Sussmann informoi gjykatën se Prokurori i Posaçëm deklaroi më 26 prill se Steele është “jashtë vendit dhe nuk ka gjasa të jetë dëshmitar”.

Në fakt, Steele nuk po bashkëpunon me Prokurorin Special.

Së fundi, kjo deklaratë nga Prokurori i Posaçëm në lidhje me mënyrën se si “VIP-at, domethënë Perkins Coie dhe fushata [Klinton]” donin që “të dhënat e internetit” të tërhiqeshin për qëllime të gërmimit të informacionit për të dëmtuar Trump.

Ne jemi të kufizuar në kohë sot – këtu është lidhja për transkriptin.

Sa për çështjet e provave? Gjykata mori shumë prej atyre që ishin nën këshillim, por do të përjashtojë nga provat postimin në Twitter të Hillary Clinton Alfa Bank. Ne do të vijojmë me përditësime, si gjithmonë.

/Stopfake.al/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous post VIDEO/Emailet e mbyllura Fusion GPS Ekspozojnë Milionat e Fshehura të Schiff, Feinstein dhe Biden!
Next post VIDEO/Ja pse doli Vendimi i Scotus Roe V. Wade!
error: Ky publikimet jane te mbrojtura