VIDEO/Ja pse doli Vendimi i Scotus Roe V. Wade!

Drafti i zbuluar i vendimit të Gjykatës së Lartë të SHBA tregon se gjykata dëshiron të rrëzojë Roe kundër Wade me një votim 5-4.

Politico e quan këtë një “mohim të plotë dhe të palëkundur të vendimit të vitit 1973, i cili garantonte mbrojtjen kushtetuese federale të të drejtave të abortit dhe një vendimi pasues të 1992 – Planned Parenthood kundër Casey – që ruante kryesisht të drejtën.”

“Roe ishte jashtëzakonisht gabim që në fillim,” shkroi gjyqtari Samuel Alto në draft. “Ne mendojmë se Roe dhe Casey duhet të anashkalohen.”

Politico theksoi këto dhjetë pasazhe nga draft opinioni:

“Ne mendojmë se Roe dhe Kejsi duhet të anulohen. Kushtetuta nuk i referohet abortit dhe asnjë e drejtë e tillë nuk mbrohet në mënyrë implicite nga asnjë dispozitë kushtetuese…”.

“Roe ishte jashtëzakonisht gabim që në fillim. Arsyetimi i tij ishte jashtëzakonisht i dobët dhe vendimi ka pasur pasoja të dëmshme. Dhe larg arritjes së një zgjidhjeje kombëtare të çështjes së abortit, Roe dhe Kejsi kanë ndezur debatin dhe kanë thelluar ndarjen. Është koha për t’iu kushtuar vëmendje Kushtetutës dhe për t’ia kthyer çështjen e abortit përfaqësuesve të zgjedhur të popullit.

“Në vitet para [Roe kundër Wade], rreth një e treta e shteteve kishin liberalizuar ligjet e tyre, por Roe e përfundoi papritur atë proces politik. Ajo imponoi të njëjtin regjim shumë kufizues në të gjithë Kombin dhe në mënyrë efektive goditi ligjet e abortit të çdo shteti të vetëm. … [Unë] nuk përfaqësoja ‘ushtrimin e pushtetit të papërpunuar gjyqësor’… dhe kjo ndezi një polemikë kombëtare që ka hidhëruar kulturën tonë politike për një gjysmë shekulli.”

“Përfundimi i pashmangshëm është se e drejta për abort nuk është e rrënjosur thellë në historinë dhe traditat e Kombit. Përkundrazi, një traditë e pandërprerë e ndalimit të abortit me dhimbjen e dënimit penal vazhdoi që nga ditët më të hershme të ligjit të zakonshëm deri në vitin 1973.

“Në disa shtete, votuesit mund të besojnë se e drejta e abortit duhet të jetë edhe më e gjerë sesa e drejta e njohur nga Kejsi dhe Roe. Votuesit në shtetet e tjera mund të dëshirojnë të vendosin kufizime të rrepta bazuar në besimin e tyre se aborti shkatërron një “qenie njerëzore të palindur”. … Kuptimi historik i kombit tonë për lirinë e urdhëruar nuk i pengon përfaqësuesit e zgjedhur të popullit të vendosin se si duhet të rregullohet aborti.”

“Megjithatë, ne e kemi kuptuar prej kohësh se vendimi i ngulur nuk është “një urdhër i paepur” dhe “është në gjendjen më të dobët kur interpretojmë Kushtetutën”. Është thënë se ndonjëherë është më e rëndësishme që një çështje “të zgjidhet sesa të zgjidhet” Por kur bëhet fjalë për interpretimin e Kushtetutës – ‘kartën e madhe të lirive tona’, e cila kishte për qëllim ‘për të duruar për një kohë të gjatë’, ne i kushtojmë një rëndësi të madhe të kemi çështjes. ‘u vendos drejt’.”

“Në shumë raste të tjera, kjo Gjykatë ka anuluar vendime të rëndësishme kushtetuese. … Pa këto vendime, ligji kushtetues amerikan siç e njohim ne do të ishte i panjohur dhe ky do të ishte një vend tjetër.”

“Casey e përshkroi veten duke thirrur të dyja palët e polemikës kombëtare për të zgjidhur debatin e tyre, por duke e bërë këtë, Kejsi shpalli domosdoshmërisht një palë fituese. … Gjykata e shkurtoi procesin demokratik duke e mbyllur atë për numrin e madh të amerikanëve që kundërshtuan në çdo aspekt me Roe. … Së bashku, Roe dhe Kejsi përfaqësojnë një gabim që nuk mund të lejohet të qëndrojë.”

“Roe sigurisht që nuk ia doli t’i jepte fund ndarjes për çështjen e abortit. Përkundrazi, Roe ‘fjallëzoi’ një çështje kombëtare që ka mbetur ashpër përçarëse për gjysmë shekullin e kaluar….Paaftësia e kësaj Gjykate për t’i dhënë fund debatit mbi këtë çështje nuk duhet të ishte befasuese. Kjo Gjykatë nuk mund të sjellë zgjidhjen e përhershme të një mosmarrëveshjeje të egër kombëtare thjesht duke diktuar një zgjidhje dhe duke i thënë popullit të ecë përpara. Çfarëdo ndikimi që Gjykata mund të ketë në qëndrimet e publikut duhet të rrjedhë nga forca e opinioneve tona, jo nga një përpjekje për të ushtruar ‘pushtet të papërpunuar gjyqësor’.”

“Ne nuk pretendojmë të dimë se si sistemi ynë politik ose shoqëria do t’i përgjigjet vendimit të sotëm që rrëzon Roe dhe Casey. Dhe edhe sikur të mund të parashikonim se çfarë do të ndodhte, ne nuk do të kishim asnjë autoritet për ta lënë atë njohuri të ndikojë në vendimin tonë. Ne mund të bëjmë vetëm detyrën tonë, që është të interpretojmë ligjin, të zbatojmë parimet e kahershme të vendimmarrjes me shikim dhe të vendosim për këtë rast në përputhje me rrethanat. Prandaj ne mendojmë se Kushtetuta nuk i jep të drejtën për abort. Roe dhe Casey duhet të anulohen dhe autoriteti për të rregulluar abortin duhet t’i kthehet popullit dhe përfaqësuesve të tij të zgjedhur.”

Politico madje ndau shënimin e redaktorit për të konfirmuar vërtetësinë e projektvendimit.

Kjo rrjedhje u bë titull dhe Twitter shpërtheu.

Pas rrjedhës së draftit në shtyp, ka pasur shumë spekulime se kush ishte përgjegjës për rrjedhjen, duke kërkuar arrestime.

Shumica e gjykatës votoi 5-4 për të përmbysur kushtetutën federale për mbrojtjen e të drejtave të abortit.

Breitbart raportoi, “Por nuk është një vendim detyrues i gjykatës nëse të paktën pesë gjyqtarë nuk e nënshkruajnë atë, dhe kjo duket si një tradhti transparente dhe e paprecedentë nga një nga 45 apo më shumë personat që kanë akses në një draft opinion të Gjykatës së Lartë për të parandaluar këtë. vendimi për t’u bërë ligj duke trembur drejtësinë e moderuar dhe duke u përpjekur të fshikullojë të majtën politike në furi.

Ekspertët thanë se Gjykata e Lartë do të humbiste besimin e amerikanëve nëse vendimi ndryshohej për shkak të presionit politik.

“Besimi i popullit amerikan në sundimin e ligjit do të tronditej nëse ata humbnin respektin për këtë Gjykatë si një institucion që vendos çështje të rëndësishme bazuar në parime, jo në “presione sociale dhe politike”, thuhet në dokumentin e zbuluar.

“Por ne nuk mund ta tejkalojmë fushëveprimin e autoritetit tonë sipas Kushtetutës dhe nuk mund të lejojmë që vendimet tona të preken nga ndikimet e jashtme, si shqetësimi për reagimin e publikut ndaj punës sonë,” përgjigjet Alito.

Personat që kishin akses në dokument ishin nëntë gjyqtarët dhe 36 nëpunësit e tyre. Është pothuajse 100% e sigurt që një nga ata 36 nëpunës ka nxjerrë dokumentin.

Nëse analizojmë më mirë, çdo drejtësi ka katër nëpunës, duke e ngushtuar rrethin tek një nga 16 nëpunësit që punojnë për katër gjyqtarët e emëruar nga demokratët.

“Fakti që disa po e lavdërojnë këtë rrjedhje tregon se sa të mallkuar jemi bërë në politikën tonë”, shkroi në Twitter avokati Jonathan Turley. “Nuk duket asnjë rregull etik apo interes institucional që mund t’i rezistojë kësaj moshe zemërimi.”

Autori, i cili luan si hero nga demokratët, duhet arrestuar menjëherë.

Demokratët pritet të nisin një përpjekje për t’u gjykuar përpara se të humbasin Kongresin në zgjedhjet afatmesme.

Rrjedhja e opinionit paraqet një përpjekje për të përmbysur atë proces dhe për të krijuar më shumë kaos dhe dhunë!

Por, të majtët mendojnë se e drejta e tyre morale për të vrarë foshnjat i kalon të gjitha shqetësimet e tjera.

Shikoni videon më poshtë dhe dëgjoni më shumë detaje:

https://rumble.com/embed/v115083/?pub=bbbxs

/Stopfake.al/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous post Transkripti mbi Michael Sussmann dhe Seanca e Provave mbi Hetimin ndaj Rodney Joffe …
Next post Gjykata e Apelit në Texas Vendosi: Nëse Youtube,Facebook apo Twitter Censurojnë Postimet dhe Videot – Qytetarë mund ti Hedhin në Gjyq Kompanitë …
error: Ky publikimet jane te mbrojtura